Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR KAYIT ve YÖNETİM SİSTEMİ DEVİR ALMA İŞLEMLERİ

2 Taşınır Mal İşlemleri Sekmesi tıklanacak
AÇILAN PENCEREDE Taşınır Mal İşlemleri Sekmesi tıklanacak

3 AÇILAN PENCEREDE 1- Onaylama işlemleri tıklanarak açılan
pencerede Tif çeşidi kombosundan Giriş tifleri seçilerek aktifleştirip,, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2- Düzenle&Detay Göster sekmesi tıklanarak,

4 AÇILAN PENCEREDE 4- Ekran kapatılır. 3- Yapılan işlem
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 3- Yapılan işlem kaydedilecektir. 1- Devir alınacak tif seçilecek 2- Ambar güncelle sekmesine tıklanır.Açılan pencerede malzemenin konulacağı ambar güncellenir.

5 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
AÇILAN PENCEREDE Ambara alınan taşınırlar için Onaylama işlemi yapılır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

6 AÇILAN PENCEREDE 2. Tif çeşidi kombosunda 4- Harcama Yönetim Sistemine
Giriş tifleri seçilir. 4- Harcama Yönetim Sistemine Gönder butonuna tıklanarak işlem sona erdirilir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 3- Devir alınan tif seçilir. 1- Onaylı Taşınır işlem fişleri sekmesi tıklanır.

7 TİF’ in bir sureti okulun ilgili dosyasına konulacaktır.
Bütün işlemler tamamlandıktan sonra üç suret TİF düzenlenecektir. Düzenlenen TİF‘ ler ilgili kişi tarafından imzalanarak; TİF’ in bir sureti okulun ilgili dosyasına konulacaktır. İkinci suretini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü HYS yetkilisine teslim edilecektir. HYS yetkilisi tarafından düzenlenen TİF’i üst yazı ile birlikte bağlı bulunduğu saymanlığa okul temsilcisi tarafından teslim edilecektir. NOT: Okul öncesi - ilkokul ve Orta okullarının Harcama yetkilisi ve HYS (Tahakkuk sorumlusu) işlemlerini ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Bağımsız harcama birimi olan okul / kurumlarımız HYS ve sonrası Saymanlıkla ilgili olan işlemleri kendileri takip edeceklerdir.

8 HYS’ye GÖNDERİLEN TİF’le İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER;
Devir işlemine düzenlenen 2013/1 nolu TİF artık HYS kullanıcısının ekranına düştüğünü varsayalım…. Artık HYS kullanıcısı tarafından yapılması gerekenler kısaca anlatılmaktadır.

9 AÇILAN PENCEREDE HYS Kullanıcı, Öncelikle Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminden gönderilen TİF’ler için ödeme emri belgesi düzenlemelidir. Ancak belge düzenlemeden önce taşınırın geliş şekline göre işlem yapmalıdır. HYS kullanıcısının ekranına düşen taşınır TİF’ i Satın Alma veya Değer Artımı olarak gelmiş ise ÖEB işlem seçeneğinden işlem yapacaktır. Eğer HYS kullanıcısının ekranına düşen taşınır TİF’ i aşağıda belirtilen seçeneklerden düzenlenmiş ise ÖEB dışı işlem seçeneğinden işlem yapacaktır. 1- Envanter Girişi Tüketim Malzemesi Çıkışı Devretme Devir Alma Kayıttan Düşme Bağış veya Yardım Alma Bağış veya Yardım Etme Sayım Fazlası Sayım Noksanı İç İmkanlarla Üretilen Taş İade Satış Giriş İşlemi İçin Düzeltme Çıkış İşlemi İçin Düzeltme Değer Artımı (Kullanma klavuzu incelensin)

10 İl Milli Eğitim Müdürlüğü
AÇILAN PENCEREDE İl Milli Eğitim Müdürlüğü TKYS’den gönderilip HYS kullanıcısı ekranına düşen TİF Devretme olarak düşünelim HYS kullanıcısı Harcama Yönetim Sistemi içindeki taşınır modülünden ÖEB Dışı İşlemler formuna giriş yapıp ilgili harcama biriminin vergi kimlik numarası girilir.

11 İl Milli Eğitim Müdürlüğü
AÇILAN PENCEREDE Taşınır sorgula butonuna tıklanarak açılan arayüzde devretme seçilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1 2013/1 06/02/2013 Devretme seçildikten sonra, TKYS de düzenlenmiş olup HYS’ye gönderilmiş olan bütün devir TİF’ leri TİF Sorgula butonu ile ekrana getirilir.

12 AÇILAN PENCEREDE Muhasebe müdürlüğüne gönderilecek TİF numarası çift tıklandığında veya ilgili TİF tıklanarak Seç butonu kullanıldığında, sistem tarafından otomatik olarak muhasebe kaydı oluşturulacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1 2013/1 06/02/2013 İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1 4 . 2 İlk Mad. ve Malz. Hesabı-Yazı Arç / 1 112.10 112.10 112.10 112.10

13 İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Mad. ve Malz. Hesabı-Yazı Arç
AÇILAN PENCEREDE Açıklama alanına da gerekli bilgiler girildikten sonra, Kaydet butonu ile işlem kaydedilecek ve Muhasebe Birimine Gönder işlemi yapılarak işlem sonlandırılmış olacaktır. Devir edilen okul/kurum adı yazılacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1 4 . 2 İlk Mad. ve Malz. Hesabı-Yazı Arç / 1 112.10 112.10 112.10 112.10

14 OKUL-KURUM ve MUHASEBE TARAFINDAN YAPILMASI GEREKENLER;
Devreden kurumun HYS yetkilisi ÖEB dışı işlem seçeneğinden Muhasebe birimine gönderilen devir, bağış yardım alma vb işlemlerine ait TİF’lerinin imzalı çıktısını resmi yazı ile birlikte Muhasebe Müdürlüğüne ayrıca elden de teslim edilecektir. Satın Alma veya Değer Artımı TİF’ine ÖEB düzenlendiği için ayrıca Muhasebe Müdürlüğüne göndermeye gerek yoktur. Devir alan okul-kurum malzemeyi ambarına alabilmesi için Devreden kurumun bağlı olduğu Muhasebe Müdürlüğü tarafından Devir alan kurumun bağlı olduğu Mal Müdürlüğüne devir yapması gerekir. Eğer Muhasebe Müdürlüğü Mal Müdürlüğüne devir yapmaması durumunda ise, Devir alan kurum taşınırı ambarına alamaya çalıştığı zaman devreden muhasebe birimince henüz işlem yapılmadığı yönünde uyarı alacaktır. Bu durumda devreden kurumla irtibata geçilerek işlemin Muhasebe kısmı tamamlattırılması gerekir. Devir alan okul-kurum ambara alınan taşınırları Muhasebe Müdürlüğüne yansıtabilmesi için oluşturduğu TİF’i bağlı olduğu HYS kullanıcısına göndermesi gerekir. Not: Bu işlemler her taşınır girişinde–çıkışında döngüsel olarak gerçekleştirilecektir.


"İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları