Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Familyası : Agavaceae Botanik Adı : Agave americana Türkçe Adı : Sabır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Familyası : Agavaceae Botanik Adı : Agave americana Türkçe Adı : Sabır"— Sunum transkripti:

1 Familyası : Agavaceae Botanik Adı : Agave americana Türkçe Adı : Sabır Anavatanı : Orta Amerika

2 Agave americana

3 Genel Özellikleri Gövdesiz, sukkulent bir bitkidir. Yapraklar dikensi
ve kılıç şeklindedir. Deri do- kusuna benzer yapraklar grimsi yeşil renktedir Sarım- sı yeşil çiçekler yan dalların ucunda toplu olarak bulunur, çiçeklenme mevsimi yaz son- larıdır. Çiçeklenmenin başla- masından yıl sonra bit- kinin 7.5 m'ye kadar boylan- dığı ve en uçta çiçek açtığı görülür. Sonra bitki ölür, güneşli yerleri sever.

4 Agave americana

5 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Sıcaklık :Sıcak ve bol güneşli yerlerde yetişir. Nem :Su istekleri azdır. Kuraklığa karşı dayanır. Işık :Işık bitkisidir. Toprak :Geçirgen, kuru, humuslu balçık topraklarda yetişir.

6 Morfolojik Özellikleri
Habitusu : Yayvan bir gelişim gösterir. Kök : Üzerleri mum tabakası ile örtülmüştür. Gövde : Çok yıllık,gövdesiz,sukkulent,yarı odunsu bir bitkidir. Sürgün : Kök sürgünü verir. Yaprak : Yaprakları cm. mızrak biçimli, kalın ve etli, mavimsi-yeşil renkte, ucu sivri ve batıcıdır.Yaprak kenarları beyaz yada sarı renkte olabilir. Çiçek : Hermafrodit çiçekleri sarımsı yeşil renkte ve dikkat çekicidir. Yaşamlarında bir kez çiçek açarlar ve bitkinin ölümüde bundan sonra gerçeklerşir. Çiçekler güzel kokulu, şamdan görünüşünde ve bileşik salkım kuruluşundadır.Çiçek sapı diktir ve yaklaşık 10 m. boylanabilir. Tohum : Çok sayıda tohumu vardır.

7 Peyzajda Kullanım Alanları
Büyük bahçelerde, kaya bahçelerinde sıcak yerlerde bölmelerin ortasına küme küme dikilir. Diğer kaktüslerle grup halinde konulabileceği gibi tek olarakta güzel görürler.

8 Agave americana

9

10


"Familyası : Agavaceae Botanik Adı : Agave americana Türkçe Adı : Sabır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları