Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANADOLU MEDENİYETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANADOLU MEDENİYETLERİ"— Sunum transkripti:

1 ANADOLU MEDENİYETLERİ

2 ANADOLU MEDENİYETLERİ
MERAK ETTİKLERİM Medeniyet ne demektir? Anadolu da kurulan medeniyetler daha çok hangi alanları seçmiştir? Parayı hangi medeniyet bulmuştur? Anadolu uygarlıklarının geçim kaynakları nelerdir? Anadolu uygarlıkları hangi yazıları kullandılar? Dini inanışları nasıldı? BİLDİKLERİM Anadolu nun yerleşme alanı en eski alanlarından olduğu Anadolunun iklim şartlarının elverişli olduğu İlk Paranın Anadoludan çıktığı

3 ANADOLU MEDENİYETLERİ
MERAK ETTİĞİMİZ SORULARI CEVAPLANDIRMAK İÇİN ŞUNLARI YAPMAMIZ GEREKİR: Üniteye yönelik araştırmalar yapabilirim. Görseller bulabilir ve yazılı metinler hazırlayabilirim. Hazırlayacağım sununun planını oluşturabilirim. Arkadaşlarımla fikir alışverişinde bulunabilirim. Öğretmenlerimden destek alabilirim.

4 ANADOLU MEDENİYETLERİ
ANADOLU MEDENİYETLERİ KONUSUNU ÖĞRENMEK BİZİM İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR? Anadolu nun dünyanın en eski yerleşim merkezi olduğunu kavramak, Geçmiş ile günümüz arasında uygarlıkların yerleşme, ekonomi faaliyetleri ile siyasal ve sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark etmek,

5 ANADOLU MEDENİYETLERİ
KONU ÖZETİ: Medeniyet; belirli bir insan topluluğu veya topluluklarının belirli bir coğrafya üzerinde ve belirli bir zaman içinde ortaya koydukları madi ve manevi değerlerdir. Anadolu da kurulan ilk medeniyetler daha çok iklimi ve toprakları elverişli akarsu kıyılarını seçmiştir.(Kızılırmak,Gediz,Küçük ve büyük menderes,Sakarya gibi)

6

7 ANADOLU MEDENİYETLERİ
Anadolu da kurulan ilk devletler; 1-Hititler 2-Urartular 3-Frigler 4-Lidyalılar 5-İyonlar dır

8 ANADOLU MEDENİYETLERİ
İlk kurulan uygarlık Hititlerdir. Takas yöntemini para ile değiştirme yolunu bulan Lidyalılar bize çok yakın olan Manisa da kurulmuştur. Anadolu daki uygarlıklar Tarım,hayvancılık ve ticaretle uğraşmıştır. Lidyalılar ünlü Kral Yolunu yapmıştır.

9 KRAL YOLU İLK PARA

10 ANADOLU MEDENİYETLERİ
Anadolu uygarlıkları Çivi yazısı ile Hiyeroglif (resimli yazı) kullanmışlar . Kullandıkları bu yazıları Mezopotamya uygarlığı olan Sümerler den almışlardır. Anadolu uygarlıklarının hepsi Çok Tanrılı dinlere inanıyorlardı.

11 RESİMLİ YAZI HİYEROGLİF
ÇİVİ YAZISI

12 ANADOLU MEDENİYETLERİ
BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"ANADOLU MEDENİYETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları