Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHÇESİ Goldaş Kuyumculuk 1993 yılında, Merter , İstanbul'da, Yalınkaya Grubu tarafından kuruldu yılında ISO 9002 Kalite Belgesi'nin alınmasıyla.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHÇESİ Goldaş Kuyumculuk 1993 yılında, Merter , İstanbul'da, Yalınkaya Grubu tarafından kuruldu yılında ISO 9002 Kalite Belgesi'nin alınmasıyla."— Sunum transkripti:

1

2 TARİHÇESİ Goldaş Kuyumculuk 1993 yılında, Merter , İstanbul'da, Yalınkaya Grubu tarafından kuruldu. 1998 yılında ISO 9002 Kalite Belgesi'nin alınmasıyla Türk Kuyumculuk Sektöründe ISO 9002 Kalite Belgesi alan ilk kuruluş oldu. 1999 yılında Goldaş Kuyumculuk, İMKB'de halka açılan ilk kuyumculuk şirketi oldu. 2002 yılında Goldaş, yurtdışındaki banka/finans kuruluşlarından doğrudan (firma riski altında) konsinye altın ithalatını yapan ilk ve tek sektörel firma oldu.

3 2002 yılında Goldaş Kuyumculuk'un ana hissedarı Yalınkaya Grubu, hisselerini yeni kurulan Goldart Holding'e devretti. Böylece Goldaş, altın ve değerli madenlere yönelik bu ihtisas grubunda, hem tasarım ve üretimde üstünlüğü hem de tanınmış markasıyla yerini aldı. 2004 yılında Goldaş Kuyumculuk, Londra Kıymetli Madenler Birliği (LBMA)'ne üye ilk ve tek Türk şirketi oldu.

4 HAKKIMIZDA Altının her alanında ihtisaslaşmış Goldart Holding'in bir iştiraki olan Goldaş Kuyumculuk AŞ; 8, 9, 10, 14, 18, 21 ve 22 ayar altın, 925 ayar gümüş ve diğer değerli madenlerden takı üretmektedir. İstanbul'da kurulu tesislerinde ISO-9001 kalite belgesiyle üretim yapan Goldaş yılda 18 milyon adet üretim kapasitesine sahiptir. Tasarım ve üretimin her aşamasında son teknolojiyi kullanan Goldaş sektöründe ilk Ar-Ge laboratuarını kurmuştur. Her yıl yeni ürünü piyasaya süren şirketin portföyünde 'den fazla model yer almaktadır.

5 Sektöründe hisseleri İMKB'ye kote edilmiş tek halka açık şirkettir.
Goldaş Kuyumculuk satış hasılatı, net aktifler ve özsermaye rakamlarına göre sektörünün lideri konumunda bulunmaktadır. İngiltere, ABD, Almanya, Rusya, B.A.E, Tayland, Güney Afrika, Çin, Hong Kong ve Ukrayna’da temsilcilikleri olan Goldaş, internet sitesiyle de tüm dünyaya on- line satış yapma olanağına sahiptir.

6 MİSYON &VİZYON MİSYONUMUZ
Tüm Dünyada yaşam sevinci ve kalitesi yaymamıza yardım eden ve insanların kendini iyi hissetmesini sağlayan katma degerli ürünler yaratmak VİZYONUMUZ Değer verdiğimiz sadık Goldaş müşterileri yaratarak dünyanın en saygın, en güvenilir takı ve mücevher markası olmak; uluslararası değerli metal ticaretinde güçlü bir oyuncu olmak.

7 HEDEF VE İLKELER Faaliyet gösterilen her ülkenin kültürüne, geleneklerine, kanunlarına uymak; sosyal ve yönetimsel faaliyetlerle sorumlu şirket olarak davranmak Altın kullanarak sunduğu özgün ve yaratıcı ürünleri dünya çapında sunmak, trendleri belirleyen, önde giden marka olmak Karşılıklı yarara, uzun süreli büyümeye imkan veren, düzenli ilişkilerin oluştuğu, araştırma ve yaratıcı çözümlerin paylaşıldığı iş ortaklıkları oluşturmak, yeni iş ortaklıkları oluşturmaya açık olmak

8 YÖNETİM KURULU HASAN YALINKAYA Yönetim Kurulu Başkanı
SEDAT YALINKAYA Genel Müdür HÜSNÜ NACİ BOZKURT Yönetim Kurulu Üyesi AHMET ALİ ÇELİK Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN SANER SEYMAN Yönetim Kurulu Üyesi MUSTAFA SEZAİ HAMAMCI Yönetim Kurulu Üyesi YAVUZ YAĞCI Yönetim Kurulu Üyesi

9 ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI
Ortağın Adı, Soyadı / Unvanı Grubu/İmtiyaz Pay Adedi/Sayısı Sermaye Payı 1-Goldart Holding A.Ş A (İmtiyazlı) * 679,660,800.00 6,796, Goldart Holding A.Ş. B (İmtiyazlı) ** 67,965,944.00 679, C 8,016,512,293.44 80,165, 2- Diğer 136.00 1.3600 3- Diğer 26.56 0.2656 4- Diğer (Halka Açık Kısım) 11,235,860,800.00 112,358, TOPLAM 20,000,000,000.00 200,000,

10 İmtiyazlı Paylara İlişkin Bilgiler
Yönetim Kurulu’nun 5 üyesi (A) grubu pay sahipleri tarafından gösterilecek adaylar arasından Genel Kurulca seçilir. Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde (A) grubu payların her biri bir milyon adet oy hakkına sahiptir. Yönetim Kurulu’nun 2 üyesi (B) grubu pay sahipleri tarafından gösterilecek adaylar arasından Genel Kurulca seçilir. Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde (B) grubu payların her biri birer adet oy hakkına sahiptir.

11 SOSYAL SORUMLULUK Yalınkaya İlköğretim Okulu
Yalınkaya Ailesinin 1994 yılında Denizli Merkez Saltak Mahallesi'nde yaptırdığı12 derslik ilköğretim okulu, 550 öğrenci ile aynı yıl eğitim ve öğretime başladı. Zamanla okulun öğrenci sayısının artmasıyla, 2004 yılında ek bir bina yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Böylece, 2004 yılında yine Yalınkaya ailesi tarafından yaptırılan 12 derslikli ek bina Eğitim-Öğretim yılında hizmete girdi. Denizli kökenli olan Yalınkaya Ailesinin, Denizli halkına armağanı olan okulda, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik modern eğitim olanakları sunuluyor. 24 derslik, 2 okul öncesi sınıfı, 1 fen bilgisi laboratuarı, 2 bilgi teknolojileri sınıfı, 2 çok amaçlı salon ve 1 toplantı salonuna sahip olan Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu'nda öğrenci eğitim alıyor.

12

13 Takı Tasarım Yaz Okulu Goldaş Kuyumculuk'un 2004 yılından bu yana hayata geçirdiği "Goldaş Takı Tasarım Yaz Okulu", Türkiye ve Rusya'dan yirmi bir üniversiteden öğrencinin katılımı ile 25 Haziran – 02 Temmuz tarihleri arasında Dalyan'da düzenlendi.

14 SATIŞLAR YURTİÇİ AĞ VE SATIŞLAR YURTDIŞI AĞ VE SATIŞLAR
Pazarlama yılsonuna kadar yurtiçinde 25 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflemektedir. Bölgesel olarak satış dağılımına bakıldığında yurtiçi satışlarının çok büyük oranının, yani %70’inin, Marmara Bölgesi satışlarından geldiği görülmektedir. Geri kalan %30 ise İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki satışlardan gelmektedir, bunların toplam içindeki payları ise sırasıyla %18, %8 ve %4’tür. YURTDIŞI AĞ VE SATIŞLAR Goldaş Kuyumculuk, 5 kıtada 40 ülkeye ürünlerini ihraç etmektedir. Goldaş’ın yurtdışında 6 tane mağazası bulunmaktadır. Goldaş’ın yurtdışı satışları gelirlerinin %30’unu oluşturmaktadır. Goldaş 5 yıl içinde yurtdışında 65 mağaza sayısına ulaşmayı hedeflemektedir.

15 SATIŞ BEKLENTİLERİ Goldaş geçtiğimiz senelerde %50 dış piyasaya, %50 iç piyasaya satışyaparken ihracat koşullarındaki değişime bağlı olarak bugün dış piyasaya %20, iç piyasaya %80 oranında satış yapmaya başlamıştır. Şirketin kendi mağazalarında yapılan satışları ise toplam satışların %5’ini geçmemektedir

16 SEKTÖR ANALİZİ

17 Türkiye dünyada altın ticaretinde sayılı ihracatçı ülkelerden biri konumundadır. Türk kuyumculuk sektörü, Türkiye’nin ihracat gelirlerinde tekstil ve turizmden sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Şu anda altına dayalı ihracatta 4,5 milyar dolar ile İtalya birinci durumdadır RAKİPLERİ Markalı mücevherat sektöründe, Goldaş’ın rakipleri Altınbaş, Arpas ve Atasay şirketleridir, bu şirketler halka açık olmadığından aralarında karşılaştırma yapmak mümkün değildir. ÖDÜLLERİ Goldaş, Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) “2007 Yılı Patent Ödülleri” töreninde ‘marka’ dalında ödül alan tek mücevherat firması oldu.

18 ÜRÜNLER Portföyünde ’den fazla model yer alan Goldaş’ın çok geniş bir ürün ağı bulunmaktadır. Şirket her yıl değişen tüketici zevklerine bağlı olarak yeni ürünü piyasaya sürmektedir. Goldaş’ın ürün çeşitliliğini arttırmak ve farklı tüketici gruplarına ulaşmak için yaptığı çalışmalar doğrultusunda, sektörde bir başka yenilikçi adıma öncülük etmiş ve Walt Disney, Harry Potter, Lord of the Rings, ve futbol kluplerinin tasarımlarını kendi ürünlerinde kullanmak için lisansını almıştır. Türkiye’de üretilen ve uluslararası pazarlarda satılan ilk külçe altın olarak piyasaya sunulan Goldaş ChipGold’un şirket 300 milyon dolar bir pazar hacmine ulaşması beklemektedir. Goldaş kısa vadede altın ve gümüşün yanında pırlantalı ürünlerde ilerleme kaydetmeyi planlamaktadır

19


"TARİHÇESİ Goldaş Kuyumculuk 1993 yılında, Merter , İstanbul'da, Yalınkaya Grubu tarafından kuruldu yılında ISO 9002 Kalite Belgesi'nin alınmasıyla." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları