Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel."— Sunum transkripti:

1

2 Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel Şirketler Grubu, Zorlu Grubu’nun elektronik ve beyaz eşya sektöründeki yatırımlarının amiral gemisidir. Yurtdışındaki şirketleri aralarında Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Hollanda’nın da bulunduğu AB ülkelerinde yer almaktadır.

3 Televizyondan beyaz eşyaya, klimadan bilgisayara kadar dünya standartlarındaki ürünleriyle 103 ülkeye ihracat yapan Vestel, bugün itibariyle özellikle Almanya, İngiltere ve Fransa gibi Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinde %20, dünyada ise %5 oranında pazar payına sahiptir.

4 Vestel, 25. yılında yeni marka vaadini “Dost Teknoloji” üzerine kurgulamıştır. Kurulduğu günden bu yana sunduğu ürün ve hizmetlerle, tüketicisine yakın duruşuyla ve her gelir grubundan tüketicinin evine girebilecek kullanıcı dostu Türk teknolojisini yaratmak çabasıyla farklılaşan Vestel’in “dost” sıfatıyla bütünleşmiş markası “Dost Teknoloji” marka vaadi ile somutlaşmıştır.

5 İç pazarın yanı sıra dış pazarlarda da başarısını 2000 yılında gerçekleştirdiği 548 milyon dolarlık ihracat şampiyonluğu ile somutlayan Vestel, dünya çapında gerçekleştirdiği yatırımlarla binlerce kişiye istihdam olanağı ve ülkesine büyük bir ihracat potansiyeli sağlamaktadır.  Beyaz Eşya'da üretiminin %77'sini ihraç ettiği yılında toplam 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Vestel' in 2004 yıl sonu ciro hedefi 2 milyar doların üzerine çıkmaktır.

6

7 1975 yılında Türkiye’de ilk kez uzaktan kumanda ve tuner üretimini gerçekleştirmek üzere kurulmuş, Türkiye’deki en büyük elektronik komponent yüzey montajı (SMD) kapasitesine sahip Vestel Komünikasyon tesisleri ise; Avrupa’nın da en büyük analog uydu alıcı ve DVD üreticisi konumundadır. Türkiye’nin ilk dijital Ar-Ge’sine sahip Vestel Komünikasyon, son 3 yılda kişisel bilgisayar üretiminde de Türkiye lideridir.

8 İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yüksek bilinirliğe sahip Finlux ve Luxor.  İskandinav ülkelerinin ve Rusya’nın en prestijli beyaz eşya markalarından Vestfrost.  Alman ekolünün hâkim olduğu ülkelerde yaygın olan Graetz.  yılında satın aldığı Electra, New Pol, Atlantic ve Servis.  ve isim hakkını satın alarak lisanslı üretimini sürdürdüğü Telefunken ve Innohit markaları uluslararası pazarlarda Vestel’in pazar payı kazanımına artan oranda katkıda bulunmaktadır.

9 Hazırlayan: Nyamtsogzol Uuganbaatar Öğrenci no: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü 2.sınıf


"Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları