Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2013- 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2013- 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi."— Sunum transkripti:

1 2013- 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2 Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSLER

3 Buna göre, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi yapılacak. Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek olup, öğretmenler ise başka okullarda görevlendirilecek.

4 DERSLERSINAV SAYISI MERKEZİ SINAV TÜRKÇE32. MATEMATİK32. SOSYAL BİLGİLER 21. FEN VE TEK.32. İNGİLİZCE32. DİN KÜLTÜRÜ VE AHL. BİL. 21.

5 MERKEZİ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK? BİRİNCİ DÖNEM KASIM AYININ SON HAFTASI İKİNCİ DÖNEM NİSAN AYININ SON HAFTASI

6 Sınava bir mazeret belirtip giremeyen adaylara da müjde.!!!! Bu adaylara mazeret sınavı uygulanacak. Sınav çoktan seçmeli olup, eski sistemdeki gibi yanlış cevaplar doğruları götürmeyecek.

7 Yeni sisteme göre yerleştirmeler ise şu şekilde olacak;

8 Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının ortalamalarının %30’ u 8. sınıf merkezi sınav puanının % 70’ inin toplamı uygulanacak.

9 Belirlenen bu puan öğrencinin yerleşeceği okulun belirlenmesi için kullanılacak.

10 Tercihler elektronik ortamda gerçekleştirilerek merkezi olup, puan esasına göre değerlendirilecek.

11 Yerleştirme sırasında öğrencilerin yerleştirme esas puanlarının eşit olması durumunda ilk olarak tercih önceliğine sonrasında ise 6,7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanı ve okulda özürsüz devamsızlık oranının azlığı dikkate alınacak.

12 Telafi sınavına kimler girebilecek? Yeni uygulamada SBS' den farklı olarak merkezi ortak sınavlara giremeyen öğrencilere telafi imkânı sağlanması sistemin en önemli artılarındandır. Merkezi sınavların yapıldığı günlerde geçerli bir mazereti sebebiyle sınava katılamayan öğrenciler, mazeretini belirten resmi belge veya velisinin izniyle, belirlenen tarihlerde mazeret sınavına girebilecekler. Buna rağmen mazeret sınavına da giremeyen öğrenciler sınava girmemiş kabul edilecek.

13 Merkezi değerlendirme sınavlarında öğrencilerden ücret alınacak mı? Normal dönemde okulda öğrencilerin girdiği yazılı sınavlarda herhangi bir ücret alınmamakta. Merkezi değerlendirmelerin de normal dönemde yapılan yazılılardan farkı olmadığı için harç, sınav ücreti, başvuru ücreti gibi herhangi bir isimle ücret talep edilmeyecek.

14 SORULAR Merve ÖZALTUN Rehber Öğretmen


"2013- 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları