Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ"— Sunum transkripti:

1 GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ

2 MÜKELLEF Banka Bankerler Sigorta şirketleri,bu verginin mükellefidir.
(Sigorta aracıları tarafından yapılan sigorta işlemlerinde de verginin mükellefi sigorta şirketleridir.Sigorta acanta ve prodüktörler bu verginin mükellefi değildir.)

3 KDV kanunun 17/4-e maddesi ile ;
( Banka ve sigorta muameleleri vergisi kapsamına giren işlemler ve sigorta aracılarının sigorta şirketlerine yaptığı sigorta muamelelerine ilişkin işlemleri ) İstisna kapsamına alınmıştır.

4 NİSPET BSMV nispeti %15 dir.Kambiyo muamelelerine nispet matrahın binde biridir. Bakanlar kuruluna vergi oranlarını belirleme yetkisi verilmiştir.Bakanlar kurulunun vergi oranlarını,%1 kadar indirmeye, kambiyo muamelelerinde (0) kadar indirmeye veya tekrar %15 kadar yükseltmeye yetkisi vardır.

5 Beyanname Banka ve sigorta hizmetleri vergisinde beyanname muamelelerin yapıldığı yer vergi dairesine , Sigorta muamelelerine ilişkin beyanname sigorta şirketinin kanuni veya iş merkezinin bulunduğu yer vergi dairesine, ertesi ayın 15 gününe kadar beyan edilir ve aynı süre içinde ödenir. Herhangi bir dönemde, vergiye tabi muameleleri bulunmayanlarda vergi beyannamesi vermek mecburiyetindedir.


"GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları