Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu."— Sunum transkripti:

1 MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu

2 MODEL NASIL UYGULANACAK Altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi olarak gerçekleştirilecek. Merkezi değerlendirme kapsamındaki şu dersler yeri alıyor; "Fen ve teknoloji, Matematik, Türkçe, Yabancı dil, Din kültürü ve ahlâk bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük"

3 Merkezî değerlendirmeler, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Merkezî değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek. HANGİ DERSLER ?

4 SINAV SORULARI Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Sınavda ka soru çıkacağı hakkında bilgi verilmemiştir.

5 SINAV YERİ (MERKEZİ) Öğrenciler merkezi sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecek. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacak.

6 SINAVA GİREMEYENLER Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak.

7 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRMEDE ESAS ALINACAK PUAN NASIL HESAPLANACAK Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30'u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacak. Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade edecek. Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı, öğrencinin altı temel dersten girdiği merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre hesaplanan puanını ifade eder. 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30'u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacak.

8 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK? Yerleştirmeye esas puan, öğrencinin bir sonraki eğitim kademesinde devam edeceği okulun belirlenmesinde kullanılacak. Öğrencilerin yaptıkları okul tercihleri puan esasına göre değerlendirilecek ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

9 PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL GERÇEKLEŞECEK ? Yerleştirmeye esas puanların eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik sıralamasına göre yerleştirme yapılacak; "Tercih önceliği, sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı

10 ORTAÖĞRETİM SİSTEMİNE GEÇİŞ SINAVIYLA BELİRLENECEK BAŞARI SIRASIYLA HANGİ OKULLARA GİRİLEBİLİR? Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Özel Okullar Birliği tarafından belirlenen Özel Okullar Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Teknik Liseleri. Sağlık Meslek Liseleri Adalet Meslek Liseleri

11 Hazırlık Eğitimi Veren Okullar Hangileridir? İstanbul Erkek Lisesi(Abitur programı uygulanır,uluslararası diploma özelliği var) Kabataş A.L.(İng ve Almanca olmak üzere iki bağımsız programı vardır) Galatasaray Lisesi(Fransızca) Kadıköy A.L. Cağaloğlu A.L.(Almanca) Hüseyin Avni Sözen A.l.

12 Bu okullar talep yoğunluğu olan okullardır. Bu nedenle Meb tarafından belirlenen başarı sırası ile birlikte, her okul kendine özgü olmak üzere ayrı bir sınav uygulamayı öngörüyor. Özel Yabancı Okullara giriş için Özel Okullar Birliği ayrı bir sınav yapmayı planlıyor. Koç Lisesi öğrencinin girdiği sınavın ham puanına göre alım yapıyordu,2014 öğrenci alımı yapılan yazılılar sonucunda belirlenen öğrenci başarı sırasına göre yapılabilir.

13 İLK SINAV KASIM 2013 SON HAFTASI YAPILACAK. 25-30 KASIM 2013 Fen ve Teknoloji,Türkçe;matematik,İngilizce 2. YAZILILARI İle İnkılap ve Din Kültürü 1. YAZILILARI 1. SINAV NE ZAMAN ?

14 İKİNCİ MERKEZİ SINAV NİSAN 2013 SON HAFTASI YAPILACAK 21-27 KASIM 2014 Fen ve Teknoloji,Türkçe;matematik,İngilizce 2. YAZILILARI İle İnkılap ve Din Kültürü 1. YAZILILARI 2. SINAV NE ZAMAN ?

15 SINAV KONULARI NELER ? 1 Dönem yapılacak 1. merkezi sınav konuları öğretmenlerimizde bulunan TTKB tarafından belirlenmiş müfredat konularının 1. sınava kadar olan tüm konulardan yapılacaktır.

16 2014 TEOG sistemine hazırlık olarak ; Beş Ana dersten (Matematik,Türkçe,İnkılap ve Atatürkçülük,İngilizce,Fen ve Teknoloji) Okular Hayat olsun Projesi kapsamında İlçe Milli eğitim müdürlüğü ve Halk eğitim Merkezi İşbirliğiyle 7. ve 8. sınıflara Destek eğitim kursları açtık. İsabey Atatürk Ortaokulu Ne Yapıyor ?

17 Deneme Sınavları yapıyoruz. Yardımcı kaynaklar temin ediyoruz.

18 İsabey Atatürk Ortaokulu Ne Yapıyor ? İddalıyız ! 2013 SBS De % 85 Başarı elde ettik. Bu yıl HEDEF % 90 Başarı

19 TEŞEKKÜR EDERİZ 25.EYLÜL 2013 TARİHİNDE 8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE TEOG HAKKINDA BİLGİ VERİLECEKTİR. Toplantı saati: 14:30 Yer: 8/A sınıfı 27.Eylül.2013 Cuma Günü 7. ve 8. sınıf Velilerine TEOG hakkında bilgi verilecektir. Toplantı saati: 10:00 Yer: 8/A sınıfı


"MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları