Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını."— Sunum transkripti:

1

2

3 MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını belirtmişti.

4 , Yeni sistemde ; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yabancı Dil derslerinin her iki dönemde yapılan sınavlardan bir tanesi MEB tarafından merkezi yapılacaktır

5 , Sınavların yapılacağı 2 gün eğitime ara verilecek olup öğrenciler tahminen İlk gün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden İkinci gün Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden kendi okullarında sınava gireceklerdir.., Sınavların yapılacağı 2 gün eğitime ara verilecek olup öğrenciler tahminen İlk gün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden İkinci gün Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden kendi okullarında sınava gireceklerdir..

6 ,.,. Yeni Sınav Sistemi İle Özel ve Devlet Fen Liseleri Özel ve Devlet Anadolu Liseleri Sosyal Bilimler Ve Anadolu Öğretmen Liseleri Anadolu Meslek Liseleri Gibi okullara yerleşecekler.

7 ,.,. Askeri okullara, polis kolejine sınavla girişler, kendi kurumlarınca belirlenen usul ve esaslara göre yürütülmektedir.

8 ,, Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde olacaktır.

9 , Her dersten tahmini olarak 20’şer ve 4 seçenekli soru sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevabı götürmeyecek, sadece doğru cevaplar dikkate alınarak 100 puan üzerinden öğrencilerin derslerden aldıkları puanlar hesaplanacaktır., Her dersten tahmini olarak 20’şer ve 4 seçenekli soru sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevabı götürmeyecek, sadece doğru cevaplar dikkate alınarak 100 puan üzerinden öğrencilerin derslerden aldıkları puanlar hesaplanacaktır.

10 ,,,,,,,, Bu puanlar Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil için 2. yazılı yerine, diğer 2 ders için ise 1. yazılı yerine geçecektir.

11 ,,,,,,,,

12 ,. Öğrencinin merkezi sınavdan, okul sınavından ve performansı belirlemeye yönelik çalışmalarının ortalamasından aldığı puanlar 100 puan üzerinden hesaplanacaktır,. Öğrencinin merkezi sınavdan, okul sınavından ve performansı belirlemeye yönelik çalışmalarının ortalamasından aldığı puanlar 100 puan üzerinden hesaplanacaktır

13 ,,,,,,,, Daha sonra merkezi sınav yapılmayan diğer derslerin dönem sonu puanlarıyla birlikte öğrencilerin yıl sonu başarı puanları (YBP) hesaplanacaktır.

14 ,.,. Sadece merkezi sınav yapılan 6 dersin 1. ve 2. dönem puanlarının ortalaması haftalık ders saatleriyle çarpılıp, toplamları bu derslerin haftalık toplam ders saatine bölünerek 100 puan üzerinden Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı hesaplanacaktır.

15 ,.,. 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf YBP’lerin ortalamasının %30’u ile Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanının %70’i toplanarak Orta Öğretime geçişte kullanılacak yerleştirme puanı hesaplanacaktır.

16 ,.,.,.,.,.,.,.,. Yıl Sonu Başarı Puanı Nedir? İlköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında öğrencinin o yıl derslerden aldığı yıl sonu puanlarının HAFTALIK DERS SAATİ ile çarpılarak elde edilen ağırlıklı puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır.

17 Değerlendirme Kapsamındaki Sınıflar Yılsonu Başarı Puanları 6.Sınıf 75.8759 7.Sınıf 68.9781 8.Sınıf 77.6796 Aritmetik ortalaması 74.1779

18 ,.,.,.,.,.,.,.,. Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

19 ı 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 74.1779 %30 22,2534 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi Sınav puanı 73,4706 %70 51,4294 Yerleştirmeye esas puan 73.6828

20 ,.,.,.,.,.,.,.,. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

21 ,.,.,.,.,.,.,.,. Tercihlerde YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN kullanılacaktır. Okul tercihlerinde puan esasına göre değerlendirme yapılacak ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

22 ,.,.,.,.,.,.,.,. PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL GERÇEKLEŞECEK?

23 ,.,.,.,.,.,.,.,. Yerleştirmeye esas puanların eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır: • Tercih önceliği, • 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, • Okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı

24 REHBERLİK SERVİSİ TEŞEKKÜRLER


"MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları