Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NYMPHAEA N.odorata N.odorata Güzel kokan nilüfer.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NYMPHAEA N.odorata N.odorata Güzel kokan nilüfer."— Sunum transkripti:

1

2 NYMPHAEA N.odorata N.odorata Güzel kokan nilüfer

3 SİSTEMATİKTEKİ YERİ Bitkiler Alemi … Plantea Bitkiler Alemi … Plantea Alt Alem ………..Trachebionta Alt Alem ………..Trachebionta Üst Şube ……….Spermatophyta Üst Şube ……….Spermatophyta Şube …………….Magnoliophyta Şube …………….Magnoliophyta Sınıf ……………..Magnoliopsida Sınıf ……………..Magnoliopsida Alt sınıf ………...Magnoliidae Alt sınıf ………...Magnoliidae Takım …………...Nymphaeales Takım …………...Nymphaeales Familya:Nymphaeaceae Familya:Nymphaeaceae

4

5 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ Habitusu : Suda yaşayan çok yıllık bir bitki durumundadır. Kök : Saçak kök yapısına sahiptir. Gövde : Otsu bir yapıya sahiptir.

6 Yaprak : Geniş yüzeyli derimsi suda yüzen yeşil dallı yada pek az olarak kahverengi renginde, sapın birleştiği yerde derince girintisi vardır. Çıplak yada alt yüzü tüylü yaprak kenarları çoğunlukla dalgalıdır.Kulakçık bulunmaz,yaprak sapı uzun olup üç köşelidir. Çıplak yada alt yüzü tüylü yaprak kenarları çoğunlukla dalgalıdır.Kulakçık bulunmaz,yaprak sapı uzun olup üç köşelidir.

7

8 Tomurcuk : Dişi organ şişe görünüşte tepecik genişçe ve üzeri tırtıllı ortası huni şeklinde çukurlaşmıştır. Çiçek : Sarı renkte ve büyüktür,çanaklar genişçe yumurta biçiminde yada yuvarlak görünüşlü, beş parçalı ve sarı renkte, taçlarda sarı renkte çok sayıdadır.Çiçeklenme zamanı yaz ve sonbahar ortalarıdır.

9

10 EKOLOJİK İSTEKLERİ Sıcaklık : Ilıman bölgelerde yetiştirilmesi bitki gelişimi için uygundur. Nem : Nem isteği oldukça yüksektir,nemli bölgelerde yani su kenarları uygundur. Işık : Bol güneş isteği fazladır. Toprak: Gübrelenmiş balçık toprağında iyi yetişir.Derinliği fazla olmayan havuzlarda kullanılır.

11 Üretim Tekniği: İlkbaharda kökten ayırma yöntemiyle üretilir. Bakım Önerileri : Çürümüş kök ve dallar bölgeden uzaklaştırılır. Peyzaj Düzenlemelerindeki Kullanımları: Süs havuzlarında grup olarak kullanılır.

12

13

14

15

16

17


"NYMPHAEA N.odorata N.odorata Güzel kokan nilüfer." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları