Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TULBAGHİA (SOSYETE SARIMSAĞI).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TULBAGHİA (SOSYETE SARIMSAĞI)."— Sunum transkripti:

1 TULBAGHİA (SOSYETE SARIMSAĞI)

2

3 SİSTEMATİKTEKİ YERİ FAMİLYASI: Alliaceae
BOTANİK İSMİ: Tulbaghia violaceae TÜRKÇE İSMİ: Sosyete Sarımsağı ANAVATANI: Güney Afrika

4 Soğan görünümdeki  bitkinin yaprakları  grimsi-yeşil  renkte olup,30-60cm'ye kadar uzanır. Rizomlu bitkilerdir, köklerinden kardeşlenme ile çoğalıp, dolgun bir görünüm sergilerler.  Kuraklığa  ve -10 °C soğuğa dayanıklı bir bitkidir.

5

6 Uzun saplarının  üzerindeki kokulu leylak rengi çiçekleri, grimsi-yeşil yapraklarla birlikte, bitkiye hoş bir görünüm kazandırır. 2-3 cm uzunluğundaki çiçekler, grup oluştururlar.   Bitki ilkbahardan, sonbahar sonuna kadar çiçeklidir. Peyzajda bordür bitkisi olarak veya taş bahçelerinde gruplar halinde kullanılırlar.    

7

8 Güneşli veya gölge yerlerde yetişebilir
Güneşli veya  gölge yerlerde yetişebilir. İyi drenajlı verimli topraklarda daha iyi gelişim gösterirler. Fakir topraklara toleranslı olmasına rağmen gelişimleri daha yavaştır. İlkbahar ve yaz aylarında, suya gereksinimleri vardır, kışın bitki fazla su istemez.

9

10 YETİŞTİRİLMESİ Aslında az yetiştirilir. Çiçekleri 2 cm. çapında olur. Yaz başında başak halinde açar. Çiçek sapları yapraksız olup, yeşil kalan yaprakları 30 cm. uzunlukta olur.

11 T.fragans, 30 cm. boyunda ve başakta, tatlı kokulu adet lavanta mavisi çiçek açar. T.violacea, cm. yükselip, başağında 8-20 adet lacivert morumsu çiçeklidir.

12 Açıkta suyu iyi geçiren toprakta ve sıcak korumalı yerde bol güneşte iyi gelişir. Her yıl aynı yerlere dikilebilir. Soğan şekilli kökleri cm. mesafede, uçları toprak üzerinde kalacak şekilde dikilir.

13 Tulbaghıa simmleri

14 Yaprakları 0 ºC altındaki ısıda ölürse, yeniden sürer
Yaprakları 0 ºC altındaki ısıda ölürse, yeniden sürer. Soğanımsı kendi kendine çabuk çoğalır. Bu yüzden 4-5 yılda bir söküp ayırmayla yeniden dikilmelidir.

15

16 Evlerde, günde en az dört saat güneş görebileceği bir yer ister
Evlerde, günde en az dört saat güneş görebileceği bir yer ister. Gece ısısı 4-7 ºC ve gündüz ısısı 16 ºC veya daha az olmalıdır. Nemli tutup, ayda bir salon çiçek gübresi verilir.

17 Anacının yanında oluşan yavru soğancıkları ayırmayla çoğaltılır
ÇOĞALTILMASI Anacının yanında oluşan yavru soğancıkları ayırmayla çoğaltılır

18


"TULBAGHİA (SOSYETE SARIMSAĞI)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları