KOSGEB BATUHAN ŞEN 16100002088.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 2016 / ANKARA.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANKGAP’TA Yunus ESMER.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
KOSGEB Balıkesir Müdürlüğü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Avrupa Birliği (AB) Katılım Müzakereleri
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI Van Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
AŞAMALI PLAN MODELİ Tek Aşamalı Planlama Modeli
HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
İhracat Genel Müdürlüğü
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Sunum planı   KOSGEB NEDİR? KOSGEB DESTEKLERİNİ KİMLER ALABİLİR?
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
KOSGEB KOBİGEL PROJE DESTEK PROGRAMI SON BAŞVURU TARİHİ: 20 EKİM 2017
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Oda ve Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
KİŞİLİK KAVRAMI, ŞİRKETLER VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

KOSGEB BATUHAN ŞEN 16100002088

KOSGEB NEDİR? Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığıdır. Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş kamu kurumudur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB, 20 Nisan 1990 tarihli ve 3624 sayılı yasayla kuruldu. Merkezi Ankara'da olan KOSGEB, tüzel kişiliği haiz özel bütçeli bir kuruluştur.

KOSGEB DESTEKLERİ KOBİ Proje Destek Programı Tematik Proje Destek Programı İşbirliği Güçbirliği Destek Programı AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Genel Destek Programı  Yurt İçi Fuar Desteği Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Tanıtım Desteği Eşleştirme Desteği Bağımsız Denetim Desteği

Nitelikli Eleman İstihdam Desteği Danışmanlık Desteği Eğitim Desteği Enerji Verimliliği Desteği Tasarım Desteği Sınai Mülkiyet Hakları Desteği Belgelendirme Desteği Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği Girişimcilik Destek Programı Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı Kredi Faiz Desteği Laboratuvar Hizmetleri

KOSGEB MİSYON VE VİZYON KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak. Vizyon Küresel pazarda söz sahibi KOBİ’ler için güçlü ve öncü KOSGEB

KOSGEBİN TEMEL DEĞERLERİ 1 Erişilebilirlik 2 Öncü ve Yönlendirici 3 Hedef Kitle Odaklı 4 Tarafsızlık 5 Şeffaflık  6 Etkinlik ve Verimlilik  7 Hesap Verilebilirlik 8 Yenilikçi Yaklaşım 9 İş Birliğine Açıklık  10 Dinamizm

AVRUPA BİRLİĞİNDE KOSGEB

KOSGEB Kredisinin Şartları Nelerdir, Süreç Nasıl İşler? KOSGEB, iş konusunda girişim yapmak isteyen kişilere işlerini kurabilmeleri için farklı ödenek seçenekleri sunmaktadır. KOSGEB tarafından girişimcilere sağlanmakta olan Girişim Destek Programı dâhilinde 50.000 TL’ye kadar verilmekte olan ödenekler hibe şeklinde sunulmaktadır.  İşletmenin kurulması aşamasında gerekli olan 1 yıllık işletme giderleri ve ofis malzemeleri destekleri KOSGEB ile girişimciyi bekler. Bu destek kapsamında ilk ödemeler girişimci tarafından yapılır ve sonrasında yapılmış olan harcamalar faturalandırılarak KOSGEB’den 50.000 TL’ye kadar geri ödeme alınır.  Ayriyeten 50.000 TL’ye kadar hibe desteği alınabildiği gibi faizsiz şekilde sunulan kredi desteğinden de yararlanılmaktadır.   Faizsiz kredi desteği 100.000 TL’dir. Yeni bir proje ile yeni bir iş kurmayı düşünen kişiler küçük ölçekli bir işletme ile ticaret hayatına atılmak istiyorlarsa, KOSGEB kredi ve hibe desteklerinden yararlanabilirler.  KOSGEB kredi ve hibe desteği ile iş kurmak isteyen kişilerin KOSGEB şartlarını yerine tam anlamı ile yerine getirmesi gerekmektedir.

BU ŞARTLAR; 1. Uygulamalı Olan Girişimcilik Eğitimleri; KOSGEB uygulamalı olan girişimcilik desteğini ücretsiz şekilde girişimciye sunar, bu eğitim 70 saate kadar sürmektedir. Lisans eğitiminde 56 saat ve üzerinde girişimcilik desteği alan kişilerin bu eğitimi kabul görülerek KOSGEB tarafından sertifika verilmektedir.  2. İş Planınızı Detaylı Şekilde Hazırlayın; Sertifikanın alınmasının sonra ikinci adıma geçilmelidir.  Bu adımda gerekli olan şey iş planı için gerekli olan detayların hazırlanmasıdır. Hazırlanacak olan iş planın en düzgün şekilde ve en detaylı şekilde yapılması önem taşımaktadır. Çünkü hazırlanacak olan bu plan KOSGEB’den destek alınmasını sağlayacak olan en önemli unsurdur ve kredinin değerlendirme aşamasında büyük bir rol oynamaktadır. İş planında işletme faaliyetleri için gerekli olan detaylar hakkında bilgi verilmesi gerekir. 

3. Destek İle Alakalı Olan Başvuru Süreci İş planının hazırlanmasından sonra KOSGEB destek kredisi ile alakalı olan başvurunun iş planı ve gereken belgeler ile birlikte KOSGEB’e teslim edilmesi gerekir. Destek başvurusu, KOEGEB tarafından şekil, belge ve bilgi yönünden ön bir değerlendirmeye alınmaktadır. KOSGEB birimi tarafından yapılacak olan ön değerlendirmenin ardından başvuruda bulunan iş planını kuruluna sunulmaktadır. Bu kurul bütçe ve belli başlı kriterler dâhilinde sunulmakta olan iş planını değerlendirir. Kurul tarafından yapılan detaylı değerlendirmelerin sonucunda sunulmuş olan iş planı kabul edilir, ret edilir ya da düzeltme istenir. Kuruldan çıkan sonuç işletmeye ya da girişimciye sunulmaktadır. Düzeltme istenen iş planı söylenen tarihler arasında KOSGEB’e sunulmaktadır. KOSGEB hibe kredisi kabul gören işletme ya da girişimciden veri tabanına kayıt yapılması istenir.  4. Veri Tabanına Kayıt İşlemi KOSGEB kuruluna sunulan iş planı değerlendirilmiş ve hibe krediniz onaylanmışsa veri tabanına kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. KOSGEB’in internet sitesinden E-KOBİ sistemi yardımı ile veri tabanına kayıt yaptırmak amaçlı kullanıcı adı ve şifre alınması gerekir. Bu kullanıcı adı ve şifre yardımı ile giriş yapılarak KOBİ Beyannamesinin doldurulması gerekmektedir. Beyannamenin doldurulmasının ardından gerekli olan evrakların asıllarını, vergi levhası fotokopisi, evrakların fotokopisi ve talep edilen diğer belgelerin KOSGEB’e teslim edilmesi gerekmektedir.

SONUÇ; KOSGEB Destek Limitleri KOSGEB girişimcilik eğitimi, gerekli olan iş planı, başvuru süreci ve onay sonrasında veri tabanına kayıt işlemini gerçekleştiren işletmeler veya girişimciler gereken destekleri kullanmaya hak kazanmış olur. KOSGEB Destek Limitleri Önceki yıllarda 30.000TL’ye kadar verilen hibe ve 70.000 TL’ye kadar verilen faizsiz destek kredisi limitleri yapılmış olan son düzenleme neticesinde değiştirilmiştir.  Yapılan düzenleme ile hibe kredisi 50.000 TL’ye, faizsiz destek kredisi de 100.000 TL’ye kadar çıkartılmıştır. KOSGEB yeni yapılan düzenlemeye göre; İşletme için kuruluş giderleri adına 2.000 TL İşletme kurulumu sürecinde makine ve teçhizat desteği için 18.000 TL İşletmenin giderleri için 30.000 TL destek vermektedir. Bu da 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği yapmaktadır. Girişimciler geri ödemesiz olan hibe desteğinin yanında 100.000 TL’ye kadar faizsiz şekilde kredi desteğinden de kolay ve hızlı bir şekilde yararlanabilirler.