VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI. KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER İMKANI Vergi Denetim Kurulu, mensuplarına kariyer imkanı sunan bir okuldur. Vergi Müfettişleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİZİ GERÇEK BİR ÜNİVERSİTEYE DAVET EDİYORUZ.. BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞLIYORSUNUZ ! NASIL BİR EĞİTİM SÜRECİNE ADIM ATTINIZ ? MEZUNİYET SONRASINA İLİŞKİN BİR.
Advertisements

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
Kamu Harcama Süreci.
UMEDER’İN KURULUŞU Kuruluş çalışmaları yaklaşık 4 ay süren derneğimiz, Ankara Valiliği’nin tarihli oluru ile resmen kurulmuştur. Ulaştırma Bakanlığı’mızın,
MUHASEBE EĞİTİMİ.
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
1  İç Denetinin Faaliyetinin Yürütülmesinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
11 ÖNCELİKLİ E-DEVLET PROJELERİ VE DİĞER PROJELER
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Meslekte Haksız Rekabet Osman Dinçbaş Güney SMMM A.Ş.
Sonuçlar (hesap verebilirliğin sonuçları) Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
TM PUANI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDEN FAVORİ BÖLÜMLER
3568 SAYILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU.
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
"Harcama Yönetim Modülü” 2008 yılından beri Maliye Bakanlığı Merkez ve Taşra Birimlerinde kullanılmaktadır. Modül Kamu harcamalarına ilişkin verilerin.
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI; *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm 13 basamaktan oluşur. 13.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
e-Defter Denetim (Muhasebe+Vergi+Teknik)
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
MUHASEBE DENETİMİ 1. HAFTA.
İİBF İşletme Bölümüne Hoş geldiniz…. Bölüm Başkanı : Prof.Dr.Sevgi Ayşe Öztürk 2.kat Dahili Tel İİBF İşletme Bölümü İletişim Bilgileri Bölüm Başkan.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Hazırlayan Bölüm / Departman Adı Hazırlayan Kişi Ad Soyad Hazırlayan Kişi Ünvan KOSGEB REHBERLİK VE DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ RG : 05/06/2011/ /02/2011.
MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI 1 V ergi D enetim Kurulu Başkanlığı.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLARI DERNEĞİ EXPERT ACCOUNTANTS’ ASSOCIATION OF TURKEY 1942.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) A KADROLARI SAYILI DMK’NIN 36. MADDESİNDE BELİRTİLEN; Başbakanlık, Bakanlıklar, Müsteşarlıklar ve Genel Müdürlüklerin,
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
FİNANSAL MUHASEBE I Prof. Dr. Kerim BANAR
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
OKULDA PERSONEL HİZMETLERİ
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
YEMİNLİ MALİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER İMKANI Vergi Denetim Kurulu, mensuplarına kariyer imkanı sunan bir okuldur. Vergi Müfettişleri aldıkları eğitim ve edindikleri meslek ahlakı ile gerek kamuda gerekse özel sektörde aranan niteliklere sahip yönetici adaylarıdır. [.: Vergi Müfettişleri kariyerlerine :. ] Kurul bünyesinde Vergi Müfettişi veya Vergi Başmüfettişi olarak Kamu kurumlarında Üst Düzey Yönetici olarak Özel sektörde CEO, Mali İşler Direktörü, vb olarak [ devam edebilirler. ]

BAĞIMSIZ ÇALIŞMA İMKANI Vergi Müfettişleri 10 yıl bu görevde kalmak ve yapılan sınavda da başarılı olmak koşuluyla “Yeminli Mali Müşavir” olmaya hak kazanmaktadırlar. Yeminli Mali Müşavirliğe hak kazanan Vergi Müfettişleri “Bağımsız Denetçi” olma imkanına da sahip olmaktadırlar. Bu iki unvan, belli bir süre kamu hizmetinde bulunduktan sonra bağımsız çalışma imkanı sağlamaktadır. YMM BAĞIMSIZ DENETÇİ

MALİYE BÜROKRASİSİNDE VERGİ MÜFETTİŞLERİ  Gelir İdaresi Başkanlarının % 100’ü  Müsteşarların % 83’ü Maliye Bakanlığı tarihindeki,

MALİYE BÜROKRASİSİNDE VERGİ MÜFETTİŞLERİ  Daire başkanı ve dengi unvanlardakilerin % 23 % 23’ü  Genel Müdür Yardımcısı ve dengi unvanlardakilerin % 44 % 44’ü  Genel Müdür ve dengi unvanlardakilerin % 87 % 87’si % 100  Müsteşar Yardımcılarının % 100’ü Mevcut Maliye Bakanlığı üst yönetiminde,

EĞİTİMİN SÜREKLİLİĞİ Vergi Müfettiş Yardımcılığı üçüncü yılın sonunda yapılacak yeterlik sınavı ile sona ermekle birlikte, Vergi Müfettişlerinin eğitimi meslek hayatları boyunca devam edecek bir süreçtir. Böylelikle mevzuattaki ve teknolojideki değişimlere kolaylıkla adaptasyon sağlanmaktadır.

YABANCI DİL KURSLARI % 60 Vergi Müfettişlerinin yabancı dil kursu harcamalarının % 60 ’ı Vergi Denetim Kurulu tarafından karşılanmaktadır.

YURTDIŞINDA YÜKSEK LİSANS Vergi Müfettişleri, tanınan kontenjanlar çerçevesinde yüksek lisans yapmak üzere 2 yıl 2 yıl süreyle yurt dışına gönderilmektedir. % 60 Yüksek lisans amacıyla yurt dışına giden Vergi Müfettişlerinin okul ücretleri, yurt dışı harcırahları ve yurt içi maaşlarının % 60 ’ı ödenmektedir. 218 kişi Son 10 yılda, Vergi Müfettişliği unvanı altında toplanan birimlere mensup 218 kişi yüksek lisans yapmak amacıyla yurt dışına gönderilmiştir. MBA & PhD

İŞ TATMİNİ [.: Vergi Müfettişliği :. ] Her ortamda, her dönemde kabul gören hiçbir zaman güncelliğini ve saygınlığını yitirmemiş ve yitirmeyecek, Herkesin yaptığı çalışmanın altına kendi mührünü basıp imzasını attığı özgün çalışma imkanı sağlayan, Amir memur ilişkisinin belirlenen kurallar ve ilkelere uyulduğu sürece esnek olduğu ve bağımsız çalışılan [ bir meslektir. ]