EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
 Mendeley nedir?  Kütüphanenizi oluşturun  Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi  Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması İçindekiler.
TOPLU MAİL GÖNDERİM PROGRAMI ATOMIC MAIL SENDER KULLANIM KLAVUZU.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin.
EQUIZSHOW.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Cambridge Journals Online 1584 yılında, University of Cambridge bünyesinde kurulmuş çok köklü bir yayınevidir. Cambridge Journals Online (CJO) paketi,
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
APP INVENTOR Emre ANLAR.
Emerald eJournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım
WILEY InterScience.
EBSCOhost iPhone Uygulaması
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
EBSCO Discovery Service
SES ve Vıdeo Ekleme.
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
APA Style Central Sunumu
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
BAP Otomasyonuna girmek için aşağıdaki butona tıklayınız.
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
WILEY InterScience.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
Uçak Bileti Değiştirme
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Çiğdem ÇOBAN
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
UZEM KULLANIM KILAVUZU
Microsoft SharePoint'inizi özelleştirme Çevrimiçi web sitesi
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Pratik kullanım rehberi
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
EBSCOadmin Genel Bakış
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
sağlamanın 5 yolu Outlook'un sizin için çalışmasını
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
Görmüş olduğunuz görünti Up To Date veri tabanının mobil giriş sayfasıdır. Buraya kullanıcı adı ve şifenizi yazdıksan sonra log in kısmına tıklayarak giriş.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
iPad’e E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
BİLGİSAYAR (4) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
ÇEKMECE KULLANIMI Çekmeceye Aday Ekleme Adayı Çekmecede Görüntüleme
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Pratik kullanım rehberi
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Etkinlik ayrıntılarınızı buraya yazın
Sunum transkripti:

EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri Kullanıcı Kılavuzu EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri support.ebsco.com

EBSCOhost Collection Manager‘ın (ECM) arama profilleri özelliği, arama kriterleri tanımlamanıza ve seçimlerinizle eşleşen e-kitapları ve sesli kitapları içeren e-postaları haftalık olarak almanıza olanak verir. Bu sayede, koleksiyon geliştirme ihtiyaçlarınıza uygun yeni başlıklara dair sizi güncel tutar. Bu kılavuzda, arama profilleri oluşturma, profillerinizi düzenleme ve profil eşleşmelerinizi görme seçeneklerini inceleyeceğiz.

Başlamak için üst araç çubuğundaki arama profilleri (Search Profiles) açılır menüsünden yeni (New) bağlantısına tıklayınız.

Arama profiliniz için bir isim giriniz ve devam et (Continue) butonuna tıklayınız.

Profillere Konuların Atanması

Listeden bir kategoriye tıklayarak, profilinize eklemek üzere bir konu ya da konular seçiniz. Ekranın ortasındaki seç (Select) butonuna tıklayınız. Kategorilere çift tıklayarak alt kategoriler belirleyebilirsiniz ve seçimlerinizi yapabilirsiniz. Konu seçmeyi bitirdiğinizde ekranın alt kısmındaki kaydet ve devam et (Save & Continue) butonuna tıklayınız.

Profillere Yayıncıların Atanması

Tüm yayıncılar (All Publishers), ilgilendiğiniz tüm başlıkların getirilebilmesi için seçili gelen ve tavsiye edilen ayardır. Eğer sadece belirli yayıncılara göre daraltmak isterseniz, listeden en az bir yayıncı seçiniz ve profilinize eklemek üzere seç (Select) butonuna tıklayınız. Ek olarak, A-Z tarama listesini kullanarak yayıncı bazında tarama yapabilirsiniz. Seçilen yayıncılar sütunundaki X simgelerine tıklayarak tek tek ya da üst kısımdaki tamamını kaldır (Remove All) butonu ile tüm seçimleri kaldırabilirsiniz. Yayıncı seçimlerinizi tamamladığınızda kaydet ve devam et (Save & Continue) butonuna tıklayınız.

Profilinize Daraltıcıların Eklenmesi

Profilinizi daha da sınırlandırmak için içerik türü (Content Type), dil (Language), yayın yılı (Publication Year), liste fiyatı (List Price), ve uygunluk (Eligibility) gibi daraltıcıları kullanabilirsiniz. Uygunluk daraltıcısı, bir başlığın indirilebilir, kullanıcı yönlendirmeli sağlamaya ya da kiralamaya uygun olması seçeneklerini kapsar.

Eşleşme Seçeneklerinin Ayarlanması

Eşleşmeler bulunduğu zaman, seçilen adrese haftalık e-posta hatırlatması alacaksınız. E-posta alıcıları (Email Recipients) açılır menüsünden bir alıcı seçiniz. Başka alıcı ekle (Add another recipient) bağlantısına tıklayarak ve açılır menüden bir kullanıcı seçerek daha fazla alıcı ekleyebilirsiniz.

Yeni başlıklar bulunduğunda, aktif profile eklenir ve 60 gün boyunca saklanır. Arama profilini aktifleştirme tarihinden önce eklenen ve profiliniz ile eşleşen geçmiş başlıkları dahil etmek için geçmişe bak (Look Back) bölümünden evet’i (Yes) seçiniz. Hayır’ı (No) seçmek, geçmişe yönelik olarak sadece son 24 saatten başlıkları profile dahil etmek demektir. Not: Bu düzenleme sadece bir arama profili oluşturulurken yapılabilir.

Profilinizin Aktifleştirilmesi

Özet (Summary) ekranından ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz ve bilgilendirilmeye başlamak için profili aktifleştir (Activate Profile) butonuna tıklayabilirsiniz ya da arama profilinizi aktifleştirmeye hazır değilseniz devam eden olarak farklı kaydet (Save As In Progress) butonuna tıklayınız. Devam etmekte olan bir profilin tamamlanma ve aktifleştirme işlemlerini daha sonra da yapabilirsiniz.

Profilinizi aktifleştirdikten sonra kriterleriniz ile eşleşen başlıklar gösterilir. Sayfayı listeye/PDA’ya ekle (Add Page to List/PDA) butonuna tıklayarak tüm başlıkları bir listeye ekleyebilirsiniz ya da listeye/PDA’ya ekle seçeneği ile başlık bazında seçim yapabilirsiniz. ECM Onaylayıcı (Approver) hesaplar, başlıkları satın almak üzere, listeye ekleme şartı olmaksızın doğrudan sepete ekleyebilirler.

Arama profilinizden başlıkları kaldırmak için kaldır (Remove) butonuna tıklayınız. Arama profilinizden kaldırdığınız başlıklar tekrar belirmeyecektir.

Arama Profili Ayarlarınızın Düzenlenmesi ve Eşleşmelerinizin Gözden Geçirilmesi

Devam eden ya da aktifleştirilmiş arama profilinize dair ayarlamaları düzenlemek isterseniz, üst araç çubuğundaki arama profilleri (Search Profiles) açılır menüsünden aktif profiller (Active Profiles) bağlantısına tıklayınız.

Düzenlemek istediğiniz arama profili için ayarları görüntüle (View Settings) butonuna ya da profiliniz ile eşleşen mevcut sonuç listesini görmek için eşleşmeleri görüntüle (View Matches) butonuna tıklayınız.

Değişiklik yapmak istediğiniz bölüme ait düzenle (Edit) butonuna tıklayınız, seçimlerinizi uygulayınız ve değişiklikleri kaydet (Save Changes) butonuna tıklayınız.

Profil eşleşmelerinizi görmek için eşleşmeleri görüntüle (View Matches) bağlantısına tıklayınız.

Kriterleriniz ile eşleşen başlıklardan oluşan bir sonuç listesi gösterilir. Sayfayı listeye/PDA’ya ekle (Add Page to List/PDA) butonuna tıklayarak tüm sayfayı ya da ilgili başlığa ait listeye/PDA’ya ekle (Add to List/PDA) butonuna tıklayarak sadece o başlığı listeye ekleyiniz.

EBSCO’dan gelen e-postalardaki arama profili bağlantılarına tıklayarak son eşleşmelerinizi görebilirsiniz.

Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız. Online yardım sistemi ekranının solundaki menüden tüm alt başlıkları görebilirsiniz.

EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/ Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/ EBSCO Türkiye Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/interfaces/International_Resources/turkish YouTube EBSCO Türkiye: https://www.youtube.com/channel/UCI1masQI6zVefHGZP1xBt8g support.ebsco.com