Fark Bordrosu Hesaplaması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İZİN YÖNETİMİ
Advertisements

FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
İTS (İlaç Takip Sistemi)
Sipariş Takip Programı
BORDRO MODÜLÜ.
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
1.Adım: Bölgede dağıtıcı yetkisi olan kişi Bilgi Edinme Başvuru Bilgileri sekmesini seçerek giriş yapabilir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Restaurant Yönetim Sistemi
MİCROSOFT WORD 97.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİ Alper BİLGİN. BAŞVURU MODÜLÜ DAVETLER ve RANDEVULAR GÖREV ve OLURLAR DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ RAPORLAR.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Ekranın en alt kısmında girilen borçlar liste şeklinde görüntülenecektir.
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
Kod alanları bilinmiyorsa CTRL+L tuşlarına basılarak yardım alınabilir.
MUHASEBE Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesi seçilir.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
Temel Bilgi Teknolojileri
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Ücret Sistemleri ve Verimlilik Dersi Sunumu
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Tüm birimler DYS başlangıcı olan 2013 Mart’tan itibaren birer aylık tarih aralıklarıyla Birim Giden Evrak Sorgusu yaparak Cevaplanmamış gözüken yazıları.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Toplu sözleşme hükümleri, sözleşmenin yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerlidir. (4688 sk. md. 28/3) Buna göre; 2013 Yılı Toplu Sözleşmesi.
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
ASGARİ ÜCRET 30 ARALIK Yıllık Asgari Ücret Artış Oranları.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Geçici Vergi Nedir? Kazanç vergilerinin tahsilatını öne almayı ve kazançların elde ettiği takvim yılına yaymayı amaçlayan geçici vergi, geçici vergi beyannamesi.
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
Gün Öncesi Piyasası Uzlaştırma Yazılımı Ekranları ve Raporları
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
DOSYA MENÜSÜ.
Garanti Bankası’nın Paramatiklerinden, Banka Kartınız Olmadan Ödeme Yapabilirsiniz. Bu İşlemi Yaparken Herhangi Bir Ücret Ödemezsiniz, Besaş’ın Hesap.
ŞANLIURFA HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN FORMU DOLDURMA.
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım &
Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Kullanım Kılavuzu
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
GPS 301 A Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Halıcıoğlu Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti.
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
www. mersis. gumrukticaret. gov
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS
Sunum transkripti:

Fark Bordrosu Hesaplaması Fark Bordrosu Nedir ? Toplu İş sözleşmesi ile çalışan Personellerin, geçmiş Ay/Yıl bordroları için, Fark bordro tahakkuklarının hesaplanması sağlanır. Fark bordrolarının e-bildirge gönderimi sağlanır. Örnek : 1. aşama ; Yasemin Çavuşoğlu isimli personele ait, 01.2013 & 05.2013 tarihlerinde, Net maaşı 1000 TL olarak bordro hesaplatılmıştır.

Fark Bordrosu Hesaplaması Normal Bordro İşlemleri Sonuç Ekranı  Normal Bordro İşlemleri SGK Bilgileri Ekranı 

Fark Bordrosu Hesaplaması Örnek : 2. aşama ; 05/2013 Tarihinde iken, Geçmiş dönem bordrolarına, 01/2013’den itibaren fark bordroları hesaplatılabilir. Örneğe göre, 01/2013 bordrosu 1000 TL ücretle hesaplanan personelin, Toplu iş sözleşmesi gereğince, 01/2013’den itibaren geçerli olacak ücreti 1200 TL dir. Ücret Farkına ait, Fark Bordrosu hesaplama işlemini görelim.

Fark Bordrosu Hesaplaması Personele ait mevcut bordrolardaki Farkı hesaplatabilmek için ; Personel Sistemi Parametreler Sistem Parametreleri Fark Bordrosu Parametreleri Sosyal Yardım Parametreleri “Fark Bordrosu kullanılıyor mu” alanı ‘’Evet’’ olmalıdır. Fark bordrosunda Sosyal Yardımlardan hesaplanması istenen alanlar, burada seçilebilir. Sosyal Yardım Parametreleri

Fark Bordrosu Hesaplaması Fark Bordrosu Hesaplanmadan Önce Yeni Ücret Kayıtları İşlenmeli Personel Ücret Bilgilerini Değiştirme Seçeneklerini Görelim Personel kartı Personel Kartı Yeniden Ücretlendirme Personel Kartı  Personel Ücret Bilgi Kayıtları * Geçerli Ay/Yıl ; Ücretin geçerli olduğu Ay/Yıl (Örnek: 01/2013) * Tespit Ay/Yıl ; Ücretin tespit edildiği Ay/Yıl (Örnek: 05/2013)

Fark Bordrosu Hesaplaması Fark bordroları hesaplanmadan önce, “Yeni aya hazırlık” veya “Ay içinde devir” işlemi çalıştırılmalı. Fark Bordrosu Girişi ekranında, ilgili Personel, kayıtlardan okutulup ekrana getirilir. Fark Bordrosu Girişi ekranında, Fark hesaplanacak Ay/Yıl bilgileri yazılır. Personele ait 01.2013 tarihli Fark bordrosu hesaplama örneği yapıldı. Ekrandan çıkmadan, CTRL+N ile ekranı temizleyip, istenen diğer personel kayıtlardan okutularak, Fark Bordrosu hesaplama işlemlerine devam edilebilir.

Fark Bordrosu Hesaplaması Fark Bordrosu Sonuç Ekranı 

Fark Bordrosu Hesaplaması Fark Bordrosu Sgk Bilgileri Ekranı 

Fark Bordrosu Hesaplaması Bordro İşlemleri seçeneğinde, F10 (Dürbün) penceresinde  Fark Bordroları görüntülenir. Bu bilgilere Bordro İşlemleri üst menüde bulunan Ara sekmesindeki “Kod Penceresi” seçimi ile de ulaşılabilir.

Fark Bordrosu Hesaplaması Otomatik Fark Bordrosu Nedir? Verilen seçim aralığındaki personellerin Fark Bordrolarının otomatik olarak hesaplanması sağlanır. Otomatik Fark Bordrosu Hesaplatılabilmesi için Bordro Ay/yıl/No ve Fark Hesaplanacak Ay/Yıl yazılıp, Özel sekmesinden İşleme Başla veya CTRL+B komutu ile Fark Bordrosu hesaplama işlemi yapılabilir.

Fark Bordrosu Hesaplaması SGK E-bildirge (İşyerine Göre) İşyerine göre bildirgeyi hazırlar ve SGK'ya elektronik olarak transfer eder. Bildirgeyi hazırlarken Fark Bordroları Alınsın ve Ek seçilmelidir. Özel sekmesinden İşleme Başla veya CTRL+B komutu ile işlemi gerçekleştirebiliriz.

Fark Bordrosu Hesaplaması SGK E-bildirge (İşyeri-Belge Türü-Kanun No’ya Göre) ; İşyeri, Belge Türü, Kanun numarasına göre bildirgeyi hazırlar ve SGK'ya elektronik olarak transfer edilir. Burada Kanun No ve Fark Bordroları Alınsın seçilmelidir. CTRL+F5 ekranında, Oluşacak XML Dosyasının Ad Bilgisi öndeğeri isteğe göre tanımlanır. CTRL+F5 Penceresi

Fark Bordrosu Hesaplaması SGK E-bildirge Örnek Fark bordrolarına ait XML