Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar."— Sunum transkripti:

1 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.

2 Kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, çocuk kulüpleri, okul öncesine yönelik özel eğitim kurumları, bu kurumlar arasında sayılabilir.

3 Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir
Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Bu nedenle çocukların bu dönemde, sağlıklı beslenmesi, temel eğitim alması, sosyal ve psikolojik açıdan gelişmesi çok önemlidir.

4 ALANIN AMACI Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

5 ALANDA TERCİH EDİLEBİLECEK PROGRAMLAR
Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı iki dala ayrılmaktadır. Erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim. Bu dallarda verilecek eğitime göre öğrenciler aşağıdaki iki alanda bilgi ve beceri sahibi olacaklardır.

6 1-Erken Çocukluk Eğitimi
Tanımı:Çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır. Amacı: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında erken çocukluk eğitimi mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmetir.

7 2-Özel Eğitim Tanımı:Özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır. Amacı: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında özel eğitim mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

8 STAJ DURUMU  Öğrenciler 12. Sınıfta haftada 24 saat staj yapmaktadır. 

9 Mezun Öğrencilerimizin İş Bulma İmkanları:
1) Meslek liselerinden sonra üniversitelerin dört yıllık bölümlerini bitirildiğinde öğretmenlik imkanı verilmektedir..

10 2)Not ortalamasına göre iki yıllık eğitime (meslek yüksek okuluna) sınavsız geçiş imkanı sağlanmaktadır.

11 3) İsteyen öğrenciler eğitimlerine yüksek lisans düzeyinde de devam edebilirler

12 4)Ayni zamanda çeşitli kurum ve kuruluşlarda ve evlerde çocuk bakıcılığı yapabilmektedirler.

13 ÜNİVERSİTELERİN ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİNDEN MEZUN OLANLARIN ÇALIŞMA ALANLARI

14 Kamu ve özel sektörde okulöncesi eğitim kurumlarında yöneticilik yapabilir.
Çocuk gelişimci ve okulöncesi öğretmeni olarak çalışabilir, Özel anaokulu açıp, işletebilir. Çocuklar ve ailelerine hizmet veren birimlerde çocuk gelişimci olarak görev yapabilir,

15 Anne-baba eğitimi verebilir, aile danışma merkezlerinde, ana çocuk sağlığı merkezlerinde, yataklı tedavi kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimcisi olarak görev yapabilir. Oyuncak sektöründe oyuncak tasarımcısı veya tasarım danışmanı olabilir, çocuk yayıncılığı alanında ve erken çocukluk özel eğitimi alanında çalışabilir.

16 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANINDAN MEZUN ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTEDE TERCİH EDEBİLECEĞİ ALANLAR :
Meslek Liselerinin "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi" alanından mezun olanlar, ÖSYM tarafından yapılan YGS'ye girip başarılı olmaları ve kendi alanlarının lisans programlarını tercih etmeleri durumunda ek puan almaları nedeniyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre bu bölümlere öncelikle yerleştirilmektedirler.

17 Lisans Programlarından; -Ana Okulu Öğretmenliği -Okul Öncesi Öğretmenliği -Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği -Görme Engelliler Öğretmenliği -İşitme Engelliler Öğretmenliği -Zihinsel Engelliler Öğretmenliği -Üstün Zekalılar Öğretmenliği -Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu programlarını tercih edebileceklerdir.

18 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları