ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu 312.796’dir. 73.216 öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Advertisements

ÖĞRETİM YILI TANITIM ve YÖNELTME TOPLANTISI.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
ANADOLU MESLEK PROGRAMI ALAN SEÇİMİ Alan seçimiyle öğrenci geleceği ve kariyerini planlamada ilk adımı atmış olacaktır. Seçeceği alandaki başarısı.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Aile Atölyeleri Projesi
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf olarak bunların, tamamının kesin kayıtları yapıldı. 40 meslek lisemizde kız öğrencilerimiz, 117 meslek lisemizde kız ve erkek öğrencilerimiz karma olarak eğitim almaktadır. Toplamda 157 mesleki teknik anadolu lisemiz mevcuttur. Bu 157 mesleki teknik anadolu lisemizden; 126’sı normal, 31’i ikili eğitim verilmektedir ÖĞRETİM YILI SAYISAL VERİLER (Resmî) 1 - MESLEKÎ EĞİTİMDE SAYISAL VERİLER

(Proje) ÖĞRETİM YILI SAYISAL VERİLER (Resmi) yılları arasında toplam 188 adet proje çalışması yürütülüyor/yürütülmektedir.

İlimiz mesleki ve teknik anadolu liselerinde 43 alan, 110 dalda eğitim verilmektedir. Hizmet Sektöründe en çok öğrencisi olan Alan öğrenci ile Bilişim Teknolojileri Alanı, Sanayi Sektöründe öğrenci ile Elektronik Teknolojileri Alanı, Sağlık Sektöründe toplamda öğrenciden (Att, Hemşirelik, Laboratuvar v.b. Alanlar dahil) 3.062’si öğrenci ile Sağlık Hizmetleri Alanı, Turizm Sektöründe öğrenci ile Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanıdır. Bu okullarımızda en çok öğrencisi olan alan, «Bilişim Teknolojileri Alanı»dır. En az öğrencisi olan alan ise «Seramik ve Cam Alanı»dır. 2-ALAN-DAL ÖĞRETİM YILI SAYISAL VERİLER (Resmi)

3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI Tanıtım ve yönlendirme faaliyetler öğretim yılında da il ve ilçelerimizde 17/10/2014 tarih ve sayılı bakanlığımız görüşü doğrultusunda 2. dönemden itibaren başlamıştır. Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtıma ve Yönlendirme faaliyetlerimiz, il, ilçe ve okul komisyonlarımız aracılığı ile yürütülmektedir. İl ve ilçe komisyonlarımız norm fazlası, atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden oluşturulmuştur. 9 merkez ilçemizde en fazla 2 diğer ilçelerimizde 1 öğretmenimiz görevlendirilmiştir ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ

Okullarımızda, İlgi, İstek, Yetenek ve Beceri testleri/anketleri düzenlenerek iki nüsha olarak çıktıları alınıyor. Bir nüshası mutlaka öğrenci velisine veriliyor, diğer nüsha rehber öğretmende kalıyor. Okul, alan ve dal seçimleri sırasında yönlendirmeye yardımcı olmak üzere kullanılıyor. Yapılan çalışmaların sayısal verileri sene sonunda ilçe komisyonlarına bildiriliyor. Bu verileri ilçe komisyonları birleştiriyor. Yılsonu raporunda ayrıca bir tablo ile belirtiyor (YÖNSİS) ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI

ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI

Öğretim Yılından itibaren başlattığımız Alan-Dal Tanıtıma ve Yöneltme çalışmalarımız öğretim yılında da devam etmiştir. 25 İlçemizde 18 adet alan-dal tanıtımı, 31 Mart – 24 Mayıs 2015 Tarihleri arasında yapılmıştır. Müdürlüğümüz Strateji Planına göre bu sene, Tanıtım ve Yönlendirme Faaliyetler kapsamında Ulaşılacak Kişi Sayısı olarak hedeflenmiştir ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI

Bu faaliyetlerde öğretim yılında kişiye ulaşılmıştır. Alan ve mesleğe yönlendireceğimiz öğrenci sayısı olarak hedeflendi. Birebir yönlendirme yaptığımız öğrenci sayısı ise olarak gerçekleşti ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI

öğretim yılında 2-27 Mayıs 2016 tarihileri arasında Mesleki Eğitimi Tanıtıma faaliyetleri kapsamında 25 ilçemizde «Mesleki Eğitim Fuarı» formatında 24 etkinlik yapılacaktır ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI

İlimiz Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtıma Fuarı bugün Yenimahalle ilçemiz ile başladı ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 3-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI

4-OKUL- SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Tanıtım ve Yapılandırma Çalışmaları konu ve E sayılı yazı gereği. 24/03/2016 tarihinde ASO-1.OSB toplantı salonunda, ASO, ATO, ANKOSOB, İŞKUR, MYK, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Şube Müdürleri, 157 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme Komisyonlarını katılımı ile « Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul- Sektör İşbirliği İstişare Toplantısına » yapıldı.

ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ Bu toplantıda alınan kara gereği «Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-Sektör İşbirliği İstişare İl ve İlçe Çalışma Komisyonları» kuruldu. «Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-Sektör İşbirliği İstişare İl Çalışma Komisyonu» ilk toplantısını 07/04/2016 tarihinde ATO’da yaptı. İkinci toplantısını ise 10/05/2016 tarihinde yapacaktır. İl ve İlçe Okul-Sektör İş Birliği İstişare komisyonlarının çalışmalarından okul-sektör işbirliği yoluyla, sektörün mesleki eğitim kurumlarından beklentilerine cevap verebilmek ve sektörün mesleki eğitime aktif olarak katılmaları amaçlanmaktadır. 4-OKUL- SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI

BEKLENTİLERİMİZ:  Sektörün okullardan ve MEB’dan beklentilerini belirlemek.  Okul-Sektör işbirliği protokollerinin istihdama dönük geliştirilmesi.  Atölyelerin sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donanıma kavuşturulması.  Staj ve beceri eğitiminin daha verimli hale getirilmesi.  İlimizde güncelliğini yitiren meslek/alanların tespiti.  e-Mezun portalının daha etkin şekilde kullanılması.  Tanıtım ve yöneltme faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması.  İlimizde kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyulan ve duyulmayan alan ve mesleklerin İş Gücü Piyasa Analiz Anketleri de dikkate alınarak belirlenmesi ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ 4-OKUL- SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Sabırla dinlediğiniz için

ÖĞRETİM YILI SAYISAL VERİLER (Resmî) * Özel Öğretim Kurumları dahil değildir.

4-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ "MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ VE ALAN/DAL TANITIM YÖNELTME" PLANI Sıra NoİlçeTanıtılacak AlanTanıtım Faaliyetinin TarihiTanıtım Açılış Gün-Saat 1 Mamak ‎ Tesisat Teknolojileri Alanı ve İklimlendirme Dalı Elektrikli Ev Aletleri Dalı 31 Mart 2015 Salı 11:00 2 Elmadağ ‎ Makine Teknolojisi14-17 Nisan Nisan 2015 Salı10:00 3 Kalecik ‎ Bilişim Teknolojileri20-22 Nisan Nisan 2015 Pazartesi13:00 4 Kızılcahama m Alan Tanıtımı27 Nisan 2015 Pazartesi 10:00 5 KazanAlan Tanıtımı27 Nisan 2015 Pazartesi 13:30 6 Yenimahalle ‎ Alan Tanıtımı04-08 Mayıs Mayıs 2015 Pazartesi10:00 7 Sincan ‎ Makine Teknolojisi04-08.Mayıs Mayıs 2015 Pazartesi10:00 8 Keçiören ‎ Alan Tanıtımı05 Mayıs 2015 Salı 10:00 9 GölbaşıGıda Teknolojileri05 Mayıs 2015 Salı 10:00 10 PursaklarSağlık Alanı05 Mayıs 2015 Salı 10:00 11 Şereflikoçhis ar ‎ Alan Tanıtımı07 Mayıs 2014 Çarşamba07 Mayıs 2015 Perşembe10:00 12 Etimesgut ‎ Alan Tanıtımı11 Mayıs 2015 Pazartesi 10:00

4-YÖNLENDİRME VE ALAN-DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ "MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ VE ALAN/DAL TANITIM YÖNELTME" PLANI Sıra NoİlçeTanıtılacak AlanTanıtım Faaliyetinin TarihiTanıtım Açılış Gün-Saat 13 Altındağ ‎ Alan Tanıtımı12 Mayıs 2015 Salı 10:00 14 Çankaya ‎ Alan Tanıtımı12 Mayıs 2015 Salı 10:00 15 PolatlıAlan Tanıtımı14 Mayıs 2015 Perşembe 10:00 16 Nallıhan ‎ Alan Tanıtımı14 Mayıs 2015 Perşembe 09:00 17 Akyurt ‎ Alan Tanıtımı14 Mayıs 2015 Perşembe 10:00 18 Balâ ‎ Alan Tanıtımı24 Mayıs 2015 Pazar 10: ÖĞRETİM YILI MESLEKÎ EĞİTİM FAALİYETLERİ