Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
S. 1 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VİNCİ Hareketlilik: Mali Yönetim.
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
GRUNDTVIG 2 ÖĞRENME ORTAKLIKLARI. Öğrenme Ortaklıkları  Yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞBİRLİĞİ etkinlikleridir.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ERASMUS+ ( ) MESLEKİ EĞİTİM HAREKETLİLİK FAALİYETİ
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
ERASMUS+ GRUNDTVIG (YETİŞKİN EĞİTİMİ)
Bütçe Formunun Doldurulması
Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır. Bireylerin;
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ Gençlik.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
KDZ.EREĞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YIPILAN AB PROJELER
NAZİLLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AB PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015.
Proje Yönetimi.
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
24/10/2014 Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS Araştırma Geliştirme Birimi Projeler Koordinasyon Ekibi ERASMUS+ Bilgilendirme Sunusu T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
FUAR ORGANİZASYONU.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Sunum transkripti:

Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

Yetişkin Eğitime Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri Faaliyetleri Personel Eğitimi: Yetişkin Eğitimi Personelinin Profesyonel Gelişimi için Destek Sağlanması; - Yurt Dışında Kursa ve Eğitim Faaliyetine Katılma, Yurt Dışında işbaşı eğitimi/gözlem süreci geçirme. Eğitim/Öğretme Görevlendirmesi: Personelin yurt dışındaki ortak bir kuruluşta eğitim veya öğretme hizmeti sunması

Amaçları Çalışanların mesleki gelişiminin desteklenmesi, Kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi, Kurumun uluslararası alanda tanıtınırlığını arttırması ve uluslararası alanda işbirliklerini gelişrirmesi, Yabancı dil yeterliliğinin geliştirilmesi, Uluslararası iletişim ağlarının oluşturulması, Farklı kültürler ve ülkeler hakkında farkındalığın artırılması

Hangi Kurumlar Başvurabilir? 3 farklı program üyesi ülkeden en az 3 kuruluş ile Yüksek Öğretim Kurumu Araştırma Enstitüsü, Araştırma Merkezi Kültürel kuruluş, kütüphane, müzeler Ticaret Odaları, Mesleki Dernekler, Sendikalar Dernek, STK, Kariyer rehberliği, mesleki danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri sunan kurumlar, Küçük, orta veya büyük ölçekli kamusal veya kurumsal işletmeler, Kamu Kurumları

Projeye Katılan Kuruluşlar Başvuran Kuruluş: -Başvuru Yapmak -Hibe Sözleşmesini İmzalamak -Projeyi Yönetmek ve Raporlamakla Sorumludur. Gönderen Kuruluş: Yetişkin Eğitimi Alanında Faaliyet Gösteren Uzmanları Seçmek ve İlgilileri Yurtdışına Göndermekle Sorumludur. Ev Sahibi Kuruluş: Yurt dışından gelenleri kabul etmek ve onlara eğitim/staj veya faaliyet programı sunmak veya onların sunacakları bir eğitim faaliyetinden yararlanmakla sorumludur.

Proje Süresi ve Başvuru Tarihi: Proje Süresi: 1 veya 2 yıldır. Faaliyetin Süresi 2 gün-2 ay (seyahat süresi hariç) Başvurular Nereye Yapılır: Türk Ulusal Ajansı’na Son Başvuru Tarihi: 04 Mart 2015 Brüksel saati ile 12.00

Hibe Kalemleri Kurumsal Destek Seyahat Giderleri Bireysel Destek Kurs Ücreti Özel İhtiyaç Desteği

Kurumsal Destek Hareketlilik faaliyetlerinin uygulanmasıyla doğrudan bağlantılı her türlü harcama için; Personele bilgi ve yardım sağlanması Hareketlilik faaliyetleri için personel seçimi, Ortak kurumlarla organizasyon düzenlemeleri Hareketlilik anlaşmalarının hazırlanması, Hareketliliğe katılacak personel için hazırlık (dilsel, kültürel, pedagojik gibi) 100 Kişiye Kadar katılımcı başına 350 Avro, 100 kişi ve üzeri için katılımcı başına 200 Avro

Seyahat, Harcırah Refakatçiler dahil olmak üzere, katılımcıların yerleşik oldukları yerden yurtdışı faaliyet yerine gitmek ve dönmek için kullanılacak birim maliyet üzerinden hesaplanan tutardır. Seyahat mesafesi için Avrupa Komisyonu Hesaplama Aracı Kullanılmaktadır. Örneğin 100-499 km için kişi başı 180 Avro,500-1999 km için 275 Avro, 2000-2999 km için 360 Avro, 8000 ve üzeri için 1100 Avro verilmektedir. 14. güne kadar günlük belirtilen harcırah miktarının %100, 15-60 gün arası günlük belirtilen harcırah miktarının %70’i ödenir.

Kurs Ücreti, Özel İhtiyaç Desteği Kurs Ücreti: 70 Avro/Katılımcı/Gün Azami 700 Avro/Katılımcı Özel İhtiyaç Desteği: Engelli katılımcılar ile doğrudan ilişkili ek harcamalar,belge karşılığı harcama, uygun harcamaların %100’üne kadar ek katkı, başvuru formunda gerekçelendirme şartı.

Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Formunun Doldurulması ve Gönderilmesi Başvuru öncesi kayıt işlemi TURNA Elektronik Proje Yönetim Sistemine kayıt ve başvuru formunun indirilmesi Başvuru esnasında gerekli olan tüm ek belgelerin başvuru formuna eklenmesi. Eklenmesi gereken belgeler: a) Başvuru formu doğruluk beyanı sayfasının imzalanıp taranmış hali, b) Program Kılavuzu ve Başvuru Rehberinde belirtilecek diğer ek belgeler. Başvuru formlarının üzerindeki “Gönder (Submit)” butonuna basılarak çevrim içi gönderim yapılması Formun ayrıca TURNA Elektronik Proje Yönetim Sistemine yüklenmesi NOT: Tüm başvurular çevrimiçi yapılacak olup, başvuru formları kâğıt çıktı olarak gönderilmeyecektir. Posta, kargo, faks veya e-posta ile gönderilen başvuru formları kabul edilmeyecektir.

Başvuru Formu

TEŞEKKÜRLER İletişim: Rektörlük Binası, 1. Kat, No: 103-104 Maslak/İstanbul Tel: +90 212 285 6652/6668  Faks: +90 212 285 7050 Web Sitesi: http://www.abmerkezi-arastirma.itu.edu.tr/ E-mail: eucentre@itu.edu.tr