Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cerastium tomentasum Fare Kulağı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cerastium tomentasum Fare Kulağı."— Sunum transkripti:

1 Cerastium tomentasum Fare Kulağı

2 Anavatanı: Güney ve Doğu Avrupa Morfolojik Özellikleri: Gümüşi gri renkli, dar küçük eliptik yaprakları tüylüdür. Herdem yeşil yayılıcı bir bitkidir. Gövdeler önce yere yatay uzanır sonra dikleşerek çiçek kurullarını oluştururlar. Beyaz renkteki çiçekleri 5 taç yapraklıdır. Çiçekleri ilkbaharda veya yaz başında açar.

3 Ekolojik İstekleri: Güneşli - yarı gölge yerlerde ve ılıman iklimlerde gelişim gösterirler. besin maddelerince fakir ve nemli toprakları tercih ederler. Kuraklığa ve soğuğa dayanıklıdırlar. Üretim tekniği: Tohum, gövde ayrımı ve çelikle kolayca üretilebilirler. Ayırma işlemi ilkbahar veya sonbahar aylarında yapılmalı ve doğrudan planlanan alanlara dikilmelidir. Bakımı: Kışın gövdeler yer seviyesinden budanmalıdır. Fazla yayılım gösterdiği alanlarda düzeltme amaçlı budamalar yapılmalıdır. Yeşil alanlarda kullanımı: Kaya bahçelerinde, çiçek parterlerinde çeşitli şekillerin oluşturulmasında, yol şevlerinin sağlamlaştırılmasında, adım taşlarının derzlerinde, balkon ve teraslarda ve geniş alanlarda zemin örtücü olarak kullanılmaktadır.

4

5 Cerastium glomeratum Yapışkan fare kulağı

6 Çiçeği 5 lobludur.Tüylü yaprakları 2 ya da 3 cm’dir.

7

8 Cerastium pumilum

9 Yaprakları yeşil ve tüylüdür.
Göze çarpan merkezi damarlar vardır. Çiçekleri beyaz, 5 loblu ve ucu çentiklidir. Bahar aylarında çiçeklenir ve yaklaşık 1 ay çiçekte kalır.

10


"Cerastium tomentasum Fare Kulağı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları