Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-posta Sistemi Outlook Ayarları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-posta Sistemi Outlook Ayarları"— Sunum transkripti:

1 E-posta Sistemi Outlook Ayarları
meb.k12.tr E-posta Sistemi Outlook Ayarları

2 Outlook Yapılandırması
Outlook bilgisayarımızda Office Programları ile yüklenen bir E-posta programıdır. Bu program ile E-posta sunucusu üzerindeki hesabımıza gönderilen e-postaları görüntüleyebiliriz veya yeni e-posta gönderebiliriz.

3 Outlook Yapılandırması
Başlat Menüsünde Programlar içerisinden Microsoft Office Klasöründe Outlook Programın Kısayolu yer alır. Bu kısayolu masaüstüne kopyalayıp programı çalıştırınız. Versiyonlarına göre ufak farkları olabilir bu yapacağımız işlemleri Office 2010 yüklü bir bilgisayarda gerçekleştirdik.

4 Outlook Yapılandırması
Outlook kurulumu yapmamışsak programı ilk açtığımızda karşımıza gelen Hesap Kurulumu penceresinde «Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır» seçeneği seçilir.

5 Outlook Yapılandırması
Yeni Hesap penceresinde İnternet E-posta seçeneği seçilmeli.

6 Outlook Yapılandırması
Yeni Hesap ekle penceresi karşımıza gelecek. Adınız Kısmına mutlaka Okul-Kurum Adı (Örnek: Yeşilvadi İlkokulu, Tekeli Ortaokulu, Serik Anadolu Lisesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) Yazılmalı. E-posta adresi ve Kullanıcı adı kısmı olarak yazılmalı ( örnek: )

7 Outlook Yapılandırması
Gelen Posta Sunucusu: k12pop3.meb.k12.tr Giden Posta Sunucusu: k12smtp.meb.k12.tr Bu alanlar doldurulup şifre yazıldıktan sonra Diğer Ayarlar Düğmesi tıklanır. E-posta adresi ve Kullanıcı adı kısmı olarak yazılmalı ( örnek: gibi)

8 Outlook Yapılandırması
Genel Ayarlar sekmesinde e-posta adresi yazılır. Giden sunucu sekmesinde ise kimlik doğrulaması gerekiyor kutucuğu işaretlenir.

9 Outlook Yapılandırması
5 Gelişmiş Sekmesinde ise port ayarları yapılır. Gelen Sunucu POP3 portu 110 Giden Sunucusu SMTP Portu 587 yapılır. Teslim bölümünde yer alan iletinin bir kopyasını sunucuda bırak kutucuğu mutlaka yoksa diğer idareci arkadaşlarınız gelen e-postayı göremeyecektir. İşaretlendikten sonra, «sunucudan 5 gün sonra kaldır» olarak ayarlanır. E-posta Kotamız Kısıtlı olduğu için bu gün sayısını mümkün olduğunca kısa tutmalıyız. Ve Tamam’a basılır.

10 Outlook Yapılandırması
Son olarak Hesap ayarlarını sına düğmesine basılır ve ayarlar test edilir. Hata ile karşılaşılırsa tüm ayarlar tekrar gözden geçirilir. İşlem tamamlandıktan sonra E-postalar açılıp okunabilecektir. E-postanın açıldığı tüm idare bilgisayarlarına ayı ayarlar yapılabilir.

11 Outlook Ekranı Açılan ekranda Outlookta açılmamış yeni e-postalar koyu renkte görülür. «Gönder/Al» düğmesine basılarak veya klavyeden F9 tuşuna basılarak yeni e-posta kontrolü yapılır.

12 E-posta Gönderme Yeni Eposta göndermek için Yeni E-posta Düğmesi tıklanır. Kime bölümüne mesajı gönderdiğimiz kişin e-posta adresi yazılır. Konu bölümüne e-postanın açıklaması yazılır. Ek dosya gönderilecekse Dosya ekle düğmesine basılır ve dosya seçilir.

13 E-posta Cevaplama Gelen bir postaya cevap vermek için Yanıtla Düğmesi tıklanır. Yeni e-posta penceresine benzer pencere açılır. Tek farkı Kime seçeneği ve Konu seçeneği yazılı olarak gelir.

14 E-posta Cevaplama Eklemek istediğimiz dosya varsa ek yapılır ve açıklamalar yazıldıktan sonra gönder düğmesine basılır ve e-posta gönderilir.


"E-posta Sistemi Outlook Ayarları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları