Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FAYDALARI VE ZARARLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FAYDALARI VE ZARARLARI"— Sunum transkripti:

1 FAYDALARI VE ZARARLARI
BİLGİSAYARIN; FAYDALARI VE ZARARLARI

2 Bilgisayarın Faydaları
bilgisayar artık günümüz koşullarında bir lüks değil ihtiyaç durumuna gelmiştir. Alışveriş, ders, çalışma, eğlence ve daha akla gelebilecek birçok alanda bilgisayarın faydalarından söz etmek mümkündür.

3 Bilgisayarın Faydaları
Bilgisayar bilgiye ulaşmaya kolaylaştırır. Bilgiye hızlı ulaşmayı sağlar. Bilginin kolay yayılmasını sağlar. Okur yazarlığı arttırır. Dünyanın her yeri hakkında bilgi edinmemizi sağlar.

4 Bilgisayarın Faydaları
Film, Müzik, Video, Oyun vb. içerikler sayesinde eğlenceyi ayağımıza kadar getirir. Büyük bir yer olan dünyayı küçük bir yer haline getirir. (iletişimi kolaylaştırır) Günlük hayatta çok uzun vakit alacak işlemleri kısa sürede yapabilmemizi sağlar.

5 Bilgisayarın Faydaları
Çocukların bilgi toplarken çeşitli becerilerini (okuma, yazma, seçme, sınıflandırma vb.) kullanmalarını sağlar. Bilgisayar çocuklar için çok etkileyici ve ilgi çekici olduğundan; tüm ilgilerini toplamalarını ve konsantre olmalarını sağlayabilir.

6 Bilgisayarın Zararları
Bilgisayar bağımlılığının etkileri sonucunda: Uyku düzensizliği, iş yerindeki başarı ve performansın düşmesi, randevulara gecikme, sosyal ilişkilerin zayıflaması, kaygı, tek başına vakit geçirme eğiliminin artması, aile ilişkilerinde bozulma vb. sorunlar tespit edilmiştir.

7 Bilgisayarın Zararları
1. Bağımlılık yapar. 2. Kötü insanlarla da tanışmaya olanak sağlar. 3. kötü içeriklerde bulunur

8 Bilgisayarın Zararları
Fiziksel olarak: Disk kayması, Boyun fıtığı, Bel fıtığı, Bilek, diz ve dirsek kireçlenmesi, Omuz ve boyun tutulması, baş, boyun ve sırt ağrıları, yorgunluk, sinirlilik ve göz yorgunluğu görülmektedir

9

10 HAZIRLAYANLAR M BERK SEMERCİ İSMAL EMRE BOZYAKA AHMET KAMİL SERİN
FATİH SEVİMLİ


"FAYDALARI VE ZARARLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları