Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2

3 ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
Kuaförlük Güzellik Uzmanlığı Vücut Bakımı ve Masaj Elemanlığı

4

5 Güzellik ve Saç Bakım Bölümü
Güzellik ve saç bakım alanı ilk çağdan günümüze kadar insanlığın sağlıklı ve güzel yada güzel bakımlı görünme görünme çabası istediğine yön verebilmek için sağlık ve sanatın bir arada bulunduğu alandır. Bu alanda verilen eğitimde güzellik ve saç bakım hizmetleri sektörüne eleman yetiştirilir.

6

7 KUAFÖRLÜK DALINDA GÖRÜLEN UYGULAMALAR
İş organizasyonunu yapmak, Kişisel hijyen yapmak, Müşteriyi karşılamak ve ön hazırlık yapmak, Saç yıkamak, Fön çekmek, Saç kesimi yapmak, Saça boya uygulamak, Saç rengini açmak, Saça röfle ve meç uygulamak, Saça permanant ve defrize uygulamak, Saç bakımı uygulamak, Saça mizanpli uygulamak,

8

9 Saça topuz uygulamak, Saça örgü uygulamak, Gelin başı yapmak, Saça maşa uygulamak, Vak uygulamak, Saça zekzel, akroş, papiyot uygulamak, Saça rasta uygulamak, Saç kaynağı yapmak, Peruk ve postiş, sakal, bıyık uygulamak, Sakal ve bıyık şekillendirmek, Saç ve yüz masajı uygulamak, Ürün satmak, Mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerde bulunmaktır.

10

11 GÜZELLİK UZMANI İş organizasyonunu yapmak, Kişisel hijyen yapmak,
Müşteriyi karşılamak ve ön hazırlık yapmak, Cilt bakımı uygulamak, Yüze ve dekolteye masaj uygulamak, Özel yüz masajları uygulamak, Özel yüz bakımları yapmak, Epilasyon tekniklerini uygulamak, Depilasyon yöntemlerini uygulamak, Makyaj uygulamak, Genel vücut masajı uygulamak, Vücut bakımları uygulamak, Ürün satışı yapmak, Mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerde bulunmaktır.

12

13

14 VÜCUT BAKIMI VE MASAJ ELEMANI
Ürünlerle vücut bakımını uygulamak, Elektro estetik cihazlarla vücut bakımını uygulamak, Vakum ve basınç ile vücut bakımını uygulamak, Oksijen ile vücut bakımını uygulamak, Isı sistemleriyle vücut bakımını uygulamak, Modern SPA bakımlarını uygulamak, Thallasso bakımlarını uygulamak,

15

16 Otantik SPA bakımlarını uygulamak,
Termal bakımları uygulamak, Aroma terapi bakımlarını uygulamak, Holistik terapi bakımlarını uygulamak, Vücut ve yüz masajı uygulamak, Kültürel masaj tekniklerini uygulamak, Özel masaj tekniklerini uygulamak, Depilasyon tekniklerini uygulamaktır.

17

18 ÇALIŞMA KOŞULLARI Öğrencilerin sağlık durumu, Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği isleri yapmaya uygun olmalıdır. Bu sektörde çalışan elemanlar işlerini kapalı, gürültülü, kimyasal kokuların olduğu ortamda yürütürler. Sürekli ayakta durmayı gerektiren bu meslek vücut dayanıklılığı gerektirir. Mesleğin çalışma saatleri fazladır. Yaratıcı gücü yüksek, estetik yönü gelişmiş, el becerisi fazla, araştırmacı kişiler bu meslekte başarılı olabilirler.

19 ISTIHDAM ALANLARI Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Bayan kuaför salonlarında, Güzellik salonları ve merkezlerinde, Masaj salonları ve merkezlerinde, Kaplıca ve banyo tesislerinde, Termal otellerde, SPA, thallosso terapi ve bakim merkezlerinde, Spor merkezleri ve salonlarında, Hastanelerin güzellik kısmında estetisyen olarak Eczanelerin kozmetik kısmında ,

20

21 ISTIHDAM ALANLARI TV kanallarında, Tiyatro salonlarında, Sinema stüdyolarında Kozmetik satış noktaları, Kozmetik imalatçılarında, Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları vb. yerlerde Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, kendilerine ait iş yerlerinde, kozmetik firmalarında çalışabilirler. MEB bağlı olan halk eğitim merkezlerinde, mesleki eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almaları şartıyla, sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetiminde görev alabilirler.

22 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Meslek liselerinin kuaförlük ve cilt bakımı alanını bitiren öğrenciler; Gazi Üniversitesinin Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi alıp öğretmen olabilirler veya akademik kariyer yapabilirler. Sınavsız geçiş hakkından yararlanarak meslek yüksekokullarının (ön lisans)programlarına devam edebilirler. ( Bu bölümler kuaförlük, cilt bakımı ve güzellik, kozmetik teknolojisi, tıbbı ve aromatik bitkiler )

23 Meslek yüksek okulunu başarıyla bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları taktirde alanlarıyla ilgili 4 yıllık fakültelerde okuyabilirler Bu bölümlerin kuaförlük, cilt bakımı ve güzellik kozmetik teknolojisi mezunları, kuaförlük ve güzellik bilgisi öğretmenliğine, Kozmetik teknolojisinden mezunlar kimya ve kimya mühendisliğine, Tıbbı ve aromatik bitkiler bölümünden mezun olanlar ise kültür bitkileri üretimi ve pazarlaması, ziraat mühendisliği lisans programına devam edebilirler.

24

25 BELGELENDIRME 1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.
2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir. 3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile ayni yeterlikleri kazanan kişilere es değer belge verilir. 4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.


"GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları