Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bologna Süreci Koordinatörlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bologna Süreci Koordinatörlüğü"— Sunum transkripti:

1 Bologna Süreci Koordinatörlüğü
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA EKİ (DE) NEDİR Prof. Dr. Burhan ÖZKAN Yrd.Doç. Dr. Sibel AYKIN Uzman Emel KAHRAMAN . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı: 15 Nisan 2011 Bologna Süreci Koordinatörlüğü Tel :

2 DİPLOMA EKİ (DE) Diploma Eki (DE) Yükseköğretim Kurumları tarafından diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı ve açıklayıcı bir belgedir. Sadece verildiği ülkede ne anlama geldiği bilinen diplomanın başka ülkeler tarafından da anlaşılmasına yardımcı olur. . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı:

3 DİPLOMA EKİ (DE) Diploma Eki (Diploma Supplement: DS) nin bilgi formatı Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu üç kurumun organize ettiği ortak bir kurul tarafından denenmiş ve geliştirilmiş olan formattır. . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı:

4 DİPLOMA EKİ (DE) Diploma Ekini, çok konuşulan bir Avrupa dilinde, ücretsiz olarak diploma ile birlikte her bir öğrencisine kusursuz veren yükseköğretim kurumlarına Avrupa Komisyonu tarafından Diploma Eki Etiketi verilir. Bologna kararlarına imza koyan her ülkenin Yükseköğretim kurumları DE Etiketi için başvuruda bulunabilir. . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı:

5 DİPLOMA EKİ (DE) DE, uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin akademik ve meslekî ifadesini sağlamaya yönelik, bir yükseköğretim diplomasına ek olarak, orijinal diplomada adı ve kimliği belirtilen kişinin takip edip başarıyla tamamladığı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü göstermek üzere verilir. Hiçbir değer yargısına, denklik, eşdeğerlik ya da tanınırlıkla ilgili görüşlere yer verilmez. . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı:

6 DİPLOMA EKİ (DE) İÇERİĞİ
Diploma Eki 8 bölümden oluşmaktadır. 1.Diplomaya Sahip olan kişi ile ilgili bilgiler 1.1. Soyadı: 1.2. Adı : 1.3. Doğum yeri ve tarihi (gün/ay/yıl): 1.4. Öğrenci numarası : . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı:

7 DİPLOMA EKİ (DE) İÇERİĞİ
2. Alınan derece ile ilgili bilgiler 2.1. Derecenin adı : (Türkçe) 2.2. Alınan derecenin ana alanı : 2.3. Dereceyi veren kurumun adı ve statüsü : (Türkçe) 2.4. Eğer 2.3’ten farklı ise programı yürüten Kurumun adı ve statüsü : Öğretim dili : . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı: 3. Alınan derecenin düzeyi ile ilgili bilgiler 3.1. Derecenin düzeyi : 3.2. Programın normal süresi : 3.3. Programa kabul edilme koşulları :

8 DİPLOMA EKİ (DE) İÇERİĞİ
4. Programın içeriği ve kazanımları ile ilgili bilgiler 4.1. Programın türü : 4.2. Program hakkında detaylı bilgi (amaç ve yeterlilik) 4.3. Alınan dersler/notlar/krediler : 4.4. Notlandırma sistemi hakkında bilgi : 4.5. Alınan derecenin sınıflandırılması (Türkçe): . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı: 5. Elde edilen derecenin kullanım alanları 5.1. Bir üst dereceye başlama imkanı : 5.2. Meslek icra etme hakkı (eğer varsa) :

9 DİPLOMA EKİ (DE) İÇERİĞİ
6. Ek bilgiler 6.1. Ek bilgi : 6.2. Bilgi elde edilebilecek başka kaynaklar: 7. Diploma Eki’nin onaylanması 7.1. Tarih : 7.2. İsim ve İmza : 7.3. İmzalayanın unvanı : 7.4. Soğuk damga/Resmi mühür : . Bologna Sürecinin, Avrupa birliği eğitim-öğretim sürecinin bir alt katmanı olduğunun verilmesi, yılında strateji (Lisbon )belirleniyor . eğitim-öğretimin hedefe kilitlenmesi (Europe of Knowledge) 2000 yılındaki üye sayısının artması ile çok ciddi bir sıçrama kaydediliyor . İlk üç slide ın referansı: 8. Ulusal Yükseköğretim Sistemi Hakkında Bilgi

10 Bilmek yeterli değil, uygulamalıyız…
İstemek yeterli değil, yapmalıyız… Goethe


"Bologna Süreci Koordinatörlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları