Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI

2 PROGRAMIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
􀂾 Kuaförlük 􀂾 Güzellik Uzmanı 􀂾 Vücut Bakımı ve Masaj Elemanı 􀂾 Makyaj elemanı(makyöz-makyör)

3 Kuaför; Saç kesimi, renklendirme, şekillendirme ve bakımına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, estetik yorum katarak yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

4

5 GÜZELLİK UZMANI Cildi ve vücudu analiz ederek, cildin ve vücudun ihtiyacı olan bakıma uygun araç gereç ve ekipmanları seçen, etkin bir biçimde kullanarak cilt ve vücut bakımlarını epilasyon, depilasyon, masaj, Makyaj ve el ayak bakımlarını belirli bir süre içerisinde tek başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

6

7 VÜCUT BAKIMI VE MASAJ ELEMANI
Vücudun ihtiyacı olan temel vücut bakımlarını, uygun araç gereçleri kullanarak, genel ve özel masaj teknikleri yardımıyla ve belirli bir süre içerisinde tek başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

8 MAKYAJ ELAMANI (MAKYÖZ-MAKYÖR)
Yüz anatomisine göre,hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak, makyaj uygulamasına ilişkin olan işlemleri, belirli bir süre içerisinde, kendi başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

9

10 PROGRAMIN AMACI Yüksek öğretim kurumuna bağlı üniversitelerde kendi branşında nitelikli alan eğitmenlerinden eğitim almış kişiler, mesleğin standartlarını daha ileri götüreceklerdir. Kısa süreli özel kurslarda niteliksiz kişiler tarafından yetiştirilmiş elemanlar, mesleğin standartlarını düşürmektedirler. Özel sektördeki çalışan uzmanların bölüm mezunu olma sayısını arttırmak amaçlanmaktadır.

11 İŞ BULMA İMKÂNLARI Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Halk Eğitim Merkezlerinde, Meslekî Eğitim Merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde, Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve TV stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde, Kozmetik firmaları, ürün satış danışmanlıkları, güzellik merkezlerinde uzman olarak, Özel firmalarda (Eczacıbaşı, Schwarzkopf, Loreal v.b) Otellerde ilgili alanlarda çalışabilirler.

12 PROGRAM İÇİN ARANAN ÖZELLİKLER
Görme ve duyu organının işlevini tam olarak yerine getirir durumda olması, El ve parmaklarını ustalıkla, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilme yeteneğine sahip, İş organizasyonunu yapan, hijyene önem veren, Estetik görüşü gelişmiş, insan psikolojisinden anlayan, İletişimi kuvvetli, girişimci, kişisel bakıma özen gösteren, Alanını seven, mesleki eğitim almış kimseler olmaları gerekir.

13 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
Meslek liselerinin Kuaförlük ve Cilt bakımı bölümlerinden öğrenciler sınavsız geçişle bu programa gelebilmektedirler.  Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümlerin dışındaki bölümlerden yada liselerden mezun olanlar/ olacaklar ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri, yeterli ‘Sözel ’ puanı almaları gerekmektedir.

14 Meslekte İlerleme, Programdan mezun olanlar DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Gazi Üniversitesi Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi  Programına geçiş yapabilmektedir. Lisans sonrasında akademik kariyer yapmak isteyenler Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi alanında Yüksek Lisans yapılabilmektedir.

15 EĞİTİM SÜRESİNCE Eğitim süresi 2 yıl olup;
Mesleki eğitim süresince kazanç söz konusu değildir. Ancak koşulları uygun öğrenciler Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurum Genel Müdürlüğünce verilen öğrenim ve harç kredisinden yararlanabilir. Çeşitli kurum ve kuruluşlarının sağlamış olduğu burs imkanlarından yararlanabilirler.

16 DEVLET ÜNİVERSİTELERİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ(AYDIN) SULTAN HİSAR M.Y.O. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ(ESKİŞEHİR) YUNUS EMRE M.Y.O. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN S.H.M.Y.O. GAZİ ÜNİVERSİTESİ(ANKARA) ANKARA M.Y.O. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ(ADANA) ADANA M.Y.O. MERSİN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.Y.O.

17 ÖZEL ÜNİVERSİTELER İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU BİL M.Y.O.NİŞANTAŞI M.Y.O. (İSTANBUL) NİŞANTAŞI M.Y.O. İSTANBUL BEYKENT ÜNIVERSİTESİ ÖNLİSANS M.Y.O.

18 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


"SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları