Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
ADALET BAKANLIĞI Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri Hazırlayan: Halit Polat Siverek Adliyesi / Hazırlık Bürosu

2 Şifre Talep İşlemleri yalnıza Adalet ağına bağlı bilgisayarda yapılmaktadır. Yani adliye dışında bu işlem yapılamamaktadır. adresine herhangi bir tarayıcıdan giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan “Kullanıcı Bağlantıları” kategorileri altında bulunan “Parola Talep İşlemleri” sekmesine tıklıyoruz.

3 Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi işaretli alan içerisinde bulunan adresine tıklıyoruz.

4 Bu aşamada explorer güvenli bir bağlantı algılayamadığı için yukarıda belirtilen şekilde uyarı verir. Burada “Bu web sitesine devam et(önerilmez).” sekmesine tıklayarak ileriki aşamaya geçelim.

5 Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi Şifre Talep sayfasına geldik
Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi Şifre Talep sayfasına geldik. Bu aşamada “Devam” butonuna basarak ileriki aşamaya geçelim.

6 Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi “işlem kutucuğunu”, “sicili”, “Güvenlik Sayısı” ve “Resimdeki güvenlik sayısını” kutucuklara girip “İleri” butonuna tıklıyoruz.

7 Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi yeni şifre talep etmek için adalet mail adresine giden onay kodunu mail adresinden alıp “onay kodunuz” bölümüne yapıştırmanız gerekiyor. Bunun için sonraki sayfalarda bulunan slaytları okuyalım.

8 Herhangi bir internet tarayıcısını açıp yukarıda bulunan url kısmına “mail.adalet.gov.tr” adresini yazıp enter tuşuna basarak mail giriş sayfasına ulaşabiliriz.

9 Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” kutucuklarına bilgilerimizi girip “Gönder” butonuna tıklıyoruz. Not: “Şifre” kutucuğunda kullanacağımız şifre haberci için kullandığımız şifre ile aynıdır. Eposta-Haberci-Serbest Kürsü şifreleri aynıdır.

10 Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi “Onay Kodu:” bölümündeki onay kodunu alıp “Şifre Talep” sayfasına yapıştırıyoruz.

11 Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi Mail adresimize gelen onay kodunu yukarıda belirtilen kutucuğa yapıştırıyoruz. Daha sonra yeni şifremizi her iki kutucuğa yazıp “Şifremi Değiştir” butonuna basıyoruz. Eğer şifremiz belirlenen kriterlere uyuyorsa onay kutucuğu gelir. Kriterlere uymuyorsa bizden yeni bir şifre ister.

12 Şifreniz belirlenen kriterlere uyuyorsa yukarıdaki şekilde gösterildiği gibi onay kutucuğu gelir.
Yeni şifreniz hayırlı uğurlu olsun diyelim.


"Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları