T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Advertisements

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
FORD OTOSAN 2007 İŞKUR PROJESİ Sabahattin GÜCİN Ford Otosan / Eğitim Uzmanı.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
İLKÖĞRETİM 9. SINIF (ORTAK) 10. SINIF 12. SINIF 11. SINIF DİPLOMA YÜKSEK ÖĞRENİM 9. SINIF (ORTAK) 10. SINIF 12. SINIF 11. SINIF Genel Ortaöğretim İŞ HAYATI.
OKULUMUZLA İLGİLİ BASINDAN HABERLER
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 25 Aralık 2014-Ağrı.
PROJESİ VEZİRKÖPRÜ AKADEMİK BAŞARIYI ARTTIRMA VABA
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
MESLEKİ EĞİTiM VE YÖNLENDİRME TOPLANTISI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Uçuşa Elverişlilik Dairesi
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE SAMSUNG ELECTRONİCS İSTANBUL PAZARLAMA VE TİC. LTD. ŞİRKETİ ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ.
T.C. MAMAK KAYMAKAMLIĞI ABİDİNPAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ERKEK TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
PRONET GÜVENLİK SİSTEMLERİ A. Ş
PROJESİ TRABZON AKÇAABAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  Okulumuz Trabzon ili Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır,  Okulumuzda.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
EDİRNE 2016/2017 OKUL SANAYİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik okul/kurumlarında görev yapan alan.
ŞEHİT GÜLTEKİN TIRPAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AMASYA MERKEZ BİLGİSAYAR ARASINDA YAPILAN "OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ AMASYA MODELİ" PROTOKOLÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İSLAHİYE 2017 TC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
… Sınıf Öğretmeni.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ ÖĞRETMEN VE USTA ÖĞRETİCİ
FAİK ŞAHENK MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR.
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
KAYSERİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ
Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

PROTOKOLÜN AMACI; Bu protokolün amacı, “Motorlu Araçlar Teknolojisi” alanının alt dalı olan “Otomotiv Elektomekaniği” dalına ilişkin olarak; Alanın meslek derslerine ait öğretim programlarının güncellenmesi, eğitimi ve stajları, Öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamına ilişkin hususların belirlenmesi.

PROTOKOL KAPSAMI; Bu protokol, Mersin Valiliği Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Temsa Global Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi işbirliği ile Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılmış olan “Motorlu Araçlar Teknolojisi” alanının “Otomotiv Elektomekaniği” dalına ilişkin uygulama esaslarını kapsar.

PROTOKOL KAPSAMINDA TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Teorik ve pratik eğitim için gerekli olan fizikî mekânı imkânları ölçüsünde hazır hale getirir. İşletmede beceri eğitimine alınacak öğrencilerle ilgili kriter oluşturulması hususunda Temsa Global ile işbirliği yapar. Öğretmenlere ihtiyaç duyulan düzey ve konuda oryantasyon eğitimi verilmesi hususunda Temsa Global ile işbirliği yapar.

TEMSA GLOBAL SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’NİN YÜKÜMLÜLÜKLERI Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı, “Otomotiv Elektromekaniği” dalının uygulanmasında öğretim programına aktarılacak içerik ile ilgili esasları belirler, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı, “Otomotiv Elektromekaniği” dalında Temsa Yetkili Servis bünyesinde eğitim alacak öğrencilerin seçimi için okul ile işbirliği yapar,

TEMSA GLOBAL SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’NİN YÜKÜMLÜLÜKLERI Motorlu araçlar teknolojisi alanı otomotiv elektromekanik öğretmenlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında kurslar ve/veya seminerler düzenlenmesi, Son sınıf öğrencilerinin istihdama yönlendirilmesi hususunda Okul ile işbirliği yapar, Mezuniyet sonrası öğrencilerin istihdamı için mevcut imkânlarını kullanır. Diğer istihdam sahalarını araştırır ve öğrencileri bilgilendirir.

PROTOKOL KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

11.Sınıflarda, öğretim programından seçilen meslek derslerinin uygulamaları Okul Müdürlüğü ile Temsa Global yetkililerinin önceden yapacağı program dahilinde Temsa Global Yetkili Servislerinde yapmaktadır. Ayrıca, 12’nci sınıflara haftada 3 gün işletme ve beceri eğitimi ile ilgili öğretim programı mevcut mevzuatına göre Temsa Global Yetkili Servislerinde uygulanmaktadır.

STAJ ÇALIŞMALARINDAN KARELER

TEMSA KARİYER GÜNLERİ

Beceri eğitiminde Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanan temel ders kitapları, iş ve işlem yaprakları ile Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca uygun görülen eğitim materyallerinin (basılı kitap, modül, eğitim cd’si ve ders notları vb. dokümanlar) kullanılması esastır. Ancak mesleğin özelliği nedeniyle içeriği Temsa Global tarafından yazılan basılı kitap, eğitim cd’si vb. dökümanlarda kullanılmaktadır.

Temsa Global Yetkili Servis bünyesinde Beceri Eğitimini tamamlayan ve okuldan mezun olan öğrencilere “Temsa Global Eğitim Sertifikası” verilir.

TEMSA öğrenci eğitimleri.

TEMSA’nın okulumuza hibe ettiği motorlar.

TEMSA kataloglarının incelenmesi.

TEMSA’dan okulumuza hibe edilen malzemler.

BAŞARI, BAŞLANGIÇ İLE ULAŞILAN YER ARASINDAKİ FARKTIR. TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ