Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİLİK KAVRAMI, ŞİRKETLER VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİLİK KAVRAMI, ŞİRKETLER VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR"— Sunum transkripti:

1 KİŞİLİK KAVRAMI, ŞİRKETLER VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR

2 Gerçek kişiler: İnsanlardır
Gerçek kişiler: İnsanlardır. Tam ve sağ doğmak koşuluyla ana rahmine düştüğü andan itibaren insanlar hak ehliyetini kazanır. Ayırtım gücüne sahip olmak, kısıtlı olmamak ve ergin olmak da fiil ehliyetinin kazanılması için gereken şartlardır. Tam ve sağ doğumla da kişilik kazanılır.

3 Tüzel Kişiler: Belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere bağımsız bir varlık şeklinde örgütlenmiş, haklara ve borçlara sahip olabilen kişi ve mal topluluğudur. Şirketler ise; kollektif şirket, anonim şirket, adi komandit şirket, paylı komandit şirket, kooperatif, limited şirkettir.

4 DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR
Dış ekonomik ilişkiler Kurulu (DEİK): TOBB öncülüğünde kurulmuştur. Hazırladıkları raporlarla Türk işadamlarına faaliyette bulundukları ülke ekonomileri hakkında bilgi verirler. Şirketlerin gerek ulusal, gerek bölgesel ve küresel ilişkilerini genişletilmesine katkı sağlar. Türkiye’nin uluslararası platformlarda lobi faaliyetlerinde bulunmak. Yeni pazarlara ulaşmaları sağlar. FONLAR: Kredi Garanti Fonu: Küçük ve orta ölçekli işletmeler için destek verir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Yatırımcıları koruma fonu da vardır.

5 BAZI KAVRAMLARIN TANIMLARI
E-Devlet: Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasıdır. E-Devlet Kapısı: Tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlayan internet sitesidir. E-İmza: Elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. Mobil İmza: Cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasın imkan sağlayan uygulamadır.


"KİŞİLİK KAVRAMI, ŞİRKETLER VE DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları