Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
MASAL Sınıf 12

2 Ünite Planı Özeti: Öğrenciler masal hakkında yapılmış farklı tanımları araştırılar ve sunarlar. Türk ve Dünya masallarını tanıtan sunum hazırlarlar Kitap okuma alışkanlığı kazanmada, masalın çocuklar üzerinde etkisini araştırırlar ve tartışırlar.

3 Temel Soru GERÇEK NEDİR?

4 ÜNİTE SORULARI Edebiyat ve gerçeklik arasında nasıl bir bağ vardır?
Edebi eserler gerçek yaşamı nasıl yansıtır? İçerik Soruları Masal nedir? Bildiğiniz Türk masalları nelerdir?

5 Masallar hakkında bilgi toplamak için akranlarıyla işbirliği yaparlar.
Ünitemde Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçme ve ÖTPS’leri Kullanmanın Faydaları Öğrenciler yazma becerilerini kendileri için önemli olan bir konuda (masalları) yazmak için kullanırlar. Masallar hakkında bilgi toplamak için akranlarıyla işbirliği yaparlar. Proje üzerinde çalışırken yazma ve düşünme becerilerini öğrenirler. Proje boyunca çalışmaları hakkında geribildirim verir ve alırlar.

6 Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçme ve ÖTPS’leri Kullanarak
Öğrencilerim: Öğrenciler masalın tanımını araştırır ve sunarlar. Türk ve Dünya masalları ile ilgili örnekler verebilirler. Edebi eserler gerçek hayat arasında bir bağın kurulup kurulamayacağını araştırırlar. Kitap okuma alışkanlığı kazanmada,masalın çocuklar üzerinde etkisini araştırırlar ve tartışırlar.

7 Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme
Temel Sorular ve Ünite Sorularını aşağıdaki amaçlarla kullanacağım: Üst düzey düşünme becerileri ve 21. yüzyıl becerilerine yönelik bilgi toplama Öğrenciler masalın tanımını araştırır ve sunarlar Türk ve Dünya masalları ile ilgili örnekler verebilirler

8 Hedeflerim Öğrencilerimi güdeleyerek farklı teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma Öğrencilerimin daha fazla üst düzey düşünme becerisi kullanmalarını sağlayacak yollar bulma Öğrencilerimin projeleri gerçekleştirebilmelerine yardım edebilmem için diğer öğretmenlerden çeşitli stratejiler öğrenme


"DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları