LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre için ö ğ renci bilgi.
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.
LİVESTREAMLİVESTREAM RAUF KOÇAK CEİT 418.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EQUIZSHOW.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Hazırlayan Fatih BAL V.H.K.İ KBS-TKYS YIL SONU İŞLEMLERİ 1.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
APP INVENTOR Emre ANLAR.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
GARSON/VALE ÇAĞRI SİSTEMLERİ KURULUM
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
Murat Değirmenci MaxiASP.com
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
LOGGER PRO ile GRAFİK ÇİZMEK
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
BAP Otomasyonuna girmek için aşağıdaki butona tıklayınız.
LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI
Portal.itkib.org.tr sayfasına daha önce kayıt olmadıysanız ‘Üye Ol’ linkine tıklayarak lütfen kayıt olunuz.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
Uçak Bileti Değiştirme
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Bilgisayar I dersi 2 Ekim 2017.
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
Eğitim-Öğretim İzleme ve Değerlendirme Sistemi
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
1. Konfigürasyon oluşturma
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
UZEM KULLANIM KILAVUZU
Adresinden sisteme giriş yapabilirsiniz.
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Dicle Üniversitesi Online Talep Takip Sistemi
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
EBSCOadmin Genel Bakış
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
OKUDUKÇA WEB SAYFASI VE ANDROİD UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
BİLGİSAYAR (4) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
Etkinlik ayrıntılarınızı buraya yazın
Sunum transkripti:

LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Mart - 2016

Başlangıç İşlemleri İnternet Explorer --- > www.luca.com.tr --- > KOZA ÜYE GİRİŞİ tıklayınız Bilgileri giriniz Üye numarası: 1101522, Kullanıcı Adı: bmyo100, bmyo101, bmyo200 gibi Şifre:348913 LUCA MALİ MÜŞAVİR PAKETİ (Sarı renkli) tıklayınız Ana Sayfa (Çalışma yapacağınız Luca paket program sayfası)

Başlangıç İşlemleri Müşteri seç (bmyo100, bmyo200 gibi) Dönem seç TAMAM Yönetici Modülü hariç 4 modüllü Luca paket programı hazır (Öğrenciler normal kullanıcı olarak programı kullanırlar) NOT: İlk girişlerde sizden Şifre (Parola) değiştirmeniz istenebilir. Bu durumda parolanızı değiştirebilirsiniz.

Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak Hesaplar üç çeşittir: 1- Ana hesap 2- Ara hesap 3- Alt hesap Ana hesaplar, hesap planı üzerinde değiştirilemez. Ara ve Alt hesaplarda değişiklik yapılabilir.

Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak Örnek Hesap Kodu Hesap Adı Hesap Tipi 100 Kasa Hesabı Ana hesap 102 Bankalar Hesabı Ana hesap 120 Alıcılar Hesabı Ana hesap 320 Satıcılar Hesabı Ana hesap 100.01 Merkez Kasa Hesabı Alt hesap

Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak Hesap Kodu Hesap Adı Hesap Tipi 100 Kasa Hesabı Ana hesap 100.01 Merkez Kasa Hesabı Alt hesap (Ara hesaba dönüşür) 100.01.001 Merkez Ortahisar Kasa Hesabı Alt hesap Yani; Hesap Kodu Hesap Adı Hesap Tipi 100 Kasa Hesabı Ana hesap 100.01 Merkez Kasa Hesabı Ara hesap 100.01.001 Merkez Ortahisar Kasa Hesabı Alt hesap 100.01.002 Merkez Yenimahalle Kasa Hesabı Alt hesap

Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap Açmak Hesap Planında Alt hesap açmak için aşağıdaki işlemler gerçekleştirilir: Muhasebe Menüsü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı Listesi’nden sayfanın sol altındaki Yeni sekmesine tıklanır. Hesap Kodu: 100.01 Hesap Adı: Merkez Kasa Hesabı Hesap Kodu: 100.01.001 Hesap Adı: Trabzon Şube Kasa Hesabı Hesap Kodu: 100.01.002 Hesap Adı: Beşikdüzü Şube Kasa Hesabı Kaydet sekmesine tıklanır. Sağ alt kısımda bordo renkli «Hesap Kodu başarıyla tanımlanmıştır» yazsı çıkacaktır. Liste butonuna tıkladığımız zaman kaydetmiş olduğumuz alt hesap, hesap planında yerini alıyor.

Hesap Planından Fişe Gitmek Luca muhasebe sisteminde, hesap planından fişe gidebilmek için Muhasebe Menüsü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı Listesi butonuna tıklıyoruz. Ve bu ekranda hangi alt hesabın detayına girmek istiyorsak, o alt hesabın üzerine 2 kez tıklıyoruz.

Hesap Planı XML Oluşturma Excel tablosu halinde hazırlamış olduğunuz bir hesap planını Luca Muhasebe sistemi içerisindeki firmanıza doğrudan aktarım yapabilirsiniz. Ayrıca, mevcut bir muhasebe programı kullanıyorsanız ve Luca programına geçiş yapıyorsanız, programınızdan Excel ortamında aldığınız hesap planını Luca programında oluşturmuş olduğunuz firmalarınıza bir Excel ara yüzü ile aktarabilirsiniz. Bu Excel ara yüzünü Luca programı bize sunuyor. Kişisel Modülü --- > Yardımcı Programlar alanına gidiyoruz.

Hesap Planı XML Oluşturma Ve buradan Hesap planı aktarımı için Excel programını buradan indirebilirsiniz butonuna tıklıyoruz.

Hesap Planı XML Oluşturma Ve buradan Hesap planı aktarımı için Excel programını buradan indirebilirsiniz butonuna tıklıyoruz.

Hesap Planı XML Oluşturma Karşımıza gelen pencerede Aç ve Kaydet seçeneklerini seçebiliriz. Aç diyelim.

Hesap Planı XML Oluşturma Ve Excel ara yüzümüz karşımıza geliyor.

Hesap Planı XML Oluşturma Ve Excel ara yüzümüz karşımıza geliyor.

Hesap Planı XML Oluşturma Mevcut hâlihazırdaki hesap planımızı açalım.

Hesap Planı XML Oluşturma Mevcut hâlihazırdaki hesap planımızı açalım. Buradaki Hesap Kodu ve Hesap Adı sütunlarını kopyalayalım. Buradan hesap kodu alanına tıklayıp yapıştır diyoruz.

Hesap Planı XML Oluşturma Buradaki Hesap Kodu ve Hesap Adı sütunlarını kopyalayalım.

Hesap Planı XML Oluşturma Hesap kodu alanına tıklayıp yapıştır diyoruz.

Hesap Planı XML Oluşturma Böylelikle hesap kodu ve hesap adı sütunları otomatik olarak yerleşmiş oldu. XML oluştur butonuna tıklamamız yeterli olacaktır. Klasör Adı Giriniz OK C altında dosya oluşur Açılan ikinci kutuya Cancel deyip, açılan kutuya TAMAM deyiniz. Excel otomatik olarak Luca programına aktarılacak olan Hesap Planını hazırlıyor. NOT: Eğer bu işlem sırasında bir hata olursa, kırmızı olarak bize bir not düşecektir. Biz de bu uyarı yardımıyla, işlemlerimizi kolaylıkla devam ettirebiliriz.

Hesap Planı XML Aktarma Luca programına aktarabilmek için oluşturmuş olduğumuz hesap planı XML dosyalarını, Muhasebe Modülü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı XML Aktar alanından gerçekleştirebiliyoruz.

Hesap Planı XML Aktarma Bu ekranda yapmamız gereken, Gözat butonuna tıklayarak oluşturmuş olduğumuz firmamızın hesap planını seçmektir. Aç butonuna tıklıyorum.

Hesap Planı XML Aktarma Ve ekranın sağ alt köşesindeki Kaydet butonuna tıkladığım zaman, program, XML dosyasındaki hesap planını alıyor ve ilgili firmaya aktarıyor. Kontrol açısından Muhasebe Modülü --- > Hesap Planı İşlemleri --- > Hesap Planı Listesi alanına giderek oluşturmuş olduğumuz hesap planını görebiliriz.

Hesap Planı XML Aktarma Hesap planı listesine gittiğimiz zaman, açılmış olan tüm hesapları görebiliriz.

Toplu Hesap Kodu Silme Bakiyesi sıfır olan hesap kodları karşımıza geliyor. Luca programı bakiyesi olan hesap kodlarını silmeye izin vermiyor. Bir hesap kodunu silebilmek için mutlaka bakiyesini sıfırlamamız gerekiyor. Bu ekrana geldiğimizde yukarıda gruplandırma olarak hesap planı karşımızdadır. Şu anda herhangi bir veri girişi yapmadığımız için bütün hesap kodlarımız gelmiş durumdadır. Burada toplu olarak silmek istiyorsak eğer silmek istediğimiz hesap kodlarını işaretliyoruz. NOT: Bakiyesi sıfır olmayan hesap kodlarını silmek için önce Fiş Listesi’nden ilgili fişler silinir. Sonra ilgili hesap silinir.