Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

2 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIM SUNUSU 09.05.2014

3 Metal Teknolojisi Alanı;
Türkiye’ de mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında 62 meslek alanı içerisinde bulunan meslek alanıdır. Gelişen teknoloji ve yeni ihtiyaçlar neticesinde, bünyesinde bulunan dal ve derslerden yeni meslek alanları oluşturulmasıyla da üretken bir alandır.

4 Metal Teknolojisi Alanı;
Tanımı: Metal teknolojisi alanı altında yer alan kaynakçılık, ısıl işlem, çelik konstrüksiyon, metal doğrama dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

5 Metal Teknolojisi Alanının Amacı;
Amacı: Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler  doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

6 Metal Teknolojisi Alanında;
Metalleri sıcak veya soğuk olarak biçimlendirme, Kaynak işleri, Isıl işlemler, Malzeme muayene yöntemleri, NC, CNC tezgâhlarında çalışma konuları verilir.

7 Metal Teknolojisi Alanı Programında Bulunan Dallar:
     1. Kaynakçılık      2. Çelik Konstrüksiyon      3. Metal Doğrama      4. Isıl İşlem

8 1. Kaynakçılık: Tanımı: Kaynakçının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında kaynakçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

9 1. Kaynakçılık: Kaynakçılık mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Soğuk ve Sıcak Şekillendirme, Endüstride ihtiyaç duyulan TIG, MIG-MAG Kaynağı, Elektrik Ark ve Oksi-Gaz Kaynağı, Malzeme Muayene, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

10 2. Çelik Konstrüksiyon: Tanımı: Çelik konstrüksiyoncusunun sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında çelik yapılandırmacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

11 2. Çelik Konstrüksiyon: Çelik konstrüksiyonculuğu mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Soğuk ve Sıcak Şekillendirme, Elektrik Ark ve Oksi-Gaz Kaynağı, Metal Yüzey İşlemleri, Çelik yapılandırma, Çelik Çatı Kiriş Sistemleri, NC, CNC Tezgahlarında Mesleği ile ilgili Kesme-Bükme Çalışma, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

12 3. Metal Doğrama: Tanımı: Metal doğramacısının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında metal doğramacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

13 3. Metal Doğrama: Metal Doğrama mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Oksi-Gaz ve Sıcak Şekillendirme, Elektrik Ark Kaynağı, Soğuk Şekillendirme, Demir Doğrama, Alüminyum Doğrama, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

14 4. Isıl İşlem: Tanımı: Isıl işlemcinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Metal Teknolojisi alanında ısıl işlemcilik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

15 4. Isıl İşlem: Isıl İşlemciliği mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Soğuk Şekillendirme, Temel Elektrik Ark ve Oksi-Gaz Kaynağı, Sıcak Şekillendirme ve Sıcak Dövme Kalıpçılığı, Malzeme Muayene, Metal Yüzey İşlemleri, Isıl İşlem, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

16 4. Isıl İşlem: Isıl İşlemciliği mesleğinden mezun olan öğrenciler, Lise seviyesinde genel kültür dersleri ile beraber; Temel Soğuk Şekillendirme, Temel Elektrik Ark ve Oksi-Gaz Kaynağı, Sıcak Şekillendirme ve Sıcak Dövme Kalıpçılığı, Malzeme Muayene, Metal Yüzey İşlemleri, Isıl İşlem, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik, Teknik Yabancı Dil konularında bilgi, beceri ve tavır olarak eğitim almaktadır.

17 Metal Teknolojisi Alanı Eğitim Durumu:
Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinde; 10. Sınıf Metal Teknolojisi Temel Yeterlik Gerektiren Bilgi ve Uygulamalar 11. Sınıf Dal Seçimi ve Dalın Gerektirdiği Yeterlik Gerektirdiği Bilgi ve Uygulamalar 12. Sınıf Dalın Gerektirdiği İleri Düzey Bilgi ve Uygulamalar ve Staj Eğitimi

18 Metal Teknolojisi Alanı Mezunlarının Durumu:
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler; Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Mezuniyet Diploması alırlar. Mezun Olduğu Dal ile ilgili İş Yeri Açma Belgesi alırlar. Ustalık Belgesi alabilirler. Usta Öğreticilik Kurslarına girebilirler.

19 Metal Teknolojisi Alanı Mezunlarının Durumu:
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler; Üniversitelerin 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız geçiş yapabilirler. Üniversitelerin 4 Yıllık Mühendislik Bölümlerine öncelikli girebilirler. Askeri Meslek Yüksek Okullarına girebilirler.

20 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Meslek Liselerinde metal teknolojisi alanını tercih eden öğrencilerin mezun olduktan sonra işsiz kalma ihtimalleri yok denecek kadar azdır.

21 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Makine metal sektöründeki fabrikalarda, 2. Metal işleri atölyelerinde, 3. Isıl işlem atölyelerinde, 4. Dövme atölyelerinde, 5. Alüminyum doğrama imal ve montajı yapan atölyelerde vb. yerlerde çalışabilirler.

22 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Bu alanda lise eğitimini tamamlayan öğrenciler kendi alanlarında ön lisans ve lisans eğitimine devam edebilirler. Başarılı öğrenciler bu alanda akademik çalışmalar yapmak üzere, lisans üstü eğitim alarak yüksek lisans ve doktora yapabilir, eğitimlerini en üst seviyeye kadar sürdürebilirler.

23 Metal Teknolojisi Alanı Mezunları:
Metal teknolojisi dünya ticaretinde ve ülke kalkınmasında önemli yeri olan sektörlerden biridir. Kendini yenilemeyi bilen, yabancı dil konusunda yeterli kişiler yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da branşıyla ilgili iş bulma imkânına sahiptir. Avrupa Birliği ülkelerinde ya da diğer yabancı ülkelerde mesleğini ustalıkla yapan bir kişi, kariyer yapabilir ve yüksek standartlarda çalışabilir.

24 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:

25 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ferforje ürünlerin imalatı (aynalık, çiçeklik, sehpa)

26 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ferforje ürünlerin imalatı (aynalık, çiçeklik, sehpa)

27 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ferforje ürünlerin imalatı (aynalık, çiçeklik, sehpa)

28 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ulaşım Sektörü (Marmaray, 3. Köprü)

29 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Ulaşım Sektörü (Marmaray, 3. Köprü)

30 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Çelik Yapılar (Arena Stadyum, Eyfel Kulesi)

31 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Otomotiv Sanayi, Çatı Sistemleri (Oto kaporta, Egzoz, çatı oluğu)

32 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Enerji Sistemleri (Doğal gaz tesisatı, boyler)

33 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Tezgahı Operatörlüğü

34 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Tezgahı Operatörlüğü

35 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Tezgahı Operatörlüğü

36 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
İnşaat Sektörü (Kum eleme, Taş kırma makineleri imalatı)

37 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
İnşaat Sektörü (Kum eleme, Taş kırma makineleri imalatı)

38 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Gemi İmalat Sanayi

39 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Gemi İmalat Sanayi (Su Altı Kaynakçılığı)

40 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Petrol, Doğalgaz, Su Boru Hatları

41 Metal Teknolojisi İşgücü Alanları:
Petrol, Doğalgaz Boru Hatları (Mavi Akım Boru Hattı)

42 ANKARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ

43 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Proje Amacı: 1. Kazan Efes Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Metal Teknolojisi Alanı Atölyesi kurulmasını sağlamak,

44 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Proje Amacı: 2. Kazan’da yaşayan işsiz genç, kadın, engelli bireyleri bir mesleki eğitim programından geçirerek aktif işgücü piyasasına ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak,

45 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Proje Amacı: 3. Kazan Sanayisinin yetişmiş işgücü ihtiyacına olumlu katkı sağlamak,

46 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Proje Kapsamında Açılacak Kurslar: Argon Kaynakçılığı Kursu NC, CNC Sac Kesme ve Bükme İşçiliği Elemanı Kursu

47 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Argon Kaynakçılığı Kursu

48 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
NC, CNC Sac Kesme ve Bükme Elemanı Yetiştirme Kursu

49 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Projenin Okulumuza Sağladığı Katkı: Kaynak Atölyesi Kurulumu Bilgisayar Destekli Çizim Laboratuarı NC, CNC Sac İşçiliği Atölyesi Kurulumu Soğuk Şekillendirme Atölyesi Kurulumu

50 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Proje ile Okula Alınacak Makineler: 4 adet Elektrik Ark Kaynak makinesi 4 adet Gazaltı Mig Kaynak makinesi 4 adet Gazaltı Tig - Argon Kaynak makinesi 1 adet Plazma Kesme makinesi

51 KAZAN METAL TEKNOLOJİSİ ALTYAPI KURULUMU VE İŞGÜCÜ EĞİTİMİ PROJESİ
Proje ile Okula Alınacak Makineler: Bilgisayar Destekli Çizim Laboratuarı 6. 1 adet NC Sac Bükme Makinesi 7. 1 adet CNC Sac Kesme Makinesi 8. 24 adet mengene ve 4 adet tezgah

52 TEŞEKKÜRLER


"KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları