Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAYSERİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAYSERİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ"— Sunum transkripti:

1 KAYSERİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

2 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLAR
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SAĞLIK MESLEK 8 KIZ TEKNİK 9 ENDÜSTRİ MESLEK 15 TİCARET MESLEK 7 METEM 3 OTELCİLİK 1 ÇOK PROGRAMLI LİSE 22 TOPLAM 65 ÖĞRENCİ TOPLAMI 47 ALAN 33411

3 İLİMİZ GENELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA GÖREVLİ ÖĞRETMEN SAYILARI ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMU Bayan Öğretmen Sayısı Erkek Öğretmen Sayısı Toplam Öğretmen Sayısı 1052 1512 2564

4 Yeni açılması teklif edilen alanlar için;
İl istihdam ve mesleki eğitim kurullarında bildirilen sektör görüşleri alan ve dal açma teklifleriyle birlikte yazılı olarak alınacak, öğrencilerin beceri eğitimine gönderileceği işyerlerinin kapasiteleri ve işverenin beceri eğitimi yaptıracağını taahhüt ettiği öğrenci sayısının yer aldığı protokollerle birlikte Bakanlığımıza alan ve dal açma teklifi usûlüne göre gönderilecektir. Kayserimizin İlçelerinden Melikgazi Kocasinan Talas İncesu Hacılar ile kısmen Develi ve Bünyan haricindeki ilçelerimiz zaten küçük olduğu için buralarda açılacak alan ve dalların protokol alt yapısına dayandırılması konusunda sıkıntılar yaşanacaktır.

5 BÜNYAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : ÇİMSA Protokolün Tarafları : Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çimsa Çimento San.Tic A.Ş Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 30/11/ /11/2016 Protokolün Konusu : Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sınıfta yer alan işler Protokolün Hedefleri : Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işler sınıfında öğrencilere beceri eğitimi imkanı verilmesi.

6 MELİKGAZİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : OSB METEM-Argema Yapı Otomasyon Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 11/11/ /11/2017 Protokolün Konusu : Geliştirme ve Uyum Kursları Protokolün Hedefleri : Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde Eğitim verilmesi ve öğrencilere beceri eğitimi imkanı verilmesi

7 YEŞİLHİSAR MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ
Protokolün Adı : Okul Sanayi İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları :Yeşilhisar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yeşilhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 30/03/ /03/2017 Protokolün Konusu : Okul sanayi istihdam protokolü Protokolün Hedefleri : Bölgede var olan sektörlerde öğrenci istihdamının geliştirilmesi

8 KOCASİNAN AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı Eğitim ve Öğretim Çalışmaları İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 01/09/ /09/2019 Protokolün Konusu : Daha donanımlı öğrenci yetiştirmek. Protokolün Hedefleri : Alanında kaliteli itfaiye eri yetiştirmek.

9 KOCASİNAN ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Kalbim Yemek Kayseri Protokolün Tarafları : Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kalbim Yemek Anonim Şirketi Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 14/06/ /06/2018 Protokolün Konusu : Nitelikli iş gücünün okul sanayi işbirliği modeli ile en üst düzeyde sağlanması. Protokolün Hedefleri :Yiyecek hizmetleri alanında, eğitim alan öğrencilerin yeterliliklerinin arttırılarak sektör tarafından tercih edilir duruma getirmek.

10 TALAS HALİDE NUSRET ZORLUTUNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : OKUL Sanayi İşbirliği Kayseri Modeli Protokolün Tarafları : TALAS İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trend Dozz Bayan Kuaförü Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 08/06/ /06/2017 Protokolün Konusu : İşletmelerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün okul-işyeri işbirliği Kayseri Modeli ile Kuaförlük sektörünün, yeterliliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek. Protokolün Hedefleri :Mesleki yeterlilik kazanmış, nitelikli meslek elemanı yetiştirmek.

11 HACILAR ALİ İHSAN KALMAZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Asır Mobilya Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 05/09/ /09/2018 Protokolün Konusu : Nitelikli iş gücünün okul sanayi işbirliği modeli ile en üst düzeyde sağlanması, öğrencileri okul sonrasına hazırlamak. Protokolün Hedefleri :Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Anadolu Lisesinde görev yapan Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanındaki öğretmenlerin yeterliliklerinin geliştirilmesi, alan programının güncellenmesi, alan öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin artırılarak sektörde istihdamın sağlanması sektör çalışanlarının mesleki bilgilerinin bilgi becerilerini uygulama içerisinde geliştirmek.

12 HACILAR ALİ İHSAN KALMAZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Prizma Otomasyon arasında yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 05/09/ /09/2018 Protokolün Konusu : Geliştirme ve Uyum Kursu Protokolün Hedefleri :Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Anadolu Lisesinde görev yapan Pano Tasarım ve Monitörlüğü Alanındaki öğretmenlerin yeterliliklerinin geliştirilmesi, alan programının güncellenmesi, alan öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin artırılarak sektörde istihdamın sağlanması sektör çalışanlarının mesleki bilgilerinin bilgi becerilerini uygulama içerisinde geliştirmek.

13 MELİKGAZİ MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mercedes Benz Türk A.Ş arasında yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 25/07/ /07/2019 Protokolün Konusu : Mesleki ve Teknik İşbirliği Protokolü Protokolün Hedefleri :Sanayiye uyumlu kendini gösteren işin uzmanı eleman yetiştirmek..

14 TOMARZA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 22/08/ /08/2018 Protokolün Konusu : İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda eğitim Protokolün Hedefleri :İş yerlerinde karşılaşılan iş kazalarının önünü geçilerek minimum sayıya ulaşmak.

15 MELİKGAZİ ORGANİZE SANAYİ METEM
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KAR-AS YATAK YAY San. Tic. Ltd. Şti. Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : Protokolün Konusu : Tehlikeli ve Çok tehlikeli İşlerde Demir Doğramacılığı ve Mobilya imalatçılığı kursu Protokolün Hedefleri :Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile KAR-AS YATAK YAY San. Tic. Ltd. Şti. çalışanlarının bilgi ve becerilerini uygulama içerisinde geliştirmek ve işindeki verimini artırmak, yeni teknolojilere uyumunu ve mesleklerinde gelişmelerini sağlamaya yönelik “Geliştirme ve Uyum kursu” ve Örgün eğitim sisteminden ayrılmış istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişileri, iş hayatında istihdam olanağı bulunan görevlere hazırlamak, mesleğinde ilerlemek ve meslek değiştirmek isteyenleri ilgi alanlarına, yeteneklerine ve sektörün gereksinim duyduğu niteliklere uygun olarak Tehlikeli ve Çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimiyle ilgili kursları düzenlemek ve organize etmektir.

16 MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hava Lojistlik Komutanlığı ( 2.Hava İkmal Bakım Merkezi) Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : – Protokolün Konusu : Havacılık Alanında Araştırma-Geliştirme Uygulamalı Eğitim Staj Protokolün Hedefleri :Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Alanı öğrencilerinin Uçak FASBAT Tesisleri Uçak Bakım ve Onarım Atölyelerinden uygulamalı eğitim amacıyla yararlanılmasını sağlamak Pratik Eğitim ve Staj çalışmalarında eğitim desteği, "Havacılık Alanında Araştırma-Geliştirme" işbirliği ve Uçak FASBAT tesislerinde "Uygulamalı Eğitim "verilmesi ve Tesislerden faydalanılması hakkında karşılıklı destek, esas ve usullerin tespit edilmesi.

17 HÜRRİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve HASÇELİK HALAT SAN. TİC. A.Ş. . Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : Protokolün Konusu : Tehlikeli ve Çok tehlikeli İşlerde Metal kaplama-Metal doğrama-Plastik işleme kursu Protokolün Hedefleri : Bu protokolün amacı, Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile HASÇELİK HALAT SAN. TİC. A.Ş. çalışanlarının bilgi ve becerilerini uygulama içerisinde geliştirmek ve işindeki verimini artırmak, yeni teknolojilere uyumunu ve mesleklerinde gelişmelerini sağlamaya yönelik “Geliştirme ve Uyum kursu” ve Örgün eğitim sisteminden ayrılmış istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişileri, iş hayatında istihdam olanağı bulunan görevlere hazırlamak, mesleğinde ilerlemek ve meslek değiştirmek isteyenleri ilgi alanlarına, yeteneklerine ve sektörün gereksinim duyduğu niteliklere uygun olarak Tehlikeli ve Çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimiyle ilgili kursları düzenlemek ve organize etmektir.

18 DEVELİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Develi Temsilciliği Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : Protokolün Konusu : Okulumuz meslek dersi öğretmenlerine Kayseri SMMMO Develi Temsilciliği tarafından ilgili alan konularında seminer vermek. Protokolün Hedefleri :Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Develi Temsilciliği tarafından Develi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü meslek dersi öğretmenlerine verilecek olan seminerler ile yeni dönemde uygulanacak olan Muhasebe ve SGK standartları ile konusunda ilgili öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri artırılacaktır.

19 ARİF MOLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Berke Sağlık Hizmetleri Medikal Teknik Servis Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : 17.08/ /08/2018 Protokolün Konusu : Çalışanların ihtiyaç duyduğu kurslar, Staj çalışmaları Protokolün Hedefleri : Çalışanların bilgi ve becerilerini uygulama içerisinde geliştirmek ,örgün eğitim sisteminden ayrılmış kişileri istihdam için kişileri hazırlamak

20 MELİKGAZİ MİMARSİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Protokolün Adı : Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü Protokolün Tarafları : Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve BPC BOYASAN LTD. ŞTİ. Protokolün Başlangıç ve Bitiş Tarihi : Protokolün Konusu : Tehlikeli ve Çok tehlikeli İşlerde Boya İmalatı kursu Protokolün Hedefleri : Bu protokolün amacı, Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile BPC BOYASAN LTD. ŞTİ. çalışanlarının bilgi ve becerilerini uygulama içerisinde geliştirmek ve işindeki verimini artırmak, yeni teknolojilere uyumunu ve mesleklerinde gelişmelerini sağlamaya yönelik “Geliştirme ve Uyum kursu” ve Örgün eğitim sisteminden ayrılmış istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişileri, iş hayatında istihdam olanağı bulunan görevlere hazırlamak, mesleğinde ilerlemek ve meslek değiştirmek isteyenleri ilgi alanlarına, yeteneklerine ve sektörün gereksinim duyduğu niteliklere uygun olarak Tehlikeli ve Çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimiyle ilgili kursları düzenlemek ve organize etmektir.

21 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE DİĞER KURUMLAR ARASINDAKİ PROTOKOLLER
MÜSİAD-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KOSB-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE TEXTİL İŞVERENLERİ SENDİKASI-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞKUR-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAYSERİ TEKNOPARK-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAYSO KAYSERİ ESNAF VE SANAATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞI KAYSERİ TİCARET ODASI KAYSERİDE MYK ÇALIŞMALARI


"KAYSERİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları