Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri
Medipro Yazılım Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri

2 Medipro Hakkında MediPro Yazılım kendi konularında uzmanlaşmış ve bilgi birikimini MediPro Yazılım’a yansıtmış kadro tarafından yazılmıştır. Esnek ve Parametrik yapısıyla hastanenizin iş akışına göre kolaylıkla düzenlenebilmektedir.

3 Her kullanıcının Kullanıcı Kodu ve Şifresi vardır
Her kullanıcının Kullanıcı Kodu ve Şifresi vardır. Kullanıcılar programa kendi şifreleri ile girmelidir. Kullanıcıların Düzeltme,Silme,Görme, İşlem Yapabilme gibi yetkileri şifrelerinden verilir yada alınır. Geçmişe dönük işlemlerde Tarih hatta Saat bazında hangi kullanıcının hangi işlemi yaptığı bilgilerine ulaşılır.

4 Tedavi Kartı Parametreleri
Kabul : Poliklinik,Yatan,Acil,vs. Tipi : Muayene,Yatış,Diş,Mesai Dışı Muayene vs. Kurum Kodu : Bağlı olduğu kurum seçilir, herhangi bir kuruma bağlı değil ise yine aynı listeden “OZEL” (özel hasta(ücretli)) seçilir. Doktor Kodu : Listeden Doktoru seçilir Servis Kodu : Dr. kodu seçildiğinde Servis kodu default olarak gelir.(Dr. tanımlamasında tanımlandı ise) Oda Numarası : Yatan hastada seçilir. Kabul “Y”(Yatan Hasta)seçili olduğunda bu alan aktif olur. Çıkış Tarihi : Yatan hastada Taburcu edildiği tarih girilir.Poliklinik muayenede kart kapanış tarihi girilir.(ICD Kodları için gereklidir) Kart Kilit : “#” ile işaretlenir. Fatura kesilememiş kartın açık kalmaması için kullanılır.(Taahhütlü vs.) İcmal Sıra No : , Kurum Cari No : Boş geçilir bilgiyi kendisi yazacaktır.

5 Takip No Parametreleri
Tedavi Kartı Parametre girişlerinden sonra otomatik olarak hastanın Takip No sunu alınır ve muayene işlemini karta düşürür.

6 Hasta İşlem Girişi Bütçe Kodu Listesini daraltmak ve liste üzerinde daha kolay arama yapabilmek için “Bütçe Kodu” boş geçilir. Örneğin : “Eklem Grafisi (tek yön) tek eklem” hizmetini arıyoruz sırası ile Bütçe Kodunu boş geçiniz “Tanımı 07” (Radyoloji), “Grup Kodu 02” (Röntgen) seçiniz,daha sonra “Bütçe Kodu”nu seçip listelediğimizde kısalmış liste karşımıza gelir.Listeden “Eklem Grafisi (tek yön) tek eklem” hizmetini Ada göre buluruz.

7 Taburcu İşlemleri Taburcu İşlemleri için “Taburcu” seçilir karşımıza ilk ekran gelir. 1.Teşhis Grubu ve 1.Teşhis Kodu seçilerek girilir varsa 2. ve sonraki ICD’ ler de girildikten sonra“Tamam” tıklandığında ikinci ekran gelir ve taburcu tarihi girilir.

8 Toplu Fatura Kesme İşlemleri

9 Toplu Fatura İşlemleri
Toplu Fatura İşlemleri için sırası ile Kurum İşlem \ Faturalama (Toplu) seçilir. Ekranın üstünde bulunan hasta isimleri fatura kesilecek olan hastaların isimleridir.Seçtiğimiz hastalar aşağı atılır aşağı atılanların faturası kesilir. İstenirse seçilenler Sakla ile saklanabilir daha sonra kaldığımız yerden devam edebiliriz. Yığılma olmasını istemediğimiz durumlarda bu işlemi haftalık , on günlük gibi zaman dilimlerinde yapabilir Sakla ile saklayıp bir sonrakinde kaldığımız yerden devam edebiliriz. Burada hatalı olduğu fark edilen hasta işlemlerinde aynı anda hastanın muayene kartını görerek hatayı düzeltmek mümkün. Ara: Liste üzerinde hasta adı veya soyadı ile Ara dan buldurabiliriz. Muayene: Hastanın Muayene kartına geçer. Fatura: Tek Fatura keser İstersek tek fatura da kesebiliriz (kurumun isteği ile)

10 Bilgi İşlem Formu

11 Laboratuvar İşlemleri ve Formu
Laboratuvar işlemleri de diğer hizmetlerin girişi gibi hasta kartına işlenebilir. İsteğe göre form dizayn edilip laboratuvar işlemleri istenilen hizmetler seçilerek toplu bir şekilde hasta kartına aktarılabilir. Dr. kendi istemlerini Bilgi İşlem Formu üzerinden (tahlil ve tetkikleri) seçip tek tuşla hasta kartına düşürebilir.

12 Laboratuvar Sonuç Girişi
Çalışılacak testler hastane fiyat listesinde bulunan laboratuvar işlemleri ile eşleştirilir. Böylece laboratuvar işlemi girilmemiş hastaya test sonuçları girilememiş olur.

13 Laboratuvar Sonucu Hasta Çıktısı
Her hastanın Laboratuvar sonucu çıktısı kendisine verilir. Hasta sonraki tarihlerde geldiğinde tahlil sonuçlarını alabilir.

14 Malzeme (İlaç veya Sarf) Tanımlama
Stok kodu elle girilebildiği gibi Barkod Okuyucu ile de girilebilir. Kodu ve adı girildikten sonra sırası ile boş alanlar girilir bu alanları Klavyeden F1 tuşu ile seçim listesini açtırıp listeden seçerek yazdırabiliriz yada Mause ile tıklayıp yine aynı listeyi açtırabiliriz. Stok Kodu ve Adı ile Saba Kodu ve Adı aynı olmalıdır. Minimum Miktar : Kaç Birim kaldığında bilgimiz olabilsin Kutu Birimi : Stok tek giriş tek çıkış üzerinden çalışılacaksa hastaya çıkılan en küçük birim girilir. Örneğin kutu içinde 10 adet ilaç olduğunu düşünelim hastaya kutu ile değil de tek ilaç çıkıyoruz buraya 10 yazmalıyız Kutu giriş kutu çıkış üzerinden çalışılacaksa 1 yazmalıyız. İkinci Arama Kodu : Kullanıcının ezberinde tutabildiği kısa kod var ise girilir Program arka planda Stoğun kendi kodu ile eşleştirir.

15 Ambarlar Arası Transfer
Ambarlar Arası Transfer ana ambardan tali ambarlara çıkış yapılması işlemidir. Çıkışı yapılacak olan İlaç/Sarf çıkış adetleri, Çıkış ve Giriş yaptığı stoklar belirtilir. Seçilen İlaç/Sarf aşağıda görülür çıkış yapmak istediğimizde Ambarlar Arası Transfer Fişi basılabilir. Alış stoklarının girişi ; 00-Ana Depoya olur ana ambardan 01-Servis Deposuna Kutu çıkışı yapılır ve bu depodan Tali Depolara Birim bazında çıkış yapılır tali depolardan da hastalara çıkış işlemleri yapılır. 00-Ana Depoya tek giriş tek çıkış yapılır ise ana depodan direk olarak tali depolara çıkış yapılır buradan da hastalara çıkış yapılır. Masraf Yerlerine Çıkış; hastaya fatura edilemeyen diğer sarf malzemeleri ve temizlik, kırtasiye, vs. çıkışları yapılır işleyişi Ambarlar Arası Transferin aynıdır.

16 Hakedişler gün veya aylık şekilde takibi yapılabilir
Hakedişler gün veya aylık şekilde takibi yapılabilir . Excel formatına otomatik aktarılır.


"Danışmanlık ve Bilgisayar Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları