Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız."— Sunum transkripti:

1 MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. tarihinde şirket pazarlama müdürünün maaşını bankadan ödemiştir. tarihinde şirket % 23 KDV hariç YTL’ na 24 ay vadeli aylık taksitlerle ödenecek taşıt kredisiyle bir binek otosu satın almıştır. Satın alma sırasında YTL gider de ödemiştir. tarihinde şirket %18 KDV hariç 600 YTL bir yazıcıyı 12 ay vadeli satın almıştır. tarihinde şirket nominal değeri YTL ve işlemiş faizi 80.- YTL olan devlet tahvilini günlük çek keşide ederek satın almıştır. tarihinde şirket ortaklarından “Y” şirketin nakit ihtiyacı için mevduat hesabına YTL yatırmıştır.

2 MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. tarihinde şirket işyerinde kullanılmak üzere %18 KDV dahil YTL kırtasiye malzemesi ve %8 KDV dahil 88.- YTL gıda maddesini 15 gün vadeli satın almıştır. tarihinde şirket Nisan ayında ücretlerden kesilen gelir vergisi ve damga vergisi kesintilerini muhtasar beyannameyle vergi dairesine ödemiştir. Muhtasara beyanname için 15,60 YTL damga vergisi de ödenmiştir. tarihinde şirket Nisan ayında ücretlerden kesilen ssk kesintilerini kesintilerini aylık sigorta bildirgesiyle SGK’ya bankaya verilen talimatla mevduat hesabından ödenmiştir. tarihinde Mayıs ayına ait KDV tahakkukunu yapınız.

3 BAŞARILAR


"MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları