Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. 1.ÖZGÜNLÜK VE YARATICILIK Proje, çözüme kavuşturulmak istenilen konuda yaratıcılık ve özgünlük taşıyor.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. 1.ÖZGÜNLÜK VE YARATICILIK Proje, çözüme kavuşturulmak istenilen konuda yaratıcılık ve özgünlük taşıyor."— Sunum transkripti:

1 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

2 1.ÖZGÜNLÜK VE YARATICILIK Proje, çözüme kavuşturulmak istenilen konuda yaratıcılık ve özgünlük taşıyor mu?  Yaklaşım, çözüme yönelik mi?  Verinin analizi ve yorumu özgün mü?  Malzeme nasıl kullanılmış? ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI İLE İLGİLİ JÜRİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

3 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2.BİLİMSEL YÖNTEM Veri toplamada kullanılan örneklem (gözlem ölçme-deneme)  Problem açık ve kesin olarak belirtilmiş mi?  Problem, bilimsel kurallar çerçevesinde sistematik bir anlam içermekte mi?  Çözüme ulaşmak için yöntemsel bir plan var mı?  Değişiklikler açıkça belirlenmiş ve tanımlanmış mı?  Eğer proje takip gerektiriyorsa, öğrenci/öğrenciler bu gerekliliğin farkında mı ve bu takibi doğru bir şekilde yapmışlar mı?  Sonucu destekleyecek yeterli veri var mı?

4 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3.TUTARLILIK VE KATKI Proje sahibi öğrenci/öğrenciler, projenin geliştirilmesi sürecinde neden-sonuç ilişkisi kurarak projeye katkıda bulunmuşlar mı ve amaç-sonuç arasında tutarlılık var mı?  Yapılan araştırmaya bağlı bir proje gerçekleştirilebilmiş mi?  Projenin tamamlanması sürecinde gerçekleşen amaç ile ilk niyet arasında uyum var mı?  Sonuçlar, deneysel olarak ispatlanmış mı?

5 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 4.ÖZÜMSEME VE HÂKİMİYET Proje sahibi öğrenci/öğrencilerin, sunum ile ilgili değerlendirme kriterleri  Proje, açıkça tartışılmış, amaç-prosedür ve sonuçları yeterli düzeyde açıklanmış mı? Bu noktada projenin temel amacından sapan ezberlenmiş sözler olup olmadığına dikkat edilmelidir.  Projenin önemli noktaları sistematik bir şekilde sunuldu mu?  Veri ne anlaşılırlıkta sunuldu?  Sonuçlar ne anlaşılırlıkta sunuldu?  Sunum ne açıklıkta yapıldı? Sunum sırasında herhangi bir hileye başvuruldu mu?  Projenin hazırlanışında diğer kişi ve kurumlardan (rehber öğretmen, laboratuar, üniversite..vb) ne ölçüde yardım alınmıştır?

6 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5.UYGULANABİLİRLİK Literatüre yeni bir yöntem, metod kazandırıyor mu? Gerçek hayatta kullanılabilir bir sonuç ortaya koyuyor mu?

7 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6.KAYNAK TARAMASI Projenin amacına yönelik literatür taraması  Proje sahibi öğrenci/öğrenciler, yaptıkları araştırma ile ilgili bilimsel literatüre hakim mi?  Öğrenci/öğrenciler, kaynakları Proje Raporu içinde kullanmışlar mı?  Öğrenci/öğrenciler, kaynakları proje ile ilişkilendirmişler mi?

8 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü SONUÇ VE AÇIKLIK Proje, sonuçlandırılmış ve verilere bağlı olarak açık bir şekilde izah edilmiş mi?

9 T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü sabrınız için te ş ekkürler!

10


"T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. 1.ÖZGÜNLÜK VE YARATICILIK Proje, çözüme kavuşturulmak istenilen konuda yaratıcılık ve özgünlük taşıyor." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları