Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. AŞAMA BELGE KAYDI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. AŞAMA BELGE KAYDI."— Sunum transkripti:

1 2. AŞAMA BELGE KAYDI

2 Belge Kaydı Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Bu bölümde kayıt edilecek belgelerin orijinal ve tercüme nüshaları kendi alanlarına ayrı ayrı eklenmeli birbirinin arkasına mükerrer kaydedilmemelidir. Ayrıca, sertifika ekinde bulunan apostil, büyükelçilik onayı gibi sayfalar sisteme eklenmemelidir.

3 BELGE KAYDI SÜRECİ Sisteme Firma Tarafından Belge Kaydı yapılması
Başvuru Dosyasının duyurularımızda belirtildiği şekilde Hazırlanması Başvurunun Bakanlık tarafından Sonuçlandırılması

4 Şifre ile giriş yapıldıktan sonra firma menüsünden belgelerim sekmesine
gelinerek tıklanır. veya

5 Belge ekle butonuna basıldıktan sonra bir sonraki ekran görünümü gelir

6 Hangi belge eklenecekse o butona basılır

7 1 EC SERTİFİKASI EC sertifikası sayfası aşağıda belirtilen uyarılar ve talimatlar doğrultusunda doldurulur.

8 deneme 1-8 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir. Bu alanlara veri girişine izin verilmez Belge no kısmına belgenin numarası( sertifika no) Belgede belirtildiği şekilde aynen ( tüm karakterleri ile) girilecek olup Boşluk bırakılmayacaktır.

9 Belgede yer alan yönetmelik ve ek yönetmelikler seçildikten sonra seç&kapat butonuna basılır.

10 Belgelendiren kuruluş alanına belgeyi düzenleyen onaylanmış kuruluş ekleme butonuna basılarak eklenir. İmalatçı firma ekle butonu kullanılarak Belgede yer alan üretici firma eklenir. AB Yetkili Temsilci: Üretici AB üyesi değilse, varsa belgede yer alan AB yetkili Temsilcisi eklenir Yürütülen Ek Ekle: EC sertifikasında yürütülen ek veya ekler seçilir Belge başlangıç tarihi belgede belirtilen tarih aynen girilir. Revizyon varsa son revizyon tarihi belge başlangıç tarihi olarak girilir Belge bitiş tarihi belgede belirtilen geçerlilik bitiş tarihi aynen girilir. Orijinal doküman Türkçe ise yada başka dille birlikte Türkçe orjinalide mevcutsa kutucuk işaretlenir. 17-18 nolu alanlara ilgili doküman (EC Sertifikası) PDF formatında aynen taranarak sisteme yüklenir ( Orijinal doküman kısmına Türkçe Tercümeyi Eklemeyiniz. Türkçe doküman kısmına orijinal belgeyi eklemeyiniz) Ayrıca PDF içeriğine apostil onayı vb. sayfaları eklenmeyecektir. Yalnızca Belgenin kendisi ve varsa ürün kapsamı, üretim tesisi vs. Yer aldığı ekleri yüklenir.

11 11 nolu alan belgelendiren kuruluş ekleme ekranı yukarıdaki gibidir
11 nolu alan belgelendiren kuruluş ekleme ekranı yukarıdaki gibidir. İlgili belgelendiren kuruluş seçilerek seç&kapat butonuna basılır

12 İmalatçı firma ekleme ekranı yukarıdaki gibidir
İmalatçı firma ekleme ekranı yukarıdaki gibidir. Önce firma adı aranır varsa ve belgede geçen bilgilerle bire bir örtüşüyorsa seçilir. Yoksa yada örtüşmüyorsa yeni imalatçı firma ekle butonunu kullanarak manuel giriş yapılır.

13 Yeni imalatçı eklenirken belgedeki bilgilerle tutarlı
ve bire bir örtüşmesi gerekmektedir. Kaydet düğmesine basılarak kaydedilir. Listeye eklenen imalatçı seçilerek seç&kapat tuşuna basılır.

14 Belgede yer alan cihazın sınıfına göre, yürütülen
Ek (ler) işaretlendikten sonra seç ve kapat butonuna basılır.

15 2 UYGUNLUK BEYANI

16 deneme 1- 9 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir. Bu alanlara veri girişine izin verilmez 10 nolu alana, uygunluk beyanında belirtilen yönetmelik ve varsa ekleri girilerek seç&kapat butonuna basılır.

17 1 2 3 4

18 1 İmalatçı firma ekleme ekranı yukarıdaki gibidir. Önce firma adı aranır varsa ve belgede geçen bilgilerle bire bir örtüşüyorsa seçilir. Yoksa yada örtüşmüyorsa yeni imalatçı firma ekle butonunu kullanarak manuel giriş yapılır.

19 Yeni imalatçı eklenirken belgedeki bilgilerle tutarlı
ve bire bir örtüşmesi gerekmektedir. Kaydet düğmesine basılarak kaydedilir. Listeye eklenen imalatçı seçilerek seç&kapat tuşuna basılır.

20 2 AB yetkili temsilci eklemek için önce yetkili temsilcinin adı yazılarak Arama yapılır. Arama sonuçlarında varsa eğer seç kapata basılarak işlem sonlandırılır.Eğer arama sonuçlarından ulaşılamamışsa AB temsilcisi ekle butonuna basılarak çıkan ekrandan gerekli bilgiler doldurulur ve ilgili firma seçilir.

21 3 Belgede yer alan cihazın sınıfına göre, yürütülen Ek (ler) işaretlendikten sonra seç ve kapat butonuna basılır.

22 4 Seçilen yönetmeliğe göre ekrana gelen sınıflardan seçim yapılarak seç kapat tuşuna basılır

23 Belge tarihi belgede belirtilen tarih aynen girilir.
Orijinal doküman Türkçe ise yada başka dille birlikte Türkçe orjinali de mevcut ise bu kutucuk işaretlenir. 17-18 nolu alanlara ilgili doküman (Uygunluk Beyanı) PDF formatında aynen taranarak sisteme yüklenir. ( Orijinal doküman kısmına Türkçe Tercümeyi Eklemeyiniz. Türkçe doküman kısmına orijinal belgeyi eklemeyiniz) Ayrıca PDF içeriğine yalnızca Belgenin kendisi ve varsa ürün kapsamı, üretim tesisi vs. Yer aldığı ekleri yüklenir

24 3 YETKİ BELGESİ

25 1- 9 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir.
Bu alanlara veri girişine izin verilmez İmalatçı firma ekle butonu kullanılarak Belgede yer alan üretici firma eklenir. Belge başlangıç tarihi belgede belirtilen tarih aynen girilir. Belge bitiş tarihi belgede belirtilen geçerlilik bitiş tarihi aynen girilir. Orijinal doküman Türkçe ise yada başka dille birlikte Türkçe orjinali de mevcut ise bu kutucuk işaretlenir. Orijinal Dildeki ürün kapsamı: Yetki belgesinde (Orijinal) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Orjinal doküman alanına PDF formatında belge aynen taranarak sisteme yüklenir. Türkçe Dildeki Ürün Kapsamı: Yetki belgesinde (Türkçe) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Türkçe doküman alanına PDF formatında belge aynen taranarak sisteme yüklenir.

26 Belge başlangıç tarihi belgede belirtilen tarih aynen girilir.
Belge bitiş tarihi belgede belirtilen geçerlilik bitiş tarihi aynen girilir. Orijinal doküman Türkçe ise yada başka dille birlikte Türkçe orjinali de mevcut ise bu kutucuk işaretlenir.Orijinal doküman ve Türkçe doküman sisteme PDF formatında yüklenir. Orijinal Dildeki ürün kapsamı: Yetki belgesinde (Orijinal) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Orjinal doküman alanına PDF formatında belge aynen taranarak sisteme yüklenir. Türkçe Dildeki Ürün Kapsamı: Yetki belgesinde (Türkçe) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Türkçe doküman alanına PDF formatında belge aynen taranarak sisteme yüklenir.

27 4 KULLANIM KLAVUZU

28 1- 9 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir.
Bu alanlara veri girişine izin verilmez

29 Basım/Güncelleme tarihi belgede belirtilen tarih aynen girilir.
Güncelleme Bilgisi: Kullanma kılavuzunda varsa güncelleme kodu/bilgisi yazılmalıdır. Orijinal doküman Türkçe ise yada başka dille birlikte Türkçe orjinali de mevcut ise bu kutucuk işaretlenir. Orijinal Dildeki ürün kapsamı: Kullanma Klavuzu (Orijinal) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Orjinal doküman alanına PDF formatında Kullanma Klavuzu aynen taranarak sisteme yüklenir. Türkçe Dildeki Ürün Kapsamı: Kullanma Klavuzu (Türkçe) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Türkçe doküman alanına PDF formatında Kullanma Klavuzu aynen taranarak sisteme yüklenir

30 5 KATALOG

31 1- 9 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir.
Bu alanlara veri girişine izin verilmez İmalatçı firma ekle butonu kullanılarak Belgede yer alan üretici firma eklenir. Orijinal Dildeki Döküman:. Orjinal doküman alanına PDF formatında katalog aynen taranarak sisteme yüklenir. Türkçe Dildeki Döküman: Türkçe doküman alanına PDF formatında katalog aynen taranarak sisteme yüklenir

32 5 KALİTE BELGESİ

33 1- 8 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir.
deneme 1- 8 arası alanlar sistem tarafından otomatik olarak dolu gelecektir. Bu alanlara veri girişine izin verilmez kısmına belgenin numarası( sertifika no) Belgede belirtildiği şekilde aynen ( tüm karakterleri ile) girilecek olup boşluk bırakılmayacaktır Belgelendiren kuruluş alanına belgeyi düzenleyen kuruluş ekleme butonuna basılarak eklenir.

34 İmalatçı firma ekle butonu kullanılarak Belgede yer alan üretici firma eklenir.
Belge başlangıç tarihi belgede belirtilen tarih aynen girilir. Belge bitiş tarihi belgede belirtilen geçerlilik bitiş tarihi aynen girilir. Orijinal doküman Türkçe ise yada başka dille birlikte Türkçe orjinali de mevcut ise bu kutucuk işaretlenir. Orijinal Dildeki ürün kapsamı: Kalite belgesinde (Orijinal) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Orjinal doküman alanına PDF formatında belge aynen taranarak sisteme yüklenir. Türkçe Dildeki Ürün Kapsamı: Kalite belgesinde (Türkçe) yer alan ürün veya ürün gurubu aynen belirtilecektir. Türkçe doküman alanına PDF formatında belge aynen taranarak sisteme yüklenir.

35 UNUTMAYINIZ!! TİTUBB sistemine veri girişleri, firma kaydı, belge kaydı, ürün kaydı vb. işlemlerden sonra Genel Müdürlüğümüze yapacağınız başvurularda mutlaka duyurularımızı okuyarak ilgili dilekçeler ve sıra düzeniyle başvurunuz. Başvuru dosyanızı kullanım kılavuzu ve duyuruları göz önünde bulundurarak tekrar kontrol ediniz. Bu işlem dosyanızda yer alan uygunsuzluğu bizden önce tespit etmenizi sağlayarak zaman kaybınızı önleyecektir.


"2. AŞAMA BELGE KAYDI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları