ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZKAN BİRER BEYKENT OKULLARI EDİRNE BEYKENT OKULLARI
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Istanbul / TURKEY.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
TETAŞ TK 452 MODEL TAKOGRAFIMIZ VE
UÇUŞA ELVERİŞLİLİK SERTİFİKASYONU
4. Grup Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları. 4c Kariyer basmaklarının atama, yerleştirme, terfi ve fırsatlarla ilişkilendirilmesi Öncelik / Tedbir.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Ana faaliyet alanı elektrik-elektronik, mekanik sistem tasarımı ve üretimi olan YILDIRIM ELEKTRONİK 1986 yılında Ankara’da kurulmuştur yılından.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
SORULARLA MERAK ETTİKLERİMİZ
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SHGM)
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY ORTAK İZLEME.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
SODES BİS SİSTEMİ.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
5 Esneklik BÖLÜM İÇERİĞİ Talebin Fiyat Esnekliği
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE AKTİF EĞİTİMDE MESLEKSEL BECERİLERİN KAZANILMASI T. Çiçek, A. Seyrankaya, İ. Cöcen, H. Yenice, U. Malayoğlu, A. H. Onur, B. Kahraman,
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
Uçuş Tabipliği ve Fizyolojik Eğitim Kursu. USAEM Stadyum Eskişehir Asker Hastanesi Atatürk Cad.
GÜNDÜZ BAKIMEVİ KAYIT İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.  Gündüz Bakımevi, Üniversitemiz personelinin okul öncesi dönem çocuklarına hizmet vermek ve akademik.
PRES TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
TÜRKİYE TEKNİK OPERASYONLAR İNSAN KAYNAKLARI BE THE BEST STAJ PROGRAMI YAZ DÖNEMİ 2016 SANDOZ İLE EN İYİ STAJIN OLSUN, STAJYERİN EN İYİSİ OL!
Uçuşa Elverişlilik Dairesi
ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ Deniz HEPKUL, Mustafa Burak BURCU, Güçlü SERT SHGM; SHY-66/147 Koordinatörlüğü 20 Nisan 2016.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
SHY-147 Kapsamında Tanınan Okul Statüsü
T.C. MAMAK KAYMAKAMLIĞI ABİDİNPAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
PRONET GÜVENLİK SİSTEMLERİ A. Ş
KOCAELİ – İZMİT İZMİT MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Mezunlarımızın avantajları  Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
NISA SÜRESI ayelerini dinle.
Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
AKTS Hesaplaması.
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Bologna Süreci Koordinatörlüğü
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
Mesleki Yeterlilik Kurumu Nedir?
Makine Mühendisliği nedir?
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SEMİNERİ Deniz HEPKUL, Mustafa Burak BURCU, Güçlü SERT SHGM; SHY-66/147 Koordinatörlüğü 20 Nisan 2016

2. Bölüm Kalifiye Personel

2. Bölüm/Kalifiye Personel Mekanik olarak çalışacak personel için motor, makine, mekatronik, vb., aviyonik olarak çalışacak personel için ise elektrik veya elektronik cihazların imalat, tamir, bakım, servis, kontrol veya revizyonlarını kapsayan Ve Genel Müdürlük tarafından kabul edilen bir eğitim sürecini başarı ile tamamlamış kişidir. Söz konusu eğitim alet ve ölçüm cihazlarının kullanımını da içermelidir.

2. Bölüm/Kalifiye Personel İlgili okullarda alet/ekipman/test ekipmanını, üreticisini tarafından belirtilen şekilde kullanabilme, bu süreç sırasında bakım el kitaplarından yararlanabilme, gerekli incelemeyi/testi hiçbir kusuru atlamadan gerçekleştirebilme, komponentlerin yerlerini rahatlıkla saptayabilme beceri ve kabiliyetini sergilemiş olmaları ve söz konusu komponentleri doğru bir şekilde sökebilmeleri/takabilmeleri/ayarlayabilmeleri anlamına gelmektedir.

2. Bölüm/Kalifiye Personel Beceri ve kabiliyetini sergilemek üzere; Öğrencilerin yeterli sayıda inceleme/test ve komponent sökümü/takımı/ayarlaması gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2. Bölüm/Kalifiye Personel Öğrencilerin ayrıca; temiz çalışma koşullarının sağlanmasına ilişkin ihtiyacı karşılamada ve öğrencilere ve ürüne yönelik emniyet tedbirlerine riayet edilmesinde başarılı bulunmaları gerekmektedir. Ek olarak, öğrencilerin bakım emniyeti ile ilgili olarak sorumlu bir yaklaşım sergilemeleri gerekmektedir.

2. Bölüm/Kalifiye Personel Pratik eğitimin süresi ve içeriği önem arz ermekte olup ilgili okulların pratik eğitim için atölye imkanları olmalıdır. Bu kapsamda; ilgili okulun kişi bazlı pratik eğitim vermesi ve kişinin yaptığı işlerle ilgili kayıt tutması gerekmektedir. (kişi bazlıdan kasıt, bir kişi yapıp diğer öğrenciler izlemeyecek, herkesin kişisel çalışabileceği, istenilen işleri uygulayabileceği sistemin sunulması. “the personal performance of the activity and actively taking part in a certain activity”)

2. Bölüm/Kalifiye Personel Sonuç olarak; Genel Müdürlüğümüzün, MEB, YÖK ile çalışma yapıp belirlediğimiz teknik disipline sahip bölümlerin imkânları değerlendirilmeli ve rapor tutulmalıdır.

2. Bölüm/Kalifiye Personel SHT-66 Talimatı AMC 66.B.100 Genel Müdürlük tarafından kabul edilen teknik disipline sahip bir eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanmasına dayalı olarak 66.A.30(a) toplam tecrübesinde indirim talebinde bulunan başvuru sahipleri (kalifiye personel) başvurularında eğitimin başarılı bir şekilde tamamladığını gösteren sertifikayı veya diplomayı sunmalıdır.

SHY-66 Lisans Tanzimi için Gereken Bakım Deneyimi Kategori Operasyondaki hava aracı üzerinde kazanılması gereken bakım deneyimi Temel Eğitimi Olmayan   Kalifiye personel SHY-147 mezunu A, B1.2, B1.4, B3 3 Yıl 2 Yıl 1 Yıl B2, B1.1, B1.3 5 Yıl

TEŞEKKÜRLER