Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi"— Sunum transkripti:

1 Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet ve İletişim Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Pınar DEMİR Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi

2 Web TarayIcI (Browser) :
İnternet üzerinde gezinti yapmak için kullanılan programların geneline web tarayıcı denir. Piyasada bulunan ve en çok kullanılan web tarayıcılardan bazıları aşağıda sıralanmıştır.

3 Bİr Web Adresİnİn YapIsI:
Bir web adresi ifadesi ile başlar ve buna iletişim protokolü denir. Web adreslerinde şimdilik sadece İngilizce karakterler kullanılabilir ve web adreslerinde boşluk ve özel karakterler kullanılmaz. Örnek: adresinde  iletişim protokolü ise adres bölümüdür. .meb  kurum/kişi adı .gov site tür kodu .tr ülke kodunu ifade eder. burada .tr Türkiye’yi ifade etmektedir.

4 Site tür kodları aşağıdakilerden herhangi birisi olabilir;
.govhükümet/devlet kurumları .edu eğitim kurumları ve üniversiteler .mil askeri kurumlar .com ticari kurumlar .net internet servis sağlayıcıları .tv tv kanalları .k12 genel lise ve ilköğretim okulları

5 Bir Web Sİtesİnİ Görüntüleme:
Bir web sitesini görüntülemek için ilgili web adresi web tarayıcısının adres kutusuna yazılır.

6 İnternet Explorer AçIlIş SayfasInI Değİştİrme:
Internet Explorer’ın her açılışında belli bir sitenin görüntülenmesini sağlamak için Araçlar-Internet Seçenekleri menüsünde yer alan Giriş Sayfası kutucuğuna ilgili site yazılır ve pencerenin en altında yer alan Tamam düğmesine basılır. Explorer her açıldığında varsayılan olarak buraya yazılan site açılacaktır.

7 İnternet Explorer AçIlIş SayfasInI Değİştİrme:

8 Web SayfasInI Dosya Olarak Kaydetme:
Internet Explorer’da herhangi bir web sayfasını bilgisayarınıza kaydetmek için Dosya menüsü altında yer alan Farklı Kaydet düğmesini kullanabilirsiniz.

9 YardIm FonksİyonlarInI Kullanma:
Internet Explorer’da herhangi bir konuda yardım almak için klavyeden F1 tuşuna basabilirsiniz. Karşınıza Explorer Yardım Penceresi açılacaktır.

10 Explorer’dan çIkmak İçİn;
Explorer’dan çıkmak için Dosya-Çıkış menüsünü kullanabilir veya sağ üst köşedeki kırmızı çarpı işaretine tıklayabilirsiniz. PENCERE ÖZELLİKLERİNİ DEĞİŞTİRME; Internet Explorer’da görüntüyü tam ekran yapmak için klavyeden F11 tuşuna basabilir veya Görünüm-Tam Ekran menüsünü tıklayabilirsiniz. Tam ekrandan çıkmak için tekrar F11 tuşuna basmanız yeterlidir.

11 YaptIğInIz ayarlarI sIfIrlamak İçİn;
Araçlar-Internet Seçenekleri- Gelişmiş sekmesi altında yer alan Sıfırla… düğmesine basabilirsiniz.

12 Link (BağlantI-Köprü)Nedİr:
Herhangi bir web sayfasında sizi başka bir sayfaya yönlendiren bağlantılara link denir.

13 Gezİntİ Düğmelerİ: Bir link’e tıklandığında ilgili sayfaya gidilir. Sayfalar arasında dolaşmak için Explorer’da yer alan İleri ve Geri düğmeleri kullanılır. Explorer’da varsayılan açılış sayfasına dönmek için Giriş Sayfası düğmesine basılabilir.

14 Web’de Arama Yapmak: İnternet üzerinde arama yapmak için çeşitli web siteleri vardır. Bu web siteleine Arama Motoru denir. Bunlardan en çok kullanılanları Google.com, Yandex.com, Bing, Altavista.com, Yahoo.com gibi sitelerdir.

15 Sayfa YazdIrma: Explorer’da bir web sayfasını yazdırmak için Araçlar-Yazdır menüsü altında yer alan Yazdır seçeneği kullanılabilir.

16 Yer İşaretlerİ (Bookmark):
İnternette gezinti yaparken çok beğendiğiniz sayfaların adreslerini tarayıcınıza kaydedebilir ve daha sonra ziyaret ettiğinizde adresi yazmadan bu kayda tıklayarak ilgili sayfayı açabilirsiniz.

17 Yer İşaretlerİ (Bookmark):
Bunun için Sık Kullanılanlar menüsü altında yer alan Sık Kullanılanlara Ekle… düğmesine basabilirsiniz. Sayfanın web adresi Sık Kullanılanlar menüsünün en altına kaydedilecektir. Adreslerini kaydettiğiniz web sayfalarını daha sonraki ziyaretinizde açmak için Sık Kullanılanlar menüsünü kullanabilirsiniz.


"Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları