Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proxy nedir ? Nasıl kullanılır ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proxy nedir ? Nasıl kullanılır ?"— Sunum transkripti:

1 Proxy nedir ? Nasıl kullanılır ?
Türkçesi "Vekil Sunucu" olan proxy temelde bağlantıyı farklı bir sunucu üzerinden geçirerek genelde ülkeye verilen bandwidth(bandt genişliği) sınırlarınızı aşmayı veya yasaklı site / uygulamaları aşmanızı sağlar.

2 Proxifier bu işi epey kapsamlı yapan bir uygulama
Proxifier bu işi epey kapsamlı yapan bir uygulama. Proxy filtresinden geçireceğiniz uygulamaları seçebilir olmanız en güzel yanlarından birisi. Örneğin browserınızda normal bağlantınızdan bağlanırken farklı bir uygulamanızı proxy aracı ile kullanabilirsiniz.

3 Program ilk açıldığınızda karşınıza gelen pencere bağlantıların gözüktüğü ve ayarların yapıldığı penceredir. Burada ekranın ortasında bağlantılarla ilgili bilgiler, üst tarafta ayarlar, alt barda ise bağlantı sayısı ve hızı gösterilir.

4 Proxifer'a bir proxy eklemek için sol üstteki "Proxy Servers" simgesine tıklandığında proxy penceresi açılır.

5 Bu pencerede ekli proxy adresleri, portları ve tipleri görülebilir
Bu pencerede ekli proxy adresleri, portları ve tipleri görülebilir. Proxy eklemek için add butonu kullanılır. Bu pencerede "Adress" kısmına kullanılacak proxynin adresinin, "Port" kısmına kullanılacak proxynin portu yazılır. "Protocol" kısmında ise proxynin tipi seçilir ( proxy tipi önemlidir zira yazılan proxy HTTPS tipini destekliyor ve SOCKS5 seçilirse proxy çalışmayacaktır).

6 Proxy adresini portunu yazıp tipini seçtikten sonra "Check" butonu ile proxynin çalışıp çalışmadığını test etmek mümkün. Çalışan bir proxy için test sonuçları böyle olmalıdır

7 Proxy adresini ekledikten sonra ana pencerede bağlantılar akmaya başlar. Bu aşamadan sonra dilerseniz proxy adresi üzerinden veya kendi bağlantınız üzerinden kullanılacak uygulamaları "Proxification Rules" kısmından seçebilirsiniz

8 Resimde 3 farklı uygulamanın bağlantısına 3 farklı müdahele. Chrome
Resimde 3 farklı uygulamanın bağlantısına 3 farklı müdahele. Chrome.exe uygulaması normal bağlantı (direct) üzerinden kullanımı yapılmışken winamp.exe eklenmiş proxylerden biri aracılığı ile kullanılır. ventrilo.exe uygulamasının bağlantısı ise bloke edilmiştir. "Proxification Rules" kısmında istenilen uygulamayı listeye eklemek için "Add" butonu kullanılır.

9 Burada temel olarak yapılması gereken "Browse" butonu aracılığı ile kullanılacak uygulamayı seçip "Name" kısmından istenilirse farklı bir isim verip "Action" uygulamanın bağlantısına yapılacak müdaheleyi seçmektir. Ayrıca "Action" kısmı "Proxification Rules" penceresindede mevcut. Seçilen uygulamalar "Proxification Rules" kısmına eklenip müdahele şekli seçildikten sonra ana pencerede uygulamanın isminin hemen yanında yanında durumu görülür. 

10 Proxy Ayarları Nasıl Yapılır ?
İnternet Explorer için 1. Proxy ayarları için öncelikle İnternet Explorer sayfası açılır

11 2. İnternet Explorer'da internet Seçenekleri menüsü seçilir.

12 3. İnternet seçeneklerinde Bağlantılar  menüsünden Yerel Ağ Ayarları seçilir

13 4. Proxy sunucusunda bulunan yerel ağınız için bir proxy sunucusunu kullanın kutucuğu seçilir. Sonra Adres kısmına proxy.com.edu.tr B.Nok. 3128 yazılır. Ayrıca Yerel adresler için proxy sunucusunu atla kutucuğu seçilir ve tamam tıklanır. Böylece internet bağlantınız için proxy aktif olur.

14 Mozilla Firefox için 1. Proxy ayarları için öncelikle Mozilla Firefox sayfası açılır.

15 2. Tools menüsünden Options seçilir.

16 3. Connection Settings seçilir.

17 4. Manula proxy configuration ve use the same proxy all protocols seçilir. HTTP Proxy kısmına proxy.comu.edu.tr port kısmınada 3128 yazılıp. Yapılan işlem Ok ile onaylanır.

18 GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
NİKSAR TEKNİK BİLİMLER MYO HAZIRLAYAN GÜLSÜM AKGÜL ÖDEV DANIŞMANI EMRE ÇAM KAYNAKÇA /


"Proxy nedir ? Nasıl kullanılır ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları