Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güney Afrika Cumhuriyeti

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güney Afrika Cumhuriyeti"— Sunum transkripti:

1 Güney Afrika Cumhuriyeti
GAUTENG EYALETİ

2 Ekonomik Yapı Gelişen endüstrisi ve geniş bir Pazar ağı ile G.Afrika Çin, Hindistan, Avrupa ve Amerikalı iş adamlarının Afrika’daki yatırım üssü haline gelmiştir. GSMH :$524 milyar dolar (2010 est.) (Dünya Sıralaması; 29) Kişi Başına Gelir:$10,700 dolar(2010 est.)

3 Yatırım Fırsatları Değerli Maden İşlemeciliği, Tekstil Mobilya Enerji
Diğer sektörler: Beyaz eşya, Otomotiv yan sanayi vb.

4 İhracat $67.93 Milyar dolar (2009 est.)
İhraç Ürünleri :Altın, Elmas, Platinyum, metaller ve minareller, makine ve ekipmanları, İhracat Yapılan Ülkeler Japan 11.1%, ABD 11.1%, Almanya 8%, İngiltere 6.8%, Çin 6%, Hollanda 5.2% (2008)

5 Bir pazar olarak G.Afrika
Büyüyen Ekonomisi ve imzalanmış olan serbest ticaret anlaşmaları ile birlikte G.Afrika, 14 ülkeye ihracat yapmak isteyen firmalar için bir yatırım üssüdür.

6 Yatırım Üssü Güney Afrikaya yaptığınız yatırımla bu ülkeden bölgeye ihracat yapabilrsiniz. İstikrarlı bir siyasi yapıya sahiptir. Ziyaret sebebi ile gelen GEDA heyeti Türk iş adamlarına ortak yaırım çağrısı yapacaklardır.

7 2000-2010 Türkiye’nin Güney Afrika’ya İhracatı

8 Gauteng Eyaleti Afrika Kıtasının %10
Güney Afrikanın %33 lük GSMH nı oluşturan bir eyalettir. Johannesburg ve diğer büyük şehirleri içine alan, hava alanlarının arasında merkezi bir konumu olan Gauteng Eyaleti; Gelişmiş sanayisi, şehirleşme ve sosyal imkanları ile Afrikanın en gelişmiş merkezlewrinden biridir.

9 GAUTENG IDZ(Industrial Development Zone)
Gauteng Eyaletinde kurulacak olan Endüstri geliştirme alanında G.Afrika dan gelecek olan heyet; Tekstil Deri Mobilya Mücevher işleme alanlarında Türk iş adamları ile ortaklıklar yapmayı amaçlamaktadır.

10 SATBA (Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği)
Güney Afrikada faaliyet gösteren SATBA derneği TUSKON’un yurtdışı partnerlerinden biridir. Yatırım yapacak olan Türk firmlarına tecrübe ve bilgi sağlama konusunda yardımcı olmaktadırlar.

11 Dünya Kupası 2010 2010 Dünya Kupası Güney Afrikada düzenlenmişti.
Bu derece büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak altyapısının sağlamlığını ispatlamıştır.

12 Daha fazla bilgi için resimleri tıklayabilirsiniz;


"Güney Afrika Cumhuriyeti" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları