2013-2014 STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON 28.03.2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS OFİSİ.
Advertisements

SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Erasmus+ Staj Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU. 1-Fotoğraflı Öğrenci Başvuru Formu(2 Adet-Bölüm Koordinatörünüz veya Bölüm Başkanınız tarafından imzalı) 2-Öğrenim Protokolü(3.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Öğrenim Görme Öğrencilerinin Sorumlulukları Dış İlişkiler Ofisi
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Gitmeden Önce Hazırlanması Gereken Belgeler: 1) Davet Mektubu 2) Learning Agreement for Traineeship 3) Staj Tanınma Belgesi ( Recognition Sheet) 4)
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI (no:2) ECZACILIK FAKÜLTESİ.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
 Seçim Duyurusu Öncesi  Seçim Duyurusu, Yerleştirme  Erasmus Hazırlık  Erasmus Dönemi  Erasmus Sonrası Dönem.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Öğrenci Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Öğrenim Hareketliliği Nedir?
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ (Erasmus+ Student Mobility for Traineeships)
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
7 KASIM 2017 ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
14 KASIM 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI
Erasmus+ Toplantısı.
ÖZ GELİRLER.
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
Erasmus ve 2018 Oryantasyon
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
Staj Öğrencileri Learning Agreement For Traineeship (Staj Anlaşması)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Farabi Değişim Programı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON

Staj (Yerleştirme) Nedir? “Staj” bir yararlanıcının başka bir katılımcı ülkede ortak bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir.  Staj en az 3 ay (92 gün) sürer. 92 günden kısa süren faaliyetler için sağlık raporu söz konusu değilse,hibe iadesi istenir.  Staj en fazla (92 gün) sürer. Üniversitemiz en fazla 92 gün için hibe vermektedir.

Gerekli Belgeler: Gitmeden önce 1-Öğrenci ile Yükseköğretim Kurumu Arasında İmzalanacak SÖZLEŞME Gazi Üniversitesi ile öğrenci arasında imzalanır. Ortaklar, yer, süre ve mali katkı vb. bilgiler belirtilir. Training Agreement ofise teslim edilince yapılır. Halkbank Euro hesabı Sigorta:Yaptıracağınız, seyahat sağlık sigortasının Mesuliyet sigortası teminatı ve kaza sigortası teminatını da kapsayacak şekilde olmasına dikkat ediniz

Gitmeden önce 2-Eğitim Anlaşması ve Kalite Taahhüdü(Training Agreement and Quality Commitment) : Çalışma Programı, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma vs. belirtilmelidir. 3 tane hazırlanarak gönderen kuruluş, misafir olunan kuruluş ve öğrenci tarafından imzalanır. (PDF kabul edilir, sonradan aslı istenir) Eğitim anlaşmasında yapılması gerekli görülen ve sonradan ortaya çıkan herhangi bir değişiklik için yeniden anlaşma yapılır. Training agreement aracı kurumla değil, staj yapacağınız işletme ile imzalanmalıdır. Training Agreement üzerinde stajı yapmayı planladığınız tarihler net şekilde belirtilmelidir.

Gitmeden önce 3-Tanınma Belgesi: Tanınmanın ne şekilde yapılacağını gösteren belge. Erasmus sayfamızda mevcut.  Gitmeden önce Dış ilişkiler ofisinden Erasmus Öğrenci Beyannamesi almayı unutmayın.Bu belge;öğrencinin yurtdışındaki erasmus faaliyeti boyunca sahip olduğu hak ve yükümlülükleri gösterir.

Döndükten sonra 4-Katılım Sertifikası :Faaliyet sonunda başlangıç ve bitiş tarihlerini gösteren imzalı ve mühürlü katılım belgesi alınır. Öğrencilerin hibeleri bu sertifikada belirtilen tarihler dikkate alınarak hesaplanır. 5-Yurtdışındaki staj döneminin başarı değerlendirmesini gösteren belge. (web sayfamızda mevcut) 6-Öğrenci Final Rapor Formu: Faaliyet dönemi tamamlandığında, öğrencinin faaliyetine ilişkin özet bilgileri ve öğrencilerin değerlendirmelerini içeren belgedir. (Web sayfamızda mevcut) 7-Pasaport giriş- çıkış sayfaları fotokopisi.

Döndükten sonra  Belgelerini tamamlamayan öğrencilerin hareketlilik dönemleri geçersiz sayılır ve bu öğrenciler hibe hak edemez.  Üç aydan kısa süren (92 günden kısa süren) staj faaliyeti kesinlikle kabul edilmeyecektir. Öğrencilerin hibeyi hak edebilmek için minimum 3 ay süreyi doldurmaları beklenir.

Akademik Tanınma Erasmus stajı yapmaya hak kazanan öğrenci, öğrenci işleri bilgi sisteminde Erasmus Stajını zorunlu/seçmeli ders olarak ders listesine ekler. Başarılı olması durumunda AKTS kredisi verilerek staj tanınır. Stajın kaç AKTS kredisi değerinde olduğu bölümlere göre değişiklik gösterebilir. Eğitim Anlaşması ve akademik tanınma belgesinde bu kredi, bölüm koordinatörü tarafından mutlaka belirtilir.

Akademik Tanınma Zorunlu stajı olan birimlerden giden öğrencilerin (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) yurt dışı stajları zorunlu stajları ile eşleştirilir. Buna karşılık zorunlu stajı olmayan birimlerden giden öğrencilerin 3 aylık stajları ilgili bölümdeki seçmeli ders yerine sayılır.

Öğrenciye Yapılacak Ödeme: Staj öğrencilerine ödemeleri 2 taksitte yapılacaktır. (%80-%20) Öğrenciye staj faaliyeti için yurtdışına gitmeden önce, ilk ödeme olarak, gitmesi öngörülen süreye göre hesap edilen toplam hibenin %80’ni verilir. ikinci ödeme (%20) staj dönemi sonunda, öğrenciye verilen “Katılım Sertifikasında” yer alan kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak yapılır.

Planlanan faaliyet dönemi tamamlanmadan dönülmesi: Öğrencilerin, zorunluluk nedeniyle (ailevi sebepler, sağlık sebepleri gibi) planlanan hareketlilik faaliyeti döneminden erken dönmesi durumunda, öğrencinin yurtdışında kaldığı süre karşılığı hibe öğrencide bırakılmak üzere, fazladan ödenen hibenin iadesi istenir. Öğrencinin gerekçe göstermeden faaliyet dönemini tamamlamaması halinde ise, bütün hibe geri alınır.

Diğer Hususlar: Harçsız pasaport için dış ilişkiler ofisinden yazı İSTEYİNİZ. Vize işlemleri için dış ilişkiler ofisinden elçilik yazısı İSTEYİNİZ. Vize başvurusunu her öğrenci kendisi yapmakla yükümlüdür, vize başvuruları ile ilgili yapılması gerekenler her ülke için değişiklik gösterir, lütfen araştırınız. Başvuru yapacağınız vize türü turist vizesi değil öğrenci vizesi olmalıdır.

Diğer Hususlar: *Lisans öğrencilerimizin faaliyetten faydalanabilmek için akademik yılı sonunda mezun duruma gelmemiş olmaları gerekmektedir. * Doktora öğrencileri ders ya da tez döneminde Erasmus öğrencisi olabilirler. * En az /en fazla 92 gün staj süresi tek bir kurumda gerçekleşmelidir. Birden fazla kurumda 92 gün yaptığınız staj geçerli olmayacaktır.

Diğer Hususlar: Vize başvurusu yapacağınız tarihte pasaportunuzun geçerlilik süresi önemli, her ülkenin vize uygulamaları farklıdır, pasaport geçerlilik süreleri için pasaport başvurusu yapmadan elçiliklerden bilgi almalısınız Stajınız en geç 30 Haziran 2014’da başlamalı ve en geç 30 Eylül’de 2014’de bitmelidir. Aksi halde hibenizi kaybedersiniz.

Diğer Hususlar: 90 günden çok vize alma konusunda zorluklar nedeniyle: Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve İngiltere’ye Gidecek öğrencilerimiz stajlarını en az 85 gün yapabilirler.

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ teşekkür ederiz…