IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
Eğitim Bilimleri Bölümü
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,

TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi
MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008–2012 STRATEJİK PLANI Şubat 2008.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
İÇERİK GİRİŞ DURUM ANALİZİ Tarihsel Gelişim
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL 1 PROFESÖR 7 YARDIMCI DOÇENT 16 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ (ÖYP) 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, (1 50 d) (1 DOÇENT,
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Faaliyet Raporu 31 Aralık 2014 – 31 Aralık 2015 tarihleri esas alınmıştır.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
Iğdır Üniversitesi Matematik Bölümü 2017.
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
Makine Mühendisliği nedir?
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ ve GÜNÜMÜZE YANSIMALARI
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2017

Tanıtım Türkiye tarım alanlarının 3/4’ünden fazla alanda tarla bitkileri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu nedenle, tarla tarımı ürünleri ülkemiz ekonomisi ve insanımızın beslenmesinde önemli yer tutmaktadır.

Tanıtım Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yer alan Tarla Bitkileri bölümünün amacı ülkemizin tarla tarımını geliştirmek ve sorunlarını çözmektir. Tarla Bitkileri Bölümü; Çayır Mera ve Yem Bitkileri, Tahıllar, Endüstri Bitkileri, Yemeklik Tane Baklagiller, Bitki Islahı ve Sitogenetiği alt bölümlerini içermektedir. Bununla beraber bitkisel üretimin iyileştirilmesine sınırsız imkanlar sunan bitki biyoteknolojisi alanında da çalışmalar yürütülmektedir. Bu bölümler içerisinde ülkemiz tarımının ana ürünlerini oluşturan bitkiler ve bunların geliştirilmesi yer almaktadır.

Tanıtım Ziraat Fakültesi’nin bir bölümü olarak 2009 yılında kurulan Tarla bitkileri bölümü akademik kadro mevcudu bakımından kuruluşunda sahip olduğu “fakültemizin en güçlü bölümü” konumunu bugün de sürdürmektedir. 2017 yılı itibari ile bölümümüzde 2’si profesör, 3’ü doçent, 2’si yardımcı doçent olmak üzere 7 öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora programı mevcuttur.

Tanıtım Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde uygulamalı eğitimler verilerek öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamalarla pekiştirerek tecrübe kazanmaları sağlanmaktadır.

Tanıtım Bölümümüzde iki adet laboratuvar bulunmaktadır. Labaratuvarlarımızda birçok cihaz ( GS-MS, Ankom fiber analyzer, etüv, protin tayin cihazı, saf su cihazı vb.) ve laboratuvar alet ve ekipmanı ile eksiksiz labaratuvar imkanı sağlanmaktadır.

Misyonumuz Genelde insanlığın, özelde ülkemiz insanının gereksinim duyduğu beslenme, barınma, tedavi,  giyinme, hayvansal üretimin temel unsuru olan yem gibi tarımsal üretimin yeterli miktar ve üstün kalitede yetiştiriciliği, ıslahı, biyoteknolojik yöntemlerin tarımda uygulanarak ekolojilere uygun yeni çeşitleri geliştirebilen, Tarla Bitkileri konularında araştırmalar yapabilen, Karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik bilgiye ulaşabilen, Topladığı bilgiyi değerlendirme-yorumlama yeteneği kazanmış, Yüksek sevide üretim-ekoloji-çevre bilincinde olan, Tarımda sürdürülebilirliği önceleyen, Yeterli düzeyde yabancı dil yetkinliği ile sorgulayıcı ve yenilikçi niteliklere sahip, Mesleğinin evrensel gereklerini taşıyan ZİRAAT MÜHENDİSİ yetiştirmektir.

Vizyonumuz Beslenme, barınma ve giyinme gibi insanlığın temel ihtiyaçlarının üretiminde  programlanmasında evrensel düşünebilen, Yenilikçi, Uluslar arası bilim dünyasıyla işbirliği kurabilen, Ulusal-uluslararası projeler geliştirebilen, Tarla Bitkileri alanındaki eğitim-öğretim-uygulama faaliyetlerinde yeni teknolojileri kullanabilen ve üretebilen, İlgili çalışmalara katkı verebilen, Konusuyla ilgili sorunları öngörebilen, Sorunların çözümünde çağdaş yöntemleri kullanarak paydaşlarına sorun çözme yeteneği kazandırabilen, Üst düzeyde meslek bilinci ve etiğine sahip, Hak, yetki ve sorumluluklarını bilen, Üretimde olduğu kadar üretilen ürüne katma değer kazandırarak milli ekonomiye katkı sağlayabilme yeteneğinde ZİRAAT MÜHENDİSİ yetiştirmektir.

Bölüm Öğretim Üyeleri Bölüm Araştırma Görevlileri Prof. Dr. Bünyamin YILDIRIM (Bölüm Başkanı) Prof. Dr. Murad Aydın ŞANDA Doç. Dr. Ahmet Metin KUMLAY Doç. Dr. Bilal KESKİN Doç. Dr. Süleyman TEMEL Yrd. Doç. Dr. Hakkı AKDENİZ Yrd. Doç. Dr. Sezgin SANCAKTAROĞLU Bölüm Araştırma Görevlileri Arş. Gör. Barış EREN Arş. Gör. Fatih DEMİREL Arş. Gör. Fatmagül BAGI Arş. Gör. Seda AKBAY TOHUMCU