Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir."— Sunum transkripti:

1 MELİH PEŞİNCİ 4/C 232

2 NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.

3 NERELERDE ÇALIŞILABİLİR? Elektrikli ve elektronik alet üreticileri, Teknolojik tesisler (bilgisayar vb.), Enerji santralleri, Büyük fabrikalarda vb. yerlerde daha çok çalışılabilir.

4 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Elektronik Mühendisi olmak için sorumluluk bilincine, Fizik alanına ilgisi olmalı, düşünme yeteneğine sahip, planlanma tasarım gücü kuvvetli, grup çalışmasına ayak uıydurabilecek, ileriyi görebilmeli, koşulları değerlendirmeli, risk alabilmeli ve dikkatli olmalıdır.

5 MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bahçeşehir Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi vb.

6 İLGİLİ RESİMLER

7

8 ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI: Bu bölümden mezun olanlar için iş imkanlarının çok geniş olduğu söylenebilir. Mezunlar; elektronik ve elektrik teknolojilerinin üretildiği, transfer edildiği, satıldığı ve pazarlandığı özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler. Elektronik tasarım, bakım ve onarım, kontrol sistemleri tasarım ve üretim, iletişim sistemleri (cep telefonu, uydu haberleşme, kablo işletmeleri) alanlarında ulusal ve uluslararası boyutta iş imkanları mevcuttur.

9 MESLEKTE İLERLEME Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans, doktora yapabilir, araştırma görevlisi olabilir ve akademik kariyer yapabilirler.Mezunlar Sistemler, Elektronik, Katı Hal Elektroniği ve Enerji Dönüşümünde uzmanlaşabilirler.Nitelikli elemanlar işletmelerde üst düzey yöneticiliğe yükselebilmektedirler.

10 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. MELİH PEŞİNCİ


"MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları