Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
Advertisements

ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
Profesyonel bir Çevirmen Olmak İster misiniz? Öyleyse bu yazıyı mutlaka okuyun.
Ulusların Rekabet Üstünlüğü. Küresel rekabetin öneminin artması ulusların önemini yitirmesine mi sebep oldu? – Ulusal değerler, kültür, ekonomik yapılar,
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
ATHLETEQUIP COMPANY Athletequip, 1964 yılında Charles Ball ve Clark Alexander ortaklığında Toledo Ohio’da kurulmuştur 1969 yılında Bay Alexander’ın ölümüyle.
TÜRKİYE’DE İLAÇ ETKİN MADDELERİ ÜRETİMİ
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Betül GÜLER
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ No:
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
Uluslararası Pazarlama Araştırması
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
BOSNA HERSEK’TE YATIRIM FIRSATI
Ağahan Köse
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
SAP AP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılımşirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
Ürün veya Hizmet Satışı
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BİLGİ TOPLUMU.
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
PAZARLAMADA FİYATLAMA
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
İK MAKALESİ.
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
Tüketici Pazarları Örgütsel Pazarlar
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
Hastane Bilgi Sistemlerinin Teknik Yönleri
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Elektronik'tir.KoreceLee Byung- ChulGüney KoreLee Kun-Hee

Etimoloji Samsung'un kurucusu, Korece hanja kelimesinin ( 三星 ) 3 yıldız anlamına geldiğini, buradaki üç yıldızın "büyük, güçlü ve sınırsız" kelimelerini temsil ettiğini söylemiştir. Samsung ismi de buradan gelmektedir.Korecehanja

Tarih Şirket ilk olarak yakın ülkelere kurutulmuş balık, sebze ve meyve satmak amacıyla kuruldu. Daha sonraki yıllarda un değirmenleri veşeker makineleri de işletmeye başlayan firma, üretim alanlarını yaygınlaştırdı ve 70’li yıllara doğru ağır sanayi endüstrisine yatırım yapmaya başladı. Şirketbalıksebzemeyveun değirmenlerişeker makineleri

Samsung, 1990'lı yıllarda, Kore dışında hızlı bir büyüme göstermiştir. Diğer Asya şirketlerinin aksine, 1997'deki Asya Ekonomik Krizi'ni neredeyse hasarsız atlatmıştır. Sadece Nissan tarafından kurulan Samsung Motor Co.'nun, Renault'a satışını gerçekleştirerek otomotiv işinden çıkması gerekmiştir. Bu dönemde Elektronik ve bileşenlerine yatırım yapılmış, Samsung Elektronik; grubu içerisinde bulunan en etkin şirket haline dönüştürülmüştür. Grubun inşaat şirketi de, bu dönemde, Kuala Lumpur'daki Petronas Kuleleri inşaatı ile dikkatleri üzerine çekmiştir.KoreAsyaAsya Ekonomik KriziNissanRenaultKuala LumpurPetronas Kuleleri Samsung Elektronik yıllarında rekor büyüme ve kâr elde edip, dünyanın en değerli markaları sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.

Amerika ve Avrupa'da birçok ürünü tasarım teknoloji ve patent ödülleri almıştır ve almaktadır. Elektronik, (televizyon, telefon,bilgisayar), otomotiv, tıp, uzay araştırmaları gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Güney Korede uydu üretimini neredeyse tek başına Samsung yapmaktadır. Japon şirketleri ile de Japonya için uydu yapımında ortak olmuşlardır. Elektronik sektöründe Dijital kamera, DVD, Blu-Ray, VCD, Uydu alıcısı, DVD- CD üretimi, Beyaz eşya (Buzdolabı, Çamaşır, Bulaşık makinesi), Bina yönetim sistemleri gibi çok çeşitli alanlarda üretim yapmaktadır. Televizyon sektöründe de uzun bir geçmişe sahip olan Samsung 1960'lı yıllardan beri televizyon üretimi yapmaktadır. LCD üretiminde pazar payının oldukça önemli bir bölümünü oluşturur. Birçok marka panel olarak Samsung panelleri televizyonlarında kullanmaktadır. Ayrıca Samsung 3D LED TV'nin geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır. AmerikaAvrupaElektroniktelevizyontelefonbilgisayarotomotivtıpuzay araştırmalarıGüney KoredeJaponJaponyaDVDBlu-RayVCDUydu alıcısıDVD CDBeyaz eşyaBuzdolabıÇamaşırBulaşık makinesiTelevizyonLCDLED TV

Telekomünikasyon sektöründede cep telefonları ile rekabete giren Samsung telefon üretimi ve satışında ilk sıradadır. Kısa süredetelekomünikasyon sektöründe bu çıkışı yapmasının sebebi Ar-Ge yatırımının fazla olması üretimini ve modellerini kullanıcının isteğine göre düzenlemesi ve uygun fiyata yüksek teknolojili cihazlar üretmesidir. Ayrıca Güney Kore gibi bir ülkede üretim yapması ve telekominikasyon yeniliklerinin ilk uygulandığı ülkelerden birinde bulunması (3G, Mobil TV'yi uygulayan ilk ülkelerden biri güney korede 4G denemeleri yapılmaktadır) diğer telefon markalarının birkaç ay sonra çıkaracağı modelleri ve özellikteki telefonları çıkarmasında yardımcı olmaktadır. Ayrıca IBM den sonra en çok patent alan şirkettir. Son olarak samsung 2010 yılında çıkardığı Samsung Wave cep telefonunda kendi ürettiği işletim sistemi olan "Bada"yı kullanmış ve mobil telefon sektöründe yazılım işinede girerek alanlarını daha da çok genişletmektedir yılı toplam ciro olarak milyar dolarla dünyanın en büyük elektronik şirketidir [kaynak belirtilmeli] yılının üçüncü çeyreğine göre akıllı telefon pazarında Apple'ı, toplam telefon satışlarında Nokia'yı geçerek pazarın lideri durumundadır. Telekomünikasyoncep telefonlarıtelefontelekomünikasyonGüney Kore3G4GIBMSamsung WaveBadakaynak belirtilmeliAppleNokia

Apple ile yaşanan hukuki sorunlar Amerika Birleşik Devletleri mahkemesi Apple ürünlerinin mukallitliğini yaptığına kanaat getirdiği Samsung'u 290 milyon dolar tazminata mahkûm etmiştir.Tazminat ödemesini ise bozuk paralar ile ödeyerek,Apple şirketi ile alay etmiştir. Amerika Birleşik Devletleri

Samsung Telefonun Gelişim Hali