Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma."— Sunum transkripti:

1

2 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma Hindistan'ın Jamshedbur, Pune ve Lucknow şehirlerinde kurduğu fabrikalarıyla üretim yapmaktadır. Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir.

3 Şirketin çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonuyla yönlendirilmektedir. 1945 yılında kurulan Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir. İlk aracın tanıtımının yapıldığı 1954 yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır.

4 2004 yılında Güney Kore'de bulunan Daewoo şirketinin ağır vasıta bölümünü bünyesine katmıştır. Malezya, Mısır, Kenya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş'te üretim yapmaktadır. Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi arasındadır ve kısa bir zaman önce Jaguar ve Land Rover'ı satın almıştır.

5 Tata Motors, 1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Şirketin ticari ve yolcu araçları halihazırda Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. Şirket; Malezya, Kenya, Bangladeş, Ukrayna, Rusya ve Senegal'de bayilik ve ortak girişim yoluyla araç montaj faaliyeti göstermektedir

6

7 Tata Motors, Ocak 2008'de Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano, planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu.

8 Businessweek dergisi, Grubu ‘Dünya’nın En yenilikçi Şirketleri’ arasında altıncı sıraya yerleştirmiş ve ABD menşeli Reputation Enstitüsü de ‘Dünya’nın Altıncı En iyi Tanınan Firması ’ payesini vermiştir.

9 Grup Hindistan dahilinde ve uluslararası alandaki iş faaliyetlerinde yenilikler ve yeni teknolojiler üzerine odaklanmaktadır. Dünya çapında yaklaşık çalışan istihdam eden Tata Grup'un faaliyetleri halihazırda yedi iş sektörünü kapsamaktadır: iletişim ve enformasyon teknolojisi, mühendislik, malzeme, hizmetler, enerji, tüketici ürünleri ve kimyasallar. Grup belirlenen sektörlerde dünya kalitesinde ve dünya çapında işler kurmayı amaçlamaktadır.

10 Tata, Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi'ni imzalayanlardan biri olarak Küresel Sözleşme hükümleriyle uyum içinde emek ve çevre standartlarıyla ilgili toplumsal ve sosyal girişimler başlatmıştır. Buna uygun olarak kendi üretim üssünün bulunduğu bölgelerde yaşayan komşu kırsal topluluklara hizmet götürülmesi ve toplulukların gelişimine yardımcı olunmasında aktif bir rol oynamaktadır.

11 Tata Motors yarının teknolojisine inanmaktadır
Tata Motors yarının teknolojisine inanmaktadır. Kurdukları Mühendislik Araştırma Merkezleri Hindistan'ın tek Sertifikalı Test Tesisi merkezleridir.Çevreye duyarlı ürünler üretmeye özen göstermektedirler. Araç parçalarını tehlikeli maddelerden azaltarak, sıvı geliştirilmesi ve ozon dostu soğutucular kullanarak çevreye verilen zararı en aza indirmeye çalışırlar.Tata Motors üretim süreçlerinde çeşitli çevreye duyarlı teknolojileri uygulayarak bilinçli bir çaba oluşturmuştur. Tata Motors, atık ve kirliliği azaltarak kaynakları ve geri dönüşüm malzemelerini koruyarak, çevre dengesini korumaya kararlıdır. Tata Motors temelinde bulunan zengin mirasla parlak bir geleceği hak etmektedir.


"1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları