1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
1 DynEd DynEd (Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ Sanko Holding A.Ş. tarafından bağışlanmıştır.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
EQUIZSHOW.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
Öğretimin Uyarlanması
ESER ELEMENT ANALİZ METOTLARI
ARAŞTIRMA METOTLARI ÖDEV:
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
VI. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Ampirik (Görgül) Araştırmaların Raporlanması
Tezin Olası Bölümleri.
seyahat zeyno zeyno seyahat
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA (YÜKSEK LİSANS)
TURNITIN programında tez tarama
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Nitel Araştırma Süreci
Uzm. Dr. Kemal Türker ULUTAŞ
Araştırma Önerisi ve Hazırlanması
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Bu alan projenize ait çalışmaları yerleştirmeniz gereken alan olarak ayrılmıştır. Önerilen yazı tipi Arial olup font büyüklüğü dür. Poster Hazırlama.
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

1

2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını sağlamak ve –varsa- düzeltme işlemlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yapmaktır. Ödevin hazırlanmasında şu hususlara dikkat etmeniz önem taşımaktadır:

3 1.Formatta değişiklik yapmayınız. 2.Slayt sayfalarına metinleri yığmayınız. 3.Maddelendirme yapacaksanız, numaralandırma stilini tercih ediniz. 4.Varsa, görsellerinizi yanda görünen çerçevenin içerisine yerleştiriniz. 5.Çerçeveyi genişletip döndürebilirsiniz. 6.Her sayfadaki bilgilerin kaynağını, sayfanın altında ayrılmış olan bölüme yazınız 1. (Örnek aşağıdadır.) 1. Aydın, Hüsnü. 2015, Etkin Sunu Hazırlama Yöntemleri, Ankara: İmaj Yayıncılık.

4 7.Kaynak gösteriminde, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Yönergesi’nde belirtilen (madde 8) kurallara uyunuz. 8.Bu yönergeye linkinden ulaşabilirsiniz. 9.Sunuyu kendiniz hazırlayınız. Kaynaklardan yardım almak, oradaki bilgiyi kopyalayıp aynen yasmak demek değildir. Kendi cümlelerinizi ve ifadelerinizi, anlatılmak isteneni bozmadan ve değiştirmeden yazabilirsiniz.

5 10.Özgün bir çalışma yapmak, sizin ve işinizin kalitesini yükseltecektir. 11.Resim çerçevesi olarak, kapak sayfasında yer alan farklı renklerdeki çerçeveleri de kullanabilirsiniz. 12.Ödevin yazımında, Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz. 13.En son sayfada KAYNAKÇA kısmının olmasına özen gösteriniz. 14.Burada anlatılmamış durumlarla karşılaşmanız durumunda, odama gelerek yardım isteyebilirsiniz.

6 Ödevin değerlendirilmesinde şu kriterler göz önünde bulundurulacaktır: 1.Ödevin uygun formatta hazırlanmış olması 2.Ödev konusunun ne derecede detaylı incelendiği 3.Ödevin raporunun nasıl yazıldığı (SBE Tez Yazım Yönergesi esastır) 4.Ödevin özgün oluşu 5.Kaynak kullanım zenginliği 6.Ödevin zamanında hazırlanmış olması

7 Bu ödevin hazırlanmasının istenmesindeki amaç; antrenör olarak mesleğe atılacak olan sizlerin, diğer iş olanakları da (öğretmen, uzman vb.) göz önünde bulundurulduğunda, zaman zaman kendi alanınız ile ilgili ders ve sunu gibi, yazılı ve/veya sözlü anlatıma ihtiyaç duyulan faaliyetlerde bulunma olasılığınızın yüksek olduğunun değerlendirilmiş olması ve anılan durumlarda en iyi performansı gösterebilmeniz için size katkı sağlamaktır.

8 Ödevinizi hazırlarken, bu ödevi sınıf ortamında dinleyicilere sunacağınızı aklınızda tutmanız önemlidir. Bu sayede, yazdıklarınızı dinleyicilere ne şekilde aktaracağınızı da zihninizde canlandırabilirisiniz. Ödevin sunulmasında; dış görünüş, konuya hazırlıklı olma, konunun etraflıca öğrenilmiş olması, diksiyon, sunum ve sorulara cevap verilme düzeyi değerlendirilecektir. Sunumunuz esnasında, bir konuyu dinleyicilere aktarmak en önemli unsur olduğundan, sunum esnasında ekrana çok fazla bakmamaya gayret göstermeniz, konuya hakimiyet düzeyinizin iyi olduğuna işaret edecektir.

9 Sunu içerisinde yer alacak olan görseller tercihen transparan ve yüksek kaliteli olmalıdır (bk. bu sununun kapak görselleri). Görsel içerisinde var olan metinler görsellerden çıkartılmalı, eğer çok gerekli ifadeler var ise, metin kutuları kullanılarak bu ifadeler görsellere eklenmelidir.

10 Sunu, fontu ile yazılacak, font büyüklüğü ise 28 olacaktır. Bu font bilgisayarınızda yüklü değil ise, adresinden bu fontu indirerek bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Kurulum için, indirdiğiniz font dosyasına tıklayarak açmanız ve sol üst köşede görünen “Install” ya da “Yükle” tuşuna basmanız yeterlidir. Fontu yükledikten sonra, Power Point programında font seçeneğinden bu fontu seçip, yazılarınızı yazabilirsiniz.

11 Font yüklenmediği takdirde, sunudaki yazılar doğru bir şekilde görüntülenemeyecektir. Bu nedenle, önce fontu yüklemiş olmanız ve daha sonra sunu dosyasını açmış olmanız gerekmektedir.

12 1.Aydın, Hüsnü. 2015, Etkin Sunu Hazırlama Yöntemleri, Ankara: İmaj Yayıncılık. 2.Sülün, Adalet. 2013, Sunum Yaparken Dikkat, İstanbul: Sofi Yayınları. 3.Vatoz, Cevahir İleri Power Point Teknikleri, Çorum: Aydın Matbaacılık. 4.Kalamar, Gürgen Kaynak Nasıl Yazılır, Konya: Hızlı Press Basın Yayın. 5.Tarumar, Hayrettin Bilgisayar Yoksa Ödev de Yok, Sinop: Ağ Yayıncılık.