KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI 2014-2020 - Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Advertisements

Sabancı Vakfı Hibe Programı
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Bütçe Formunun Doldurulması
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
ARİNKOM TTO BEBKA Destekleri. ARİNKOM TTOBEBKA Destekleri Kalkınma Ajansları, bölgenin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Avrupa Birliği Bakanlığı
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
HARCAMA.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
SÖKE TARIM ve ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SWOT ANALİZİ(GZFT).
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -

Ortaklık Koşulları  Ortak Sayısı: Projelerdeki ortaklık sayısı en az 3 en fazla 6 olması gerekmektedir.  Ortaklık Yapısı: Üye ülke (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan) + Ortak Ülke (Gürcistan, Ermenistan, Moldova, Ukrayna) + Türkiye Türk ortaklar, projelerini en az bir AB üyesi ülke (Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan) ve bir ortak ülkeden en az bir ortakla (Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna) yürütebilir.  Türk yararlanıcılar önceki dönemin aksine doğrudan başvuru sahibi olabileceklerdir.  Başvuru sahibi Ana Yararlanıcı, proje ortağı Yararlanıcı olmaktadır.  Bir Ana Yararlanıcı veya Yararlanıcı, diğer proje başvurularında da yer alabilmektedir.  Aynı öncelik altında, bir Ana Yararlanıcı farklı birim/alt birimi adı altında başka bir projede Ana Yararlanıcı olamaz. Üniversitelerin fakülte/yüksekokulları gibi.  Projede iştirakçı (associated) ortak/lar uygun değildir.

Ortaklık Koşulları  Ana Yararlanıcı: Projenin Yönetim Makamına sunulmasından ve genel koordinasyonundan sorumludur. Yönetim Makamı ile proje adına hibe sözleşmesini imzalar. Projenin uygulanması, proje belgelerinin hazırlanması ve saklanması, proje ile ilgili tüm verilerin Yönetim Makamına sağlanması ve tüm raporlama faaliyetleri Ana Yararlanıcı uhdesindedir. Yönetim Makamından gelen toplam finansmanı proje ortaklarına tahsis edilen bütçeye göre dağıtır.  Yararlanıcı (Proje Ortağı): Projenin uygulanmasında Ana Yararlanıcıya destek olur. Kendi sorumluluğunda olan proje faaliyetlerinin faaliyet planı ve Ortaklık Anlaşması çerçevesinde uygulanması; kendine ayrılan bütçenin usulüne uygun harcanması; projenin uygulanması, raporlanması ve izlenmesinde Ana Yararlanıcıya destek olunmasından sorumludur. Herhangi bir harcamasında usulsüzlük tespit edilmesi halinde, söz konusu miktarın Yönetim Makamına iade edilebilmesi için Ana Yararlanıcıya ilgili geri ödemeyi yapar.

Ortak bulunması ve ortaklıkların inşa edilmesi  Kurumsal olarak daha önce çalışılan veya iletişim ve işbirliğinin iyi olduğu ortakların dahil edilmesi projenin başarısını artıracaktır.  Ana yararlanıcı ve/veya ortak olurken kurumsal ve mali kapasitenin dikkate alınması gerekmektedir. İlgili kurum/kuruluş: Başvuru yapılan alanda yetki, tecrübe ve bilgi sahibi olmalı, Önerilen projenin yönetimi için teknik, mali ve işletim kapasitesini kanıtlamış olmalı ve sağlam mali yönetimi olmalı, Projeyi yürütecek ekip ve personeli, projenin bütün uygulama sürecinde tutmalı, personel değişiminden kaçınmalı, Proje boyunca kurumun kendi işlerinin devamlılığını sağlayabilmeli ve eş finansman payını ve/veya uygun bulunmayan harcamaları karşılayabilecek yeterli ve sağlam mali kaynaklara sahip olmalı.  Ortak bulunmasına katkı sağlamak amacıyla çağrı duyurusundan sonra ortaklık forumu düzenlenerek farklı ülkelerden potansiyel yararlanıcılar bir araya getirilecektir.  Programın internet sayfasındaki ( ortak arama uygulamasından faydalanılabilir.

Çağrı öncesi/sonrası potansiyel yararlanıcıların yapmaları gerekenler  Kurumun ve bölgenin ihtiyaç ve öncelikleri göz önüne alınarak proje fikri geliştirilebilir.  Güçlü ve ilgili ortaklıklar kurulabilmesi için olası ortaklarla iletişim ve işbirliği artırılarak proje birlikte geliştirilmelidir.  Hibe başvuru rehberi çok iyi okunarak iyi anlaşılmalı.  Projede küçük ölçekli yatırım, ekipman veya mal/hizmet alımı planlanıyorsa, önceden fizibilite çalışmaları yapılabilir veya teknik özellikler belirlenebilir. Buna göre de başvuru formuna gerekli bilgiler doğru bir şekilde girilir.

Projelerin geliştirilmesinde yerel/bölgesel sorunların ele alınması  Proje konusu olan alanda ve bölgede kurumun yetki ve kapasitesinin olması önem arz etmektedir.  Bölge sorunlarının çözümüne katkı sağlayabilecek proje önerisinin Programın amaç ve öncelikleriyle uyumlu olması gerekmektedir.  Programın önceliklerinden turizm ve kültür alanında girişimcilik faaliyetleri, tarım ve ilgili sektörlerde ticaret olanakları ve modernizasyonu ile çevresel izleme ve nehir/deniz kirliliğinin azaltılması alanlarında bölgeyi ilgilendiren projeler sunulmalıdır.  Yerel/bölgesel sorunlarla ilgili proje önerilerinde yereldeki veya bölgedeki etkin kurum ve kuruluşların (kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, STK’lar) bir şekilde projeye dahil edilmesi projenin başarısını artıracak ve sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.  Proje faaliyetlerine yerel halkın katılımı da projenin başarısı ve sonuçlara ulaşması için önemlidir.

Daha fazla bilgi için: