Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞ GELDİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞ GELDİNİZ."— Sunum transkripti:

1 HOŞ GELDİNİZ

2 I. BÖLÜM : BİLİM OLİMPİYATLARI

3 BİLİM OLİMPİYATLARI ve KONURALP
OLİMPİYATIN AMACI Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek Genç yeteneklerimizi belirlenmesi ve teşvik etmek Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek Disiplinli ders çalışma alışkanlığı kazandırmak ÖSS çalışmalarına katkı sağlamak

4 ULUSAL VE ULUSLARARASI OLİMPİYATLAR
Her yıl ülke genelinde MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ ve BİLGİSAYAR dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir. Geçen yıl yapılan ilk aşama sınavlarına 76 il ve 688 ortaöğretim okulundan toplam öğrencimiz katılmıştır.

5 Birinci Aşama Sınavlarında üstün başarı gösteren öğrencilerimiz yaz hazırlık kurslarında eğitilmekte, ayrıca her daldan yaklaşık kişilik başarılı bir grup Aralık ayında yapılacak olan İkinci Aşama Sınavına davet edilmektedir. İkinci Aşama Sınavlarında dereceye girenlere madalya ve para ödülü verilmektedir. Bu öğrenciler, Uluslararası Bilim Olimpiyatları için eğitilmek üzere kış hazırlık kurslarına çağrılmaktadır.

6 Türkiye genelinde dereceye giren öğrenciler, katıldıkları ilk Üniversite Giriş Sınavı’nda bir kereye özgü olmak üzere, aldıkları derece oranında ek katsayı uygulamasından yararlanmaktadır. Bu sınavlara lise öğreniminin son sınıfında katılarak derece alan ve lise öğrenimini bitirdiği yılın ÖSS sonucunda üniversitelerimizin temel bilim bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından Yurt içi Lisans Burs Programı çerçevesinde desteklenmektedir. Ulusal Bilim Olimpiyatlarının bu yıl 18.’sı yapılacaktır.

7 ULUSLARARASI OLİMPİYATLAR
Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil edecek takımlar Ulusal Bilim Olimpiyatlarına katılmış ve kamplarda başarılı olmuş öğrencilerin, çeşitli sınavlar sonucunda seçilmeleriyle oluşmaktadır.

8 Uluslararası Olimpiyatlarda derece alan öğrencilere plaket, para ödülü verilmekte, ayrıca olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerimizin temel fen, uygulamalı fen ve sağlık bilimlerinden birine kayıt olan öğrenciler, TÜBİTAK’ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanmaktadırlar.

9 Olimpiyat takımlarına seçilen öğrenciler ÖSS’ye girdikleri yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı ek katsayı uygulamasından, bu olimpiyatlarda altın, gümüş ve bronz madalya kazananlarsa üniversitelere sınavsız yerleştirme olanaklarından yararlanabileceklerdir.

10 KONURALP’TE OLİMPİYAT ÇALIŞMALARI
Okulumuzda olimpiyat çalışmaları Fen ve Anadolu Lisesinde 1. Sınıfta başlamakta, İlköğretim okulumuzda 6.sınıf da Matematik olimpiyatı başlamaktadır. Öğrenci seçimi yapılırken bir hafta boyunca öğrencilere tanıtıcı dersler verilerek seçme sınavları düzenlenir.

11 Öğrencinin de tercihi göz önünde bulundurularak çalışma grupları belirlenir.
Okulumuz KİMYA, MATEMATİK ve FİZİK alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

12 ÇALIŞMA SAATLERİ Pazartesi saat 18:00 a kadar
Çarşamba saat 16:20 ye kadar Cumartesi 09: :40 a kadar çalışmalarımız devam etmektedir.

13 OLİMPİYATIN GELECEĞE BAKAN YÖNÜ
Bilim olimpiyatları öğrenciye çalışma sistemi ve ilgili olduğu alanda üniversite seviyesinde bilgi kazandırmaktadır. Ulusal Olimpiyatlarda derece alan öğrenciler ÖSS sınavında ek puan, Uluslararası yarışmalarda derece alan öğrenciler ise direk üniversiteye giriş hakkı kazanmaktadır

14 Yurtdışında eğitim imkanları.
Burs ve özel sınıflar. Mantıksal düşünme ve yüksek bir teknoloji görgüsü kazanmaktadırlar.

15 ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI
II. BÖLÜM : ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI

16 ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
AMACI Ortaöğretim öğrencilerinin yapıcı ve buluşsal yönlerinin ortaya çıkabilmesini sağlamak Bilimsel araştırmaya teşvik etmek.

17 PROJE KAPSAMINDA OKULUMUZUN KATILACAĞI DALLAR
FİZİK KİMYA BİYOLOJİ MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER

18 PROJE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Özgünlük ve Yaratıcılık Kullanılan Bilimsel Yöntem Tutarlılık Özümseme,Gösterilen Özen ve Hakimiyet Yararlılık (Ekonomik,Sosyal,…) Uygulanabilirlik Kaynak Taraması Sonuç ve Açıklık

19 ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN GİRDİĞİ PROJE YARIŞMALARI
TÜBİTAK * INEPO MEF EBİKO BUSEF Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir projeyle katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanabilir. * TÜBİTAK: Prestij ve ve ödül yönüyle diğerlerinden avantajlıdır.

20 ÖDÜLLER TÜBİTAK Proje yarışmasında;
Bölge yarışmasında derece alanlar ve danışmanları para ödülü, Final yarışmasında derece alanlar para ödülünün yanı sıra ÖSYS ye ilk girdikleri yıl bir kereye mahsus yarışmada aldıkları dereceyle orantılı olmak üzere ek katsayıdan faydalanabilirler.

21 Finalde sergilenen projeler arasından uygun bulunanlar ülkemizi temsil etmek üzere yurtdışında düzenlenen yarışmalara gönderilecektir ve orada derece alırlarsa ek olarak TÜBİTAK Lisans Burs Programı’ndan yararlanabileceklerdir.

22 HEPİNİZE GELDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…

23 İRTİBAT Ali KOCAAĞA 05054941449 Kimya
AD SOYAD CEP TEL BRANŞI Ali KOCAAĞA Kimya ÖZKAN GÜNER Matematik ADEM ŞEN Fizik Yunus SELBES Biyoloji Cumhur CENGİZ Geometri


"HOŞ GELDİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları