Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aglaonema Familya:Araceae.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aglaonema Familya:Araceae."— Sunum transkripti:

1 Aglaonema Familya:Araceae

2 TÜRLERİ

3 Anavatanı Çin olan bu herdem yeşil bitki, dünyada en popüler salon bitkilerinden biri olmuştur. Gençken yaprakları doğruca topraktan çıkar. Yaşlandıkça kısa da olsa  bir sap meydana getirir. Yaprakları düz renk veya ebruli olabilir.  Birkaç kurala uyulmak kaydı ile yetiştirilmesi kolaydır. Kullanılan saksı alçak ve geniş olmalıdır. Aglaonema olduça yavaş büyür. Bu yüzden bitki sık beslenmeli, fakat saksısı çok seyrek değiştirilmelidir.

4 İSTEKLERİ ISI: Ilık ve nemli havayı sever. Hava akımı zarar verir. Kışın ısı 15 c. nin altına düşmemelidir. IŞIK:  Direkt gün ışığından uzak, hafif gölge bir yer idealdir. Ebruli cinsleri daha aydınlık bir yer ister. Düz renk yapraklılar gölgede yetişebilir.

5 SULAMA: Kışın  az su ister. Diğer zamanlarda bolca sulanır ve beslenir.
NEM: Nemli hava şarttır. Yaprakları düzenli olarak nemlendirilir, ancak asla yıpratacak şekilde su püskürtülmemelidir. Çakıllı tepsi kullanılabilir.

6 Her 3 yılda bir baharda saksı değiştirilir.
İlkbaharda veya yazın hafif köklü bir kaç yaprak çıkarılıp dikilerek çoğaltılır.

7 Hastalık ve zararlılar : Fazla kuru havadan örümcek,yaprak bitleri gibi zararlılar görülür.Yapraklarına fazla su püskürtülmesi yapraklarda lekeler oluşmasına yol açar ayrıca soğuk yada sert su kullanıldığında da büyüme problemleriyle karşılaşır.

8

9

10

11

12


"Aglaonema Familya:Araceae." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları