Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI."— Sunum transkripti:

1 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI

2 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS NASIL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ? BU SİSTEMDE NASIL BAŞARILI OLABİLİRİZ? NEDEN ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ? DİKEY GEÇİŞ SINAVI(DGS) NEDEN AKADEMİK AÇIK ÖĞRETİM?

3 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS KÜRESELLEŞME İLERİ DÜZEYDE REKABET İŞSİZLİK ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMA ZORUNLULUĞU

4 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS İŞLEVSEL ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ BİR ALANDA UZMANLAŞMA KİŞİSEL GELİŞİM

5 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS KİŞİNİN EĞİTİME BAKIŞ AÇISI PROFOSYONEL DESTEK EMEK

6 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS

7 DGS NEDİR? Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yılda bir defa gerçekleştirilen sınavdır.

8 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS SINAV NASIL GERÇEK- LEŞTİRİLMEKTEDİR? DGS, yılda bir kez, Temmuz ayında, tek oturumda üniversite rektörlüklerinin bulunduğu kentlerde yapılmaktadır. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan (160 soru) bir yetenek testi uygulanmaktadır. Sınav süresi 3 saat’dir. (180 dakika)

9 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DGS’YE KİMLER KATILABİLİR? DGS’ye, meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan her aday başvurabilir.

10 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS SINAV PUANI NASIL HESAPLANMAKTADIR? DGS puan türü Sayısal standart katsayı Sözel standart katsayı Ağırlıklı Önlisans Başarı puanı (AÖBP) Sayısal DGS Puanı 3 0,6 Sözel DGS Puanı 0,6 3 E.Ağırlıklı DGS Puanı 1,8 0,6

11 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DGS PUANINI ETKİLEYEN UNSURLAR Adayların DGS Puanları, sınavda yaptıkları net sayısı ile hesaplanan puan ile Meslek yüksek okulundaki mezuniyet derecelerine göre hesaplanan Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanları (AÖBP) toplanarak hesaplanmaktadır.

12 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS SINAV SORULARININ İÇERİĞİ (SÖZEL) KAVRAMLAR ARASI İLİŞKİ CÜMLE TAMAMLAMA DİYALOG TAMAMLAMA SÖZCÜK ANLAMI CÜMLE ANLAMI ANLATIM BOZUKLUKLARI SIRALAMA VERİLEN CÜMLEDEN ZORUNLU OLARAK ÇIKARILACAK SONUCU BULMA MUHAKEME, MANTIKSAL ÇIKARIM ANLAM BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZAN CÜMLEYİ BULMA PARAGRAF

13 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS SINAV SORULARININ İÇERİĞİ (SAYISAL) GENEL YETENEK TEMEL KAVRAMLAR SAYI SİSTEMLERİ BÖLÜNEBİLME, OBEB-OKEK RASYONEL SAYILAR SIRALAMA - BASİT EŞİTSİZLİKLER ÜSLÜ İFADELER KÖKLÜ İFADELER ÇARPANLARA AYIRMA ORAN - ORANTI DENKLEM ÇÖZME DENKLEM KURMA KÜMELER İŞLEM MODÜLER ARİTMETİK PERMÜTASYON ÇOKGENLER VE DÖRTGENLER ÇEMBER VE DAİRE KATI CİSİMLER DOĞRUNUN ANALİTİĞİ, TABLO YORUMLAMA, GRAFİK YORUMLARI

14 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS SINAVDA HANGİ ALANLARI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ? www.osym.gov.tr DGS 2007 KILAVUZU

15 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS İNTİBAK NEDİR? DGS’ yi kazanan öğrencilerin yerleştikleri lisans programındaki ilk senelerine denir. Adaylar İntibak döneminde Lisans programının 1.ve 2. sınıfına ilişkin fark derslerini vermek zorundadır. Herhangi bir aday Kendisine verilen fark derslerinden birinden dahi kalırsa 3. Sınıfa kayıt yaptıramaz;yani okulla ilişiği kesilir. İntibak dönemi en fazla 3 yarıyıl sürmektedir.

16 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS İNTİBAK NEDİR? Alınacak fark dersleri kazanılan lisans programının bölüm kurulunca belirlenmektedir. Adayların yerleştiği lisans programının 1. ve 2. sınıfının herhangi bir dersinden muaf olabilmesi için Mezun olukları M.Y. Okulunda o derse karşılık olarak gördükleri dersin hem müfredat, hem de kredi bakımından birbirini tutması gerekmektedir.

17 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DGS’DE NASIL BAŞARILI OLUNUR? *Konulara Hakimiyet *Zamanı Etkin Kullanabilme

18 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS NEDEN A KADEMİ K AÇIKÖĞRETİM&DGS&KPSS KURSUNU TERCİH ETMELİSİNİZ?

19 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS BİR EĞİTİM KURUMUNDAN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

20 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS EĞİTİME BAKIŞ AÇISI

21 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS BUKET EĞİTİM *Sınıf Kontenjanı *Kurum Kontenjanı

22 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS TAM ÖĞRENME MODELİ *Araç:Pekiştirme Testleri

23 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS TEMEL HAZIRLAYICI EĞİTİM *Daha etkin bir matematik öğrenimi için

24 A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS TEŞEKKÜRLER… AKADEMİK AÇIK ÖĞRETİM


"A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları