Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik"— Sunum transkripti:

1 Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
Dr. Erdal Karamercan CEO Eczacıbaşı Topluluğu

2 Sürdürülebilir kalkınma
iş dünyasının ve insan yaşamının gereksinimleriyle, doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında denge kurmak

3 Sürdürülebilir kalkınma
Ekonomik performans Pazardaki konum Dolaylı ekonomik etkiler İstihdam İşgücü/yönetim ilişkileri İş sağlığı ve güvenliği Eğitim ve öğretim Çeşitlilik ve fırsat eşitliği Sürdürülebilir kalkınma Ekonomik Çevresel Ürün Toplumsal İnsan hakları Çalışma yaşamı Malzemeler Enerji Su Biyoçeşitlilik Atıklar (Emisyonlar, atık su ve katı atıklar) Ürün ve Hizmetler Uyumluluk Ulaştırma Yatırım ve satınalma Ayrımcılık yapmama Örgütlenme ve toplu sözleşme özgürlüğü Çocuk işçiliği Zorla çalıştırma Güvenlik uygulamaları Yerli hakları Müşteri sağlığı ve güvenliği Ürün ve hizmet etiketlemesi Pazarlama iletişimi Müşteri kişisel gizliliği Uyumluluk Ekonomik, çevresel ve toplumsal boyutlarıyla bugünden geleceğe, uyumlu bir planlama yapılmasını amaçlayan bütünsel bir yönetim yaklaşımı Küresel Raporlama Girişimi (GRI) güvenilir ve inandırıcı bir sürdürülebilirlik raporlaması çerçevesi sunuyor. Yerel halk Yolsuzluk Kamu politikası Rekabeti engelleyici davranış Uyumluluk

4 2006 2007 2009 Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladık. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Türkiye’den ilk üyesi olduk.  İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ne üye olduk. Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu oluşturduk. İklim Değişikliğine Karşı Kopenhag Bildirisi’ni imzaladık.

5 2010 Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörlüğü pozisyonunu hayata geçirdik.   İklim Değişikliğine Karşı Cancun Bildirisi’ni imzaladık. Uluslararası bağımsız bir denetim kuruluşu (PwC) ile güvence çalışması gerçekleştirilmiş konsolide enerji ve su tüketimi ile karbon salımı verilerini kamuoyu ile paylaştık. Eczacıbaşı, topluluk bazında Türkiye’de bu çalışmayı gerçekleştiren ilk kuruluş oldu. WBCSD üyesi olarak “Binalarda Enerji Verimliliği Manifestosu”nu imzaladık. Bina Verimliliği Çalışma Grubu oluşturuldu.

6 2011 8 Mart 2011 itibariyle, işe alımlarda eşit özelliklere sahip iki aday arasından kadın adayı seçme kararı aldık “Bırakın hayatınız değişsin!” sloganıyla Topluluk çapında bir sigara bırakma kampanyası başlattık. KAGİDER tarafından Dünya Bankası’nın desteği ile hayata geçirilen “Fırsat Eşitliği Modeli” projesinin ortağı olduk.

7 Sayın basın mensupları,
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak sizlere saygıyla selamlıyorum. TÜSİAD kurulduğu yıldan bu yana bir çok konuyu Türkiye’nin gündemine getirmiş ve çoğu zaman mevcut gündemi aşan, uzun vadeli öngörü ihtiyacı olan konularda kamuoyunda farkındalık yaratmaya çalışmıştır. Bildiğiniz gibi kuruluşumuzun 40. yılını kutladığımız bu sene Türkiye’nin geçmiş 40 yılını değerlendirmeyi ve gelecek 40 yılına ışık tutmayı amaçladık.

8 Fazla su kaybını önleyen
Çevre ve gelecek bilinciyle, enerji ve doğal kaynak tasarrufunu teşvik eden ürünler tasarlamak ve geliştirmek... Klozetlerde su israfına son! 2,5 / 4 lt %40 su tasarrufu Küvette su israfına son! 44 cm yerine 30 cm derinlik İnce olduğu kadar çevreci karo Slimetric Pisuvarlarda su israfına son! 0 su tüketimi Fazla su kaybını önleyen kartuş

9 Eco-labelling

10 Yarınlara sözümüz: Ecopromise
Ecopromise, İpek Kağıt’ın selülozunun %100’ünün sertifikalı tedarikçilerden sağladığını garanti etmenin yanı sıra, ekolojik ayak izini azaltmak için yaptığı birçok uygulamayı da içeriyor. Sürdürülebilir orman yönetimi ile; selülozun hammaddesi kereste yasal olarak işletilen ormanlardan temin ediliyor ve kullanılan keresteden daha fazla sayıda ağaç dikiliyor ve yetiştiriliyor.

11 Doğada Çözünür Ambalaj
Temizlik kağıdı sektöründe bir ilk daha: Doğada Çözünür Ambalaj İpek Kağıt’ın sürdürülebilir kalkınma yaklaşımı çerçevesinde, ürünlerin paketlenmesinde kullanılan polietilen ambalajların çevresel etkilerini en aza indirmek amacıyla, Selpak tuvalet kağıdı ürünlerinde doğada çözünür ambalaj malzemesi kullanımına geçildi. Standard polietilen ambalaj malzemelerinin doğada çözünme süresi 200 ile 1000 yıl arasında değişirken; Selpak’ta kullanılan yeni doğada çözünür ambalaj malzemesi 1 ile 5 yıl içinde doğada çözünüyor.

12

13 Sürdürülebilirlik Raporu 2010
Çevre verileri - Türkiye Enerji tüketimi (MWh/ton) Karbon salımı (CO2 ton/ton) %1 Enerji tüketim kaynakları (MWh eşdeğer % ) %3 Son iki yılda Topluluk kuruluşlarının üretimde ton başına tükettiği enerji miktarındaki düşüş yüzde 8.1, yine üretimde ton başına karbon emisyonundaki düşüş ise yüzde 8.2 olarak gerçekleşti. Son iki yılda üretimde ton başına harcanan su miktarı da yüzde 13.7 azaldı. Tüm üretim tesislerinde toplam tüketiminde, ton başına enerji ve su tüketiminde döneminde en az %6 düşüş sağlamayı hedefliyoruz. Eczacıbaşı Topluluğu’nun 2010 Sürdürülebilirlik Raporu’nda yer alan ve PwC tarafından güvence çalışması gerçekleştirilmiş verilere göre, Eczacıbaşı Topluluğu’nun Türkiye’deki üretim tesislerinin konsolide enerji tüketimi 2010 yılında 1 milyon 281 bin 605 MWh, üretimden kaynaklanan konsolide karbon emisyonu da sadece ton oldu. Eko-verimlilik  çalışmaları sonucunda Topluluğun 2010 yılındaki konsolide su tüketimi de, 2 milyon 788 bin 192 metreküp olarak gerçekleşti. PwC tarafından güvence çalışması gerçekleştirilmiş konsolide enerji ve karbon emisyonu verileri, Eczacıbaşı Topluluğu’nun Türkiye’deki 26 üretim tesisini ve bu tesislerdeki arıtma sistemlerini, depoları, laboratuvarları ve yönetim binalarını kapsıyor. %4 %18 Doğalgaz Elektrik Su tüketimi (m3/ton) Dizel Buhar LPG %74

14 Sayın basın mensupları,
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak sizlere saygıyla selamlıyorum. TÜSİAD kurulduğu yıldan bu yana bir çok konuyu Türkiye’nin gündemine getirmiş ve çoğu zaman mevcut gündemi aşan, uzun vadeli öngörü ihtiyacı olan konularda kamuoyunda farkındalık yaratmaya çalışmıştır. Bildiğiniz gibi kuruluşumuzun 40. yılını kutladığımız bu sene Türkiye’nin geçmiş 40 yılını değerlendirmeyi ve gelecek 40 yılına ışık tutmayı amaçladık.


"Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları